• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 12 / 18 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.03.16. 19:44

kisznera írta:...Én a DS216se vagy a DS216j-t nézegettem.

Igen, ez a két legolcsóbb megoldás, amely már a RAID biztonságát adja. Mindkettő elég lehet, az erősebb bizonyosan tovább, mivel több, mint 2-szer erősebb a hardver.
Ha a NAS-ra szánt dokumentumok csak pár száz kByte méretű dokumentumok, és egyszerre csak kevés ember használja a NAS-t, akkor vélhetően elég a DS216se. Ha később tervbe van véve esetleg biztonsági kamerák, levelezőszerver, saját weboldal, FTP-szerver stb. telepítése is, akkor a DS216j is kevés lehet. Szóval ennyi adat alapján nehéz megmondani, mi lenne a hosszabb távon is elegendő megoldás. EZ a cikk esetleg segíthet.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.03.16. 20:31

OZs írta:
kisznera írta:...Én a DS216se vagy a DS216j-t nézegettem.

Igen, ez a két legolcsóbb megoldás, amely már a RAID biztonságát adja. Mindkettő elég lehet, az erősebb bizonyosan tovább, mivel több, mint 2-szer erősebb a hardver....

Köszi a gyors választ!! :)
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.05.02. 16:44

Üdvözletem!

Egy Popcorn Hour C-200 elégedett tulajdonosa vagyok hosszú évek óta, de most eljött a váltás ideje, új UHD TV mellé UHD filmek kezelésére is képes hálózati médialejátszót keresek.
Szeretünk mozizni, zenét hallgatni, fontos, hogy az otthoni hálózatba kötött számítógépekről elérjük a médiatank HDD-jét oda-vissza (mert ezt szoktuk meg a Popcorn Hour-nál).
A wi-fi eszközünk ugyan N300 (2,4GHZ-en) + AC867(5GHz-en) Mbps sebességű, de ez nem érdekes, mert a gigabites vezetékes hálózatra fogjuk kötni.
A koronglejátszás (DVD-CD-Blu-ray) már nem szempont... (A régi CD-k, DVD-k lejátszásához majd veszünk egy céleszközt.)
A hangot egy Denon 6.1 csatornás erősítő és Wharfdale 6.1 hangfal összeállítás szolgáltatja, elég, ha ennek átjön egy jó jel.

A Himedia Q10 Pro lejátszót néztem ki, szívesen ajánlanák? Vagy lenne jobb ajánlatuk?
Milyen típusú HDD-t javasolnak ezekbe? Pl. a NAS-okba ajánlott WD-RED-ek megfelelőek? (Napi rendszeres használatra gondolva talán ilyen HDD lenne a legjobb.)

Előre is köszönöm a segítséget!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.05.02. 17:10

raypapa írta:...A Himedia Q10 Pro lejátszót néztem ki, szívesen ajánlanák? Vagy lenne jobb ajánlatuk?
Milyen típusú HDD-t javasolnak ezekbe? Pl. a NAS-okba ajánlott WD-RED-ek megfelelőek? (Napi rendszeres használatra gondolva talán ilyen HDD lenne a legjobb.)

Köszönjük a kérdést!

Először azt jegyezném meg, hogy a HiMedia valamennyi modellje egy Android alapú számítógép. Ennek minden előnyével (bármilyen program futhat rajta elméletileg, ami Androidra létezik) és minden hátrányával:
– Az Android nem a világ legstabilabb oprendszere.
– Van a HiMedia hardvere, benne a HiSilicon processzora, amin fut a Google Androidja, egyedi HiSilicon rutinokkal (SDK), és a HiMedia által testre szabva. Ezen az Androidon azután futnak azok a programok, amiket mi akarunk, általában további cégek termékei, amelyeket nem igen tesztelhetek sosem pont ilyen hardveren és pont ilyen Androidon.
– Akár a számítógépen, az operációs rendszer sérülhet, valamely rosszul működő program is kárt tehet benne, előfordulhat, hogy újra kell telepíteni. Több verzióbál is lehet jelenleg választani a Q10 Pro-hoz.

Tehát az vegyen Androidos készüléket médialejátszó helyett, aki tisztában van azzal, hogy a szoftver miatt több probléma lehet, mint egy Popcorn Hour, Dune HD vagy Mede8er esetén. Nem árt érteni az Androidhoz is kicsit, főleg ha nem csak a gyári médialejátszó programot (Media Center), de egyéb külsős alkalmazásokat is telepítünk illetve használunk majd. Az vegyen Androidos boxot, akinek nem csak médialejátszásra kell, hanem internetezni, játszani, stb. Az vegyen Androidosat, aki nem érti, hogy miért nincs HDMI2.0-ás médiaprocesszor a többi gyártó kínálatában, és meg van győződve arról, hogy neki igen is kell a 60 fps sebességű 4K-lejátszás, vagy akár a HDR10 színmélysége. Ezt jelenleg csak Androidos eszközöktől kaphat, ha médialejátszót keres. Igaz, minden 4K-s film online szolgáltatók műsorból lett lelopva, így nagyon erősen tömörített, és hiába HDR-es, általában rosszabbul néz ki, mint a jobb Blu-ray rippek. De ha közel ülünk a 4K-s tévéhez, biztos lesznek olyan területek, amelyek jobbnak tűnnek a Blu-ray-nél (bár nem a színátmenetek lesznek ezek, HDR ide vagy oda).
Androidos „lejátszóból” nagyon sok kapható, mi a HiMedia-t a nemzetközi elismerések miatt, és a HiSilicon processzornak köszönhetően kezdtük el forgalmazni. Azon kevés termékek közé tartozi ka Q5/Q10 Pro, amelyben a Sigma chiphez képest van hardveres képjavítás (igaz 4K vagy 3D mellett gyakorlatilag nem használ semmit, csak 2D fullHD-ig) és nincs gond a HD-s hangsávok továbbküldésével sem HDMI-n (a saját lejátszó appjával legalábbis).
Az igényes házimozihoz mi továbbra is a Sigma VXP-s processzoraira épülő Popcorn Hour és Dune HD lejátszókat javasoljuk, főleg, hogy nincsenek 30 fps-nél gyorsabb képsebességű 4K-s filmek, és a HDR-es tartalmak sem különösebben izgalmasak megfelelő tévé és agyontömörítetlen tartalmak hiányában. A Popcornok és a Dune-ök képjavítása 4K-ban is működik, stabil a működésük, kiváló a hangjuk zenelejátszásra is (főleg a DAC-ot tartalmazóknak). Egy Androdos box remek második lejátszó, hálóba, gyerekszobába való eszköz. Fő készüléknek csak azoknak, akik nem félnek az Androidtól és az esetleges tanulástól sem, és elegendő az Imprex 2.0 PQ képjavítás szolgáltatása a képminőség terén. Nekik viszont a legjobb választás szerintünk.
Lejátszóba bátran lehet NAS-os lemezeket is tenni, bár mi ugye a NAS-ról való lejátszás pártján állunk, és nem szeretünk villanymotort, kattogó lemezt a lejátszóban látni/hallani.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.05.07. 20:20

Sziasztok!

Szeretném lecserélni a régi wdtv-m, egy modernebb lejátszóra. Nem picit elestem, hogy mit válasszak...
Ami fontos lenne:
- HDMI 2.0 (hosszabb távon, ha esetleg 4K-s lesz a TV-m)
- Gigabit LAN (jelenleg is LAN-ra van kötve)
- AC-s 5 GHz-es wifi támogatás (nem árt, ha van)
- Lehetőség szerint minél több kódolás kezelése, és röcögés mentes lejátszása. Lehessen normálisan beletekerni a filmekbe.
- S/PDIF hangkimenet, az se gond, ha koax... (egy komolyabb külső hangkártyára van rákötve).
- Legalább 2 USB bemenet (ha USB 3-as, az lenne az igazi, külső USB-s vinyókról nézek filmeket, egy táppal rendelkező USB HUB-on keresztül)
- Normális másolási sebesség lan-on keresztül az USB-s vinyókra.
- Használható Jukebox rendszer, ami automatikusan letölti a borítókat és az információkat a filmekről. És ezért nem kell pénzt fizetnem! Amennyiben van magyar infó, akkor azt szedi le. Elírt filmcím esetén lehessen kézzel módosítani a keresést.
- Filmnévvel egyező (a film mappájában a film mellett szerepelő) external feliratok automatikus indítása, illetve elsődlegesre állítása, ha van ilyen lehetőség.
- Megjegyzi, hogy melyik filmnél hol tartok és onnan tudja folytatni a lejátszást.
- Magyar nyelvű menü a lejátszóban, lehetőség szerint mindenhol.
- Külső app telefonra, ami távirányítóként is használható.
- Normálisan működő YouTube, és ha lenne rajta alapból egy Spotify kiens az maga lenne a csoda :)
- FLAC támogatás, normálisan használható zenelejátszóval.
- Folyamatos gyártói támogatás, firmware frissítés.
- Jó lenne, ha 100k alatt megállna az ára

Ami egyáltalán nem fontos:
- 3D
- Beépíthető merevlemez
- NAS, SMB, stb. kezelése, mert semmilyen ilyen jellegű megosztást nem használok.
- DVD/BlueRay iso-k kezelése, menük lejátszása (jelenleg csak 1080/720-as mkv-kat töltök le, törekszem mindig mindenből a legjobb minőségűt kiválasztani).
- Egy audiophile 2.1-es hangrendszert használok, így semmi 5.1-7.1-es dolog nem kavar fel. Downmix-et használok a filmeknél. Nem hat meg a házimozi hangzás.
- Android rendszer (mindegyik fórumában csak a szívást olvasom, belső lejátszó szar, KODI nem működik. wrapper-el ez van, az van, külső feliratokat rosszul kezeli).

Létezik ilyen lejátszó, mert kezdem azt hinni, hogy nem... :cry: Minden segítséget, ötletet előre is hálásan köszönök!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.05.08. 16:08

magicbox írta:...HDMI 2.0...

Szia!

NINCS médiaprocesszorral (Realtek, Sigma) szerelt lejátszó, amely HDMI2.0-t tudna. Csak Androidos boxokat tudunk jelenleg kínálni ehhez, ezért kezdtük el a HiMedia forgalmazását. Más elvárásod alapján (pl. Spotify) is az Androidos jöhet csak szóba. De jól látod, az Androidos egy számítógép, annak minden előnyévél és nyűgjével. Remekül működik, de érteni kell hozzá. Kicsit olvass vissza az előző válaszaim között ebben a topikban, leírtam mindent kb., amit érdemes az Androidról tudni, no meg a HDR-ról, ami miatt jól jönne a HDMI2.0. Bár nem értem, minek Neked, amikor 1080/720-as MKV-kat töltesz le, ott nincs és nem is lesz HDR, és 60 fps sem. Ha esetleg 4K-s lesz a tévéd (és HDR-es is), akkor érdemes majd szétnézni, mennyi és milyen minőségű a HDR10/Dolby Vision tartalom. Addigra talán a Sigmának is lesz hozzá processzora.
A minőségi sztereó hangrendszerhez (hacsak nincs egy profi DAC is mellé vagy benne) egy Popcorn Hour A-500-at mondanék. Annak az analóg kimenete bárminél jobb a médialejátszók között, a VXP képjavítás mg kiváló (bár nem HDR-es) képet ad még gyengébb forrás esetén is (pl. 720-as filmek felskálázásakor). Most akciós, 100 ezer alatt van, 4K-t tud.
Ha mégis létkérdés a HDMI2.0 és a HDR10, akkor HiMedia Q5 Pro. Képjavítás ebben is van (bár csak 1080p-ig hasznos, 4K-nál és 3D-nél nem), igaz, kicsit elmarad a Sigma VXP-től. Akár egy USB-s DAC-ot is lehet mellé venni, és ennek is kiváló analóg kimenete lehet. De ha kiismered vagy már ismered az Androidot, akkor nem igaz, hogy nem jól használható, a saját lejátszóprogramja pl. tökéletesen visz minden normálisan kódolt filmet és remekül együttműködik a KODI-val is így. Mobilos távvezérléshez pl. zenehallgatáskor meg a KODI és távvezérlő appjai kiválóak.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.05.08. 21:01

Szia!

Igen, közben visszaolvastam. A HDMI 2.0 felejtős és a jelenlegi formában tényleg nincs rá szükség. Csak az ember szeretne hosszabb távra, előrelátóan vásárolni. Sajnos a Spotify hiánya jobban zavar, szomorú, hogy ennyire felkapott és milliók által használt szolgáltatás nincs egyetlen komoly Sigma processzorral szerelt lejátszóba se integrálva. A vicc az, hogy még a régi WDTV-m is támogatja a Spotify-t. Az Q5/Q10 fórumát átolvastam, hát nagy kedvet nem kaptam a lejátszóhoz. Számítógép szervizem van, kínlódunk ott eleget androidos eszközökkel, itthon nem azzal akarok szórakozni, hogy melyik rom, melyik KODI verzióval működik, rengeteg problémát olvastam a feliratoktól kezdve a kihagyó hangig, mxplayer-el bohóckodnak stb. Itthon én kikapcsolódni szeretnék, nem ezzel szórakozni. A DAC teljesen lényegtelen, mert stúdió külső hangkártyám van ami külső DAC-ként is használható, nem hinném, hogy bármelyik lejátszóban jobb minőségű DAC lenne. Csak egy S/PDIF jelre van szükségem. Talán egy választás marad, a Popcorn Hour VTEN. Nem tudom erről mit gondolsz, a többi igényemet már ismerve :)

Köszönöm!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.05.09. 10:13

magicbox írta:...itthon nem azzal akarok szórakozni, hogy melyik rom, melyik KODI verzióval működik, rengeteg problémát olvastam a feliratoktól kezdve a kihagyó hangig...

Ha ez ilyen lenne valóban, akkor nem forgalmaznánk. Nem házi ROM-ok vannak, hanem hivatalosak. Alapvetően egy Android 5-ös (ami már nem lesz fejlesztve és teljesen stabil) és egy Android 7-es (ebben még apróságok vannak, de ha minden beállítva, akkor tökéletes médialejátszásra is, semmi gond a feliratokkal (bár lehet, hogy valakinek hiányzik, hogy nem tudja mondjuk eltolni a hangot a képhez képest, mert lassú a tévéjében a képfeldolgozás és nincs erősítője vagy rossz filmeket néz) srm. Kihagyó hang gond sincs a Pro modelleken, semmilyen kimeneten semmilyen erősítővel nem tudok erről. Persze, hogy olvashatsz hibákról a fórumon, sőt, alapvetően csak azokról van szó a fórumokon. De nem tucatnyi embernek van ugyanaz a gondja, és főleg nem sokszáz vevő ír ezekről (pedig annyinak van már HiMedia lejátszója idehaza), azaz nem általános hibák, csak bizonyos esetekben, bizonyos környezetben fordulnak elő, ráadásul újratelepítéssel kb. minden megoldható.
Spotify a zenelejátszókra való, azon találkozhatsz is velük: Sonos, REVO, HEOS. Médialejátszón, amihez TV kell a kezeléshez, elég nehéz megoldani. Viszont mivel majd' minden lejátszónk DLNA media renderer és Airplay kliens is, megoldható hogy a telefon hangját (amin fut a Spotify) a lejátszóra streameld. Illetve iOS-en ez bizonyosan működik AirPlay-en prémium előfizetés esetén (mert próbáltam, a Spotify app lát hálózati lejátszókat már), tehát Androidon is tuti hasonló a helyzet DLNA-n.
A VTEN jó választás a kiváló kép miatt, a Mede8er 600-ast mondtam volna esetleg olcsóbb alternatívaként, kicsit gyengébb képpel, de egyszerűbb és gyorsabb kezelhetőséggel. Azért ha felénk jársz, érdemes lenne meghallgatni az A-500, de még inkább az A-500 Pro (vagy a Dune HD Duo 4K) 24 illetve 32-bites ESS DAC-jának a hangját! Hiába van optikai vagy koax digitális jelet fogadó DAC-od, DSD-t így nem tudsz lejátszani, max. 24-bit 192 kHz-et lehet továbbítani ezeken a csatlakozókon.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.05.12. 21:41

Hosszas vívódás után mégis a HiMedia Q5 Pro mellett döntöttem, amit első körben te is ajánlottál nekem. El is küldtem a rendelést ma este. Remélem beválik ;) Vagon kérdésem van a lejátszóval kapcsolatban (milyen fw, melyik KODI, wrapper használata stb.), de ezeket inkább a prohardver fórumban kérdezem meg. Annyit szeretnék csak tőled megkérdezni, hogy alapból melyik fw-el érkezik a lejátszó? Illetve esetleg az ügyfelek véleménye alapján melyik fw-t és KODI párosítást javasolnád? Utána olvasva, azt vettem le, hogy a legjobb képminőséget és stabilitást a belső lejátszóval lehet elérni, de érdemes a KODI-t használni elsődleges felületnek. Köszönöm!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.05.12. 23:22

magicbox írta:...de ezeket inkább a prohardver fórumban kérdezem meg. Annyit szeretnék csak tőled megkérdezni, hogy alapból melyik fw-el érkezik a lejátszó?...

Ezt nem értem, miért tennéd ott, ahol egyetlen topik szól a márkáról, amikor kapsz tőlünk egy valódi fórumot (http://himedia.hu/forum/) közel 500 hazai felhasználóval, és hivatásos adminisztrátorokkal, akiknek feladatuk a válaszadás.
Olyan firmware-rel kapod, amivel kéred. Én az android 5.1-est mondanám (EZT), semmi okod még a 7-est használni. Ha kiismerted, és lesz ok a továbblépésre, bármikor felteheted majd a 7-est, amiből addigra biztosan lesz még újabb verzió.
A többi kérdésre a Himedia.hu fórumán szeretnénk válaszolni (mivel mi üzemeltetjük).
OZs

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 12 / 18 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.