Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Az Apple a világ legértékesebb márkája

Az Apple a világ legértékesebb márkája

2011. május 9.  18:09
|

Az Apple rajongók legnagyobb örömére nem törik meg az utóbbi hetek szokása, így ismét egy olyan hírről számolhatunk be, amely a cupertinoi cég szárnyalásáról szól. Az utóbbi idők folyamatosan növekvő negyedéves eredményei, a részvények értékének folyamatos emelkedése, majd a Microsoft legyőzése után most a Google-t is sikerült térdre kényszeríteni!

A Millard Brown jelentése szerint az Apple, mint márkanév, a maga 153,2 milliárd USD-s értékével jelenleg a legértékesebb, megelőzve a Google-t és az IBM-et. Az első hat között kettő nem IT cég is helyett kapott, negyedik helyen a McDonalds, míg hatodik helyen a Coca Cola szerepel. A tavalyi évhez képest a legnagyobb ugrást a Facebook tudhatja magáénak, 248%-os növekedéssel, ami a 100-as lista 35. helyére elég.

Apple értékeA világ 10 legértékesebb márkája


De egy napra egy jó hír nem elég. Steve Jobs a porzsák nélküli porszívó feltalálója (James Dyson), illetve az angol vasúti társaság megalapítója (Isambard Kingdom Brunel) mögött a harmadik helyen végzett az „Engineering Heroes” ranglistán. Ezzel megelőzte Nikola Tesla-t illetve az ötödik helyen végzett Bill Gates-et is.

Steve Jobs

A ranglistában nem kisebb nevek következnek ezek után, mint Frank Whittle, Isaac Newton, Albert Einstein, Charls Rolls és Henry Royce, majd a tízedik helyen Thomas Edison...


Címkék:   Apple   Google   Microsoft   Bill Gates   Facebook   IBM   Nikola Tesla   Isaac Newton   Albert Einstein   Thomas Edison  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu