Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » A legkedveltebb Mac-es média szerver hamarosan Syn...

A legkedveltebb Mac-es média szerver hamarosan Synology-ra is

2011. augusztus 1.  12:42
|

Plex joggal harcolta ki magának a legkedveltebb Mac-es média szerver / média lejátszó titulusát. S aki követi a fejlesztők honlapján a híreket, tudják, stratégiai együttműködésbe léptek egy ideje már az LG-vel. Ezt az együttműködést bővítik most, s ígéretük szerint hamarosan Synology NAS-ra is elérhetővé válik!

De aki nem ismerné a Plex-et, annak pár szót az alkalmazásról:

Az alkalmazás nem egyszerűen egy média lejátszó, hanem egy nagyon jó média szerver is. A szerver oldalán, ha megadjuk melyik könyvtárakban vannak filmjeink, sorozataink, illetve egyéb multimédia anyagaink, azt automatikusan feltérképezi, illetve a tartalomhoz letölti azok előnézeti képét, a filmekről a szükséges információkat. Mindezt a sorozatok esetében kis ügyeskedéssel magyarul is.

 

Plex ServerFilmek listája a szerver alkalmazásban.

 

Plex ServerA Plex szerver felülete, illetve a film információk átírásának lehetősége

 

De természetesen a helyi tartalom mellett közel 150 on-line szolgáltatást is támogat, a teljesség igénye nélkül többek között a YouTube-ot, BBC iPlayer-t, Flickr-t, hulu-t, vimeo-t és még sokáig sorolhatnánk. Mindemellett a Mac-es verzióba könnyen integrálható az iPhoto, Aperture, iTunes, és az eddigi használat során az összes filmet, kodektől függetlenül tökéletesen kezelte.

 

Plex PlayerA Mac-es Plex lejátszó felülete, a filmek részletes információival

 

Plex Lejátszó A Mac-es lejátszó bármelyik, a hálózatban elérhető Plex szerverről lejátsza média tartalmainkat

 

Másik nagy előnye, s erre a felhasználók körében egyre nagyobb az igény, hogy létezik iOS lejátszó alkalmazás is hozzá, ahol az összes tartalmat, illetve az azokhoz letöltött meta-adatokat is elérhetjük, s mind emellett a Plex asztali lejátszó alkalmazását is táv- irányíthatjuk.

 

Plex iOS appA sorozat epizódjának részletes leírása az iOS app-banPlex iOS appAz évad epizódjainak leírása


Plex iOS appA plex iOS felülete, a szerver oldalon feltöltött sorozatok listájával

 

Azt sajnos még nem tudni, mely funkciók maradnak bent alapból a szerver alkalmazásban, de reméljük, hogy az iOS eszközök támogatása továbbra is egyike lesz a legfontosabb összetevőknek, így a Synology-val rendelkező iOS felhasználók is élvezhetik ennek előnyeit.


Címkék:   Plex   Média lejátszás   Mac   iOS   Apple   LG   Synology   Média szerver  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu