Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » EyeTV 3.4 frissítés Apple iPad-támogatással

EyeTV 3.4 frissítés Apple iPad-támogatással

2010. május 26.  17:20
|

Megjelent az Elgato EyeTV 3.4-es frissítése valamennyi támogatott tévétunerhoz. A fejlesztés apropója az Apple iPad megjelenése és óriási sikere (4 hét alatt eladott 1 millió darab) volt. Ezentúl az iPad tulajdonosok tévézésre is használhatják új kedvencüket, amely valóban kézenfekvő, és valószínűleg sokak által üdvözölt praktikus ötlet. Az iPhone már régóta képes az asztali Mac-en működő tévétuner távoli vezérlésére, és az onnan streamelt élő adás lejátszására. Az iPad jóval nagyobb mérete, és akár 720p-s HD-felbontású megjelenítési képessége ideális körülményeket teremt a kényelmes otthoni, de mobil tévézéshez akár a kertben, akár csak kint az erkélyen...

Az iTunes App Store-ból 3,99 EUR áron hamarosan megvásárolható – EyeTV iPhone app tulajdonosoknak ingyenesen letölthető – lesz az új EyeTV iPhone/iPad alkalmazás, amely az élő tévézéshez szükséges az iPad-re, vagy az iPhone-ra telepítve.

A program korábbi, csak iPhone-os verziójához képest annyi újdonságot tartalmaz, hogy a grafikai elrendezése az iPad nagyobb képernyőjén optimalizáltan jelenik meg, ideális elrendezést biztosítva ezentúl mindkét mobil eszközön. Ameddig megfelelő az otthoni wifi-kapcsolatunk, szabadon választhatjuk meg, hol akarunk tévézni az iPad-del.

Ha élő tévéadást nem, csak meglévő felvételeinket szeretnénk utólag az iPad-en visszanézni, nincs szükségünk az EyeTV iPohine/iPad programra, csak az ingyenesen frissíthető 3.4-es EyeTV-re a Macintosh-unkon. A felvételek konvertálása (export) menüpontban ezentúl kiválaszható céleszközként az iPad, és akár 720p felbontással is elmenthetjük tévéfelvételeinket, majd azok az iTunes szinkronizációja segítségével egyszerűen feltölthetőek immár az iPad-ünkre is. Az iTunes-ba automatikusan készül egy borítókép a felvételről, valamint egy rövid leírás is olvasható lesz a filmről, ha volt EPG – elektronikus programfüzet – a tévécsatornán, ahonnan rögzítettünk. Akik rendelkeznek az Elgato Turbo.264 HD tömörítőelektronikájával, azok igen jó hasznát vehetik most is, a fullHD-s adások 720p-re konvertálásakor.


Címkék:   elgato   mac   tuner   eyetv   ipad   tv  

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu