kollmannt írta:Napokon belül megérkezik egy Mede8er MED800X3D-WiFi médialejátszóm...
Pontosabban holnaptól átveheted nálunk – ahogy látom a mai rendelésed alapján –, erről kapsz majd értesítést

Kérlek, ne linkelj más webshopokat itt, amíg nem fizetnek, nem szeretnénk reklámozni őket. Ráadásul HDD-t a mi webshopunkból is tudsz linkelni, lejátszó mellé vásárolva 1000 Ft-tal olcsóbban adjuk általában őket. Biztos találsz még ennél is olcsóbbat (pl. azon a hírhedt helyen, amit linkeltél), de a miénk garantáltan legális és senkit meg nem károsító forrásból van

Teljesen mindegy, milyen merevlemez kerül a Mede8er 800-ba, akár 6 TB-osat is kezel, csak amikor a leírása készült a gyári oldalra, még nem volt 3 TB-nál nagyobb. Lényegtelen a HDD bármely paramétere, és ne foglalkozz a csatlakozókkal sem, már évek óta csak SATA lemezt kapsz, az meg nem számít, hogy SATA I/II/III az interfész, mert keresztbe-kasul kompatibilis. Ha a legolcsóbb kell, a
WD Green is elég, ha fontos a kevesebb fogyasztás, a hosszabb élettartam és a több garancia, akkor
WD Red-et vennék. 2,5"-esben nem gondolkoznék, max. 2 TB-os létezik, sokkal drágább mint a 3,5"-es testvérei és mindegy, hogy kevesebb hőt ad le, mikor a ventilátor a 800-asban úgyis mindig megy.
Viszont ha megtehetném (lásd lentebb), nem is tennék bele HDD-t, így akár egy Mede8er 600-as is megfelelő lenne, olcsóbban. Ugyanis azt mondod a sok nagy film mérete miatt kell a 3 TB. Azaz nem olyan vagy, aki megszerzi/kapja, megnézi majd kidobja, mert ekkor 300 GB is bőven elég volna. Te gyűjteni, megtartani akarod őket. Ebben az esetben viszont:
– a 3 TB be fog telni fél év alatt,
– amint sok adat lesz rajta, félteni fogod, mi lesz ha tönkremegy.
Szóval szerintem nem fogod megúszni, hogy egy Synology-t vegyél (legalább 4-lemezeset), azon tárold a filmeket, arról játsz le etherneten, és akár azzal is töltsd le őket. Ha ez most még nem is opció, szerintem 1 éven belül rá fogsz kényszerülni, ráadásul ezer más oka is van, hogy nem élhetünk manapság NAS nélkül. Szóval WD Red, mivel az kifejezetten jó lesz később a NAS-ba is, mivel NAS-lemez.
Remélem, tudtam segíteni valamit.