Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » iPhone 4S

iPhone 4S

2011. október 11.  12:44
|

Bár a múlt héten néhány hír már csordogált, úgy gondolom, nem késő beszélni a Keynote-on bejelentett telefonról, amely már a megjelenése előtt megdöntött minden eladási rekordot (1 millió előrendelés az első napon). Pár napon belül az USA-ban, Németországban, Franciaországban és még pár helyen elérhető lesz, hozzánk hivatalosan október 28-án érkezik.

Ami talán a legfontosabb, és sokakban csalódást okozott, az az, hogy nem az iPhone 5 jelent meg. Nem is igazán értem, ez miért annyira fontos, mármint, hogy iPhone 4S vagy 5 a neve. Lényegében a külsőt leszámítva az Apple készüléke belül teljesen megújult. Megkapja az iPad2-ből ismert A5-ös processzort, az ezzel társuló körülbelül kétszeres számolási teljesítményt és hétszeres grafikai teljesítményt, illetve az iPad 2-ből ismert mirroring lehetőségeket.

 

iPhone 4s

 

Ahogy azt sejteni lehetett, 8 MP-es kamera kapott benne helyet, amely 1080p felvételek készítésére is képes lesz, képstabilizálással. A minőségével biztosan nem lesz gond, mert ha az iPhone 4 720p-s felvételeit nézzük, sok drága videókamera el is bújhat mellette.

Az akku is fejlesztve lett kicsit, így az ígéretek szerint 8 óra beszélgetésre, 6 óra 3G-s netezésre, vagy 9 óra WiFi-s netezésre lesz elég. A 3G-s netezés maximális elérhető sebessége 14,4 Mbps-re növekedett, ami természetesen erősen függ a szolgáltatótól, illetve annak épp elérhető rendszerétől is.

A Siri-ről túl sokat beszélni jelenleg nem érdemes. Siri-nek hívja Apple az új hangvezérlési rendszerét, ami egy ideig magyarul nem lesz még elérhető. Aki esetleg jól beszél németül, angolul, eljátszhat vele.

Megítélésünk szerint nem lesz ez rossz telefon. iPhone 4-ről nem éri meg váltani, de régebbi készülékekről mindenképp nagy előrelépést jelent.

A fontosabb funkciókat pedig az alábbi videók mutatják be a legjobban:

 

 

 


Címkék:   Apple   iPhone 4s   Siri   A5   iPad 2  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu