Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Az Apple megint megdönt minden rekordot

Az Apple megint megdönt minden rekordot

2011. október 19.  8:47
|

Nem csak az iPhone megjelenésekor állít fel az Apple egyre újabb rekordokat, hanem a negyed éves számok bejelentésekor is. Lassan már közhellyé válik, és egyre inkább közelít az idő, amikor annak lesz hír értéke, ha az Apple nem állít fel újabb csúcsot.

Az előrendelés alatt az Apple egy nap alatt több mint egy millió készüléket értékesített. Péntektől hivatalosan is elérhető az iPhone 4s több országban, egy hétvége alatt több mint 4 millió darab talált gazdára. Ez percenként több mint ezer eladott darabot jelent. A cupertinoi gyártó ezzel megint megdöntött minden rekordot.

De ez nem minden, ugyanis bejelentésre kerültek az utolsó negyedéves kereskedelmi adatok, mely szerint 4,89 millió Mac, 17,07 millió iPhone, 11,12 millió iPad talált gazdára, mindezt több mint 28 milliárd USD bevétel és majdnem 7 milliárd USD-s nyereség mellett. A számokat látva Tim Cook erre az évre 100 milliárd USD feletti bevételt és 26 milliárd USD-s nyereséget vetített előre.

 

Tim Cook

 

Steve Jobs halála nem rázta meg olyan mértékben a céget, mint sokan várták, hisz részvényei értéke az elmúlt héten elérte a 422 USD-s árat, így a cég értéke is sosem látott magasságokban szárnyalt.

Ha hinni lehet a híreknek, akkor nagy változásokra a jövőben sem kell számolni, ugyanis Steve Jobs állítólag bő 4–5 évnyi fejlesztést hagyott hátra, így az irányvonal adott egészen 2016-ig, és feltehetőleg a siker is garantált. Ugyanakkor van elég zsenijük, hogy erre rátehessenek folyamatosan még egy lapáttal, így azoknak, akik Steve Jobs-al temették már a céget is bizonyára nagy meglepetésekben lesz még részük a jövőben.


Címkék:   Apple   Cupertino   iPad   iPhone   Mac  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu