Razored írta:...Amit nem tudok: mekkora tárkapacitás, hány rekeszes NAS kell nekem ehhez?...
A lényeg, hogy a jó megoldást (Synology) látszólag már megtaláltad

A szolgáltatások gyakorlatilag minden Synology-n egyformák (max. gyorsabban, lassabban, több, kevesebb szálon működnek). A tárhely miatt a 2-lemezes NAS-ok nem jöhetnek szóba (amíg nincsenek 10+ TB-os lemezek a boltokban). A 4-lemezes már akár mehetne is, de ha figyelembe vesszük, hogy a 4 TB fölötti lemezek még aránytalanul drágák, valamint, hogy ha van egy NAS, akkor a korábban tervezett (Nálad kb. 10 GB/hó) tárhelyigény-növekedés bizonyosan jóval magasabb lesz (egy jobb film akár 40 GB is lehet, és egy NAS-sal rohamosan gyűlhetnek ezek). Ráadászl azt gondolom, hogy a Time Machine mentés is mehet a NAS-ra majd, legalább az is biztonságban lesz. A Time Capsule-t meg eladnám, az árából (jó esetben) több értelmesebb/hatékonyabb eszközt lehet venni.
A fentiek alapján vagy egy 5-8-lemezes NAS, vagy egy 4-lemezes, de legalább 5–6 TB-os lemezekkel kezdve lehetne a tartós megoldás – szerintem. Ahhoz, hogy egy filmet ne csak az A-410 tudjon gond nélkül lejátszani, de akár egy mobilon, neten keresztül is nézhető legyen, tudnia kell transzkódolnia a NAS-nak. Így vagy egy
play kell (ez jelenleg csak a DS415play a 2+ lemezesek között), vagy egy 4-magos
Intel Atomos modell, mint a DS415+, DS1515+ vagy DS1815+. Ezek már akár 4K-t is transzkódolnak, bár senkit nem biztatnék arra, hogy üzemszeren mobilon és neten keresztül nézzen filmet, mert bármikot változhat a kapcsolat sebessége, és még egy ehhez igazodóan transzkódoló NAS-sal sem garantált a zökkenőmentes lejátszás minden körülmények között.
Bizonyosan nem mindegy az ár sem, de erről nem írtál. Minél többet költesz rá, annál később fogod kinőni, lassúnak érezni. A DS1515+ és DS1815+ ráadásul bővíthető akár 15–18 lemezes konfigurációig is, így viszonylag jövőálló. Én – ha tehetném – ezek közül választanék, és akkor 4 TB-os lemezekből tennék bele annyit kezdéskor, amennyi feltétlenül szükséges, nem többet. Vagy bízva az egyre nagyobb kapacitású HDD-k érkezésében, és az árcsökkenésben, egy DS415+-t, 5–6 TB-os lemezekkel. Ez utóbbi az áramfogyasztás terén lenne praktikusabb megoldás.
(A DS1515+, DS1815+ és DS2415+ modellek ára márciustól jelentősen meg fog emelkedni!)