Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Fizetős HDCP 2.2 a Denon-tól

Fizetős HDCP 2.2 a Denon-tól

2015. április 17.  17:15
|

A Denon AVR-X7200W adatlapján már írtunk róla, hogy az erősítő HDMI-elektronikája csak „előkészítést” tartalmaz a 4K-s filmekhez kifejlesztett HDCP 2.2 másolásvédelmi protokollhoz, ezt később – várhatóan 2015 tavaszán – lehet majd frissítés formájában telepíteni. Eljött az idő, április 9-én a Denon (és a gyártó másik márkája, a Marantz) is bejelentette, hogyan és mennyiért tehető jövőbiztossá házimozi-erősítőinek csúcsmodellje. Nem pont erre számítottunk...

Sajtóközlemény:

„2015 április 9. - A Denon, mint a kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai termékek egyik vezető gyártója most a felhasználók rendelkezésére bocsátja az új hardver frissítését a zászlóshajó AVR-X7200W Network AV Receiver-hez. Ahogy a Denon ígérte tavaly decemberben, a jelenlegi tulajdonosok most tudják frissíteni a készüléküket, amely ezután támogatja az időtálló HDCP másolásvédelmi 2.2 protokollt, amely szükséges a másolásvédett 4k Ultra-HD tartalmak lejátszásához. A frissítés, amely előírja a hardver módosítást is, egy arra felhatalmazott Denon szerviz központban végezhető el idén májustól. Az frissítés ára 199 EUR lesz. Ugyanakkor a Denon az AVR-X7200W (2799 EUR) helyett bemutatja az AVR-X7200WA (2999 EUR) modellt, ami már gyárilag bővítve van a fenti új jellemzőkkel.

Az AVR-X7200W-t már eddig is a legmagasabb szintű gyártási minőség, a kiemelkedő szolgáltatások és a legjobb Denon hangminőség jellemezték – a legigényesebb házimozi rajongók nagy örömére. A jelenlegi tulajdonosok értékelik a kifogástalan audió és videó minőséget és a házimozi központi egységük szinte korlátlan felszereltségét. Mint ahogy tavaly decemberben a Denon piacra dobta az AVR-X7200W-t, a cég most sem akar kompromisszumot kötni a korlátozott sávszélesség és színfelbontás terén, ezért nemsokára elérhető lesz az új HDCP 2.2 frissítés. A Denon ezért nem szerelte fel az AVR-X7200W HDMI panelét ezekkel a jellemzőkkel a kezdetektől, így most az AVR-X7200WA lesz a végső, jövőbiztos és a legegyedibb 3D audió opciókkal felszerelt készülék világszerte.

Az ügyfelek, akik szeretnék végrehajtani a HDCP 2.2 frissítést és átalakítani saját AVR-X7200W készüléküket egy AVR-X7200WA modellé, kérjük vegyék fel a kapcsolatot a Denon kiskereskedőjükkel. Az AVR-X7200W vagy AVR-X7200WA tulajdonosok számára az Auro-3D szoftver frissítés továbbra is elérhető a következő linken: http://upgrade.denon.eu.”

 

Denon AVR-X7200W vagy X7200WA – különbség csak belül lesz

 

Ha jól értjük a fentieket (kivéve a „A Denon ezért nem szerelte fel az AVR-X7200W HDMI panelét ezekkel a jellemzőkkel a kezdetektől” megjegyzést, amit sem jól, sem sehogy nem értünk), akkor a korábban ígért szoftveres frissítéssel nem megoldható a HDCP 2.2 integrálása, így bele kell nyúlnia az elektronikába is egy szakszerviznek :( Ráadásul mindezért 199 EUR-t (több mint 60 ezer forintot) kell fizetni még a készülék 850 ezer forintos árán felül. És további 149 EUR-t (közel 50 ezret) kérnek tőlünk, ha az Auro-3D formátumokat is szeretnénk megszólaltatni. Ja, és ekkor még a DTS:X-et mindig nem tudja az erősítőnk, azt majd bizonyosan további pénzért valamikor 2015 folyamán telepíthetjük!

A mostantól gyártott AVR-X7200W-k már AVR-X7200WA néven érkeznek, egyetlen újdonságuk a HDCP 2.2-kompatibilitást, amit azonban nem csak az erősítőbe, de az árába is beépítettek. Mivel azonban mi még sehol nem látunk olyan 4K-s tartalmakat (és adathordozót), amit ne tudnánk egy médialejátszóval bármiféle HDCP-védelem nélkül lejátszani, ezért senkit nem biztatnánk arra, hogy meglévő AVR-X7200W erősítőjét máris frissítse, vagy csak emiatt inkább a drágább AVR-X7200WA-t vásárolja meg – már amíg kapható a korábbi készletből is. Jó eséllyel sosem lesz szüksége a HDCP 2.2-re (ha mégis, akkor elég majd akkor a szervizhez fordulni), de lehet, hogy az Auro-3D-ről is elmondható mindez, hiszen nehéz lesz teret nyerni a Dolby és a DTS 3D-s formátumai mellett.


Címkék:   Denon   AVR-X7200W   AVR-X7200WA   Auro-3D   DTS:X   frissítés   HDCP 2.2   DTS   Dolby  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu