Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Az Apple megelőzte a Microsoft-ot

Az Apple megelőzte a Microsoft-ot

2011. április 29.  16:59
|

A nemrég bejelentett 2011-es üzleti év második negyedéves eredményei alapján, a két nagy konkurenst, azaz az Apple-t és a Microsoft-ot összehasonlítva egyértelműen látszik, hogy Steve Jobs és csapata legyőzte a redmondi óriást.

Az Apple szárnyalásának elemzésekor, illetve rekord bevételeit figyelembe véve még tavaly is úgy gondolták sokan, hogy messze van még a Microsoft legyőzése. A redmondi cég tegnap jelentette be negyedéves eredményeit, amik minden tekintetben elmaradnak az Apple eredményeitől. Számszerűsítve az Apple 24,67 milliárd USD-s forgalom mellett 5,99 milliárd USD-s haszonra tett szert, míg a Bill Gates által sikerre vitt Microsoft ugyanezen idő alatt 16,4 milliárd USD-s forgalommal és 5,2 milliárd USD-s haszonnal büszkélkedhet „csak”. Egyértelmű, hogy az almás cég sikerének záloga az iPhone, vagyis az a termék amely fejlesztésére a Microsoft tett ugyan kísérleteket, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A helyzet változását Steve Ballmer a Windows Phone 7-től várja.

 

Apple logo 3d

 

Visszatérve egy pillanatra az Apple eredményeire, hogy legyen viszonyítási alapunk: 24,67 milliárd USD forgalom negyed év alatt. Ha az Apple nem növeli az üzleti évből hátralévő két negyedévben forgalmát nagy mértékben, akkor egy év alatt 100 milliárd USD feletti eredménnyel büszkélkedhet, ez Magyarország 2004-es teljes GDP-jének felel meg, illetve a 2009-es hazai adatoktól mintegy 28%-al maradna csak el...

Az is köztudott, hogy az Apple jó gazda létére folyamatosan növeli tartalékait, aminek köszönhetően készpénzben megvehetné a mobiltelefon piacon lévő három legnagyobb konkurensét, azaz a Nokiát, Motorolát, és a Blackberryt gyártó RIM-et.


Címkék:   Apple   Microsoft   Steve Jobs   Bill Gates   Steve Ballmer   negyedéves pénzügyi eredmény   Nokia   Motorola   Blackberry   RIM  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu