Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Apple iCloud: a megállapodás szélén több kiadóval

Apple iCloud: a megállapodás szélén több kiadóval

2011. május 19.  15:12
|

Az Apple hatalmas szerverfarmja és a megrendelt több petabájtos adattároló eszközök sorsa még mindig egy rejtély. Bár mint korábban írtunk róla, feltehetőleg a felhő alapú iTunes zenei szolgáltatások alapjául fognak szolgálni. Ezt a feltevést erősíti a következő hír is:

Az biztos, hogy nem az Apple lesz az első, aki ilyen szolgáltatással rukkol elő, hisz mind az Amazon, mind a Google elindította már sajátját. Igaz egyik sem állapodott meg a nagy kiadókkal, így az a meccs bizonyosan nincs még lejátszva. Steve Jobs csapata mindeközben a háttérben szorgalmasan dolgozott, feltehetőleg igen közel állnak a megfelelő megállapodáshoz a Warner Music Group-al, a Sony Music Group-al, a Universal Music-al és az EMI-jal is. Belső források szerint minden esélye megvan annak, hogy a tárgyalásokat akár a jövő héten le is zárhassák. Ha minden rendben lesz, feltehetőleg az iTunes Cloud Service bejelentése a június 6-i WWDC-n fog megtörténni.

 

iClod - Apple iTunes Cloud Service

 

Az, hogy a szolgáltatás hogy fog kinézni az Apple-nél még nem világos, de az is elképzelhető, hogy az iTunes-ban elérhető összes zenei művet szabadjára engedik a felhőben, így azt egyszer megvásárolva nem kell külön feltölteni.

A Google, illetve az Amazon szolgáltatásának a lényege, hogy a felhasználó a saját MP3-as zenéit tölti fel, és hallgatja helyszíntől függetlenül interneten keresztül. Ezzel lényegében nem nyújtanak semmivel sem többet, mint amit az otthoni felhasználó egy Synology NAS-al, és a DS audio-val is meg tud tenni bármikor.

A kérdés számunkra inkább az, hogy mi Magyarországon ki fogjuk e tudni használni a technika eme vívmányát, ami a konkurenciát nézve nem sok újdonságot fog hozni, és hasonló szolgáltatást mi magunk is indíthatunk otthonról.


Címkék:   iCloud   iTunes Cloud Service   Apple   Google   Amazon   Warner Music   Sony Music   Universal Music   EMI   WWDC   Synology   DS audio  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu