• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Eszközkereső

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Eszközkereső

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.12.05. 23:54

Sziasztok!
O.Zs tanácsára regisztráltam és írom le kérdéseimet.
(Úgy is Ő fogja megválaszolni :lol: )
Igényem egyszerű és bonyolult.
Digitális zenéket (vinyóról) szeretnék jó minőségben sztereó erősítőre vinni. (bármi más extra, vagy jön a kütyüvel , vagy nem)
Bújtam a fórumokat hazaiakat és "vidékieket". Írtam, válaszoltak, vagy éppen hallgattak, de okosabb nem lettem.
Naívan azt hittem, hogy kell egy príma DAC, addig pedig mindegy hogyan jut el a jel.
Megtudtam nem így van, mert a digitális adatátvitel is majd annyira sérülékeny, mint az analóg.

Az analóg erősítőm egy NAD. Elsőre megszerettem a hangzását és azóta pedig megtanultam tisztelni a fizikai minőségéért is.
Zenéim minősége nagyon heterogén, időm is kevés, zeneszoba sincs.
Ismerem a Pio N50 hangzását. Tetszik, de nem látok benne 150-180 ezret.
Nem ismerem a többi lehetőséget, csak olvastam róluk.
Mindenképpen egy jó DAC-ra alapoznék. Coax csatival, mert állítólag az a legjobb.
Legjobb, de mennyire? Hallható a különbség egy sztereó láncon? USB vs Coax?
Nem hiszek az átalakítókban. Pl. USB-SPDIF stb. Ha tényleg gyenge az USB, akkor már a gyökérnél az.
Alakítgathatom utána, de minek? Rosszul gondolom?

Bocs, de még csak most kezdek kérdezni. :oops:
Visszafelé kezdeném, mert az az egyszerűbb.
Tehát a Pio N50. Alkalmas lenne, de nem érzek benne annyit, amennyit elkérnek érte.
Félek később a codec-harcot is el fogja veszíteni. Nem lesz mindenevő.

Médialejátszók? Realtek, vagy Sigma? Indulónak melyik, mert idővel úgy is kötnék utána külső DAC-t.
A favoritok (MED800 és POP-A400) fel vannak szerelve coax kimenttel.
Érdemes-e foglalkozni velük, mint zenelejátszó?
Hangzásukban van-e 30 eFt különbség? A saját DAC-ig vajon mennyire nyúlnak a jelbe?
Ha nem, akkor jutányosabb a MED, ha később külső DAC-t kap. Jól gondolom?

Másik érdekes a Synology NAS a maga lejátszószoftverével. Illene is hozzá egy USB-s DAC.
Na, tessék USB. NAD-nak van ilyen átalakítója, de driveres. Synologyra pedig nem lehet felrakni.
Más DAC, de az is USB-s, vagy mégis kockáztassam az átalakítót?

Esetleg valami egyszerűbb? Telefon, tablet, mini-pc?
Róluk nem tudok semmit. Nyilván valami Linuxos OS kell, mi nem kuszálja össze a digi jelet, csak illedelmesen feltolja a DAC-ra.
Van ilyen? Akkumulátorosak, bírni fogják a hajszát?

Vannak még "a futottak még". Nem minőségük miatt, hanem azért mert eljárt fölöttük az idő.
Squeezebox, Novatron. Félek, hogy nem lesz frissítés, majd szervíz stb.

Szóval, mi a tutti ötlet, javaslat a sok-sok kérdésemre?
Köszi előre is.
Zenebohóc
Vendég

Vissza a tetejére

Re: Eszközkereső

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.12.06. 00:15

Na, erre előbb aludjunk egyet! Majd holnap... Most mintha káprázna a szemem, és ezer kérdést lát, de csak nem tettél már fel egyszerre háromnál többet, biztos csak a fáradtság lesz!
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.12.06. 20:51

Közelítsük meg a kérdést az anyagi lehetőségek felől. Ha jól értem, lehetőleg nem válnál meg a NAD erősítődtől, hanem bővítenéd egy forrással, ami minél jobb minőségű analóg sztereó kimenettel „eteti”, amit számítógépes zenei fájlokból szeretnél nyerni. Te alapvetően egy lejátszóra és egy DAC-ra gondolsz. Illetve esetleg lehet még egy lejátszó, amiben gyárilag komolyabb DAC van. A kérdésem, hogy max. mennyit (forintot) szánnál minderre?
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.12.07. 01:56

Helló!
Örülök, hogy nem rettentett el a sok kérdés.
Muszáj volt feltennem, mert sok mozaikkal rendelkezem, de jó lenne egy hang, aki a lehetséges források nagy részét ismeri.
Valós értékrendet tud közöttük felállítani.
Jól érzed. Egy PC-mentes láncot szeretnék.
Bárhonnan indulok, mindent meg kell vennem a vinyó és az erősítő bemenete közé.
Ezért nem tudom belőni a ráfordítandó összeget.
Első körben nevezzünk, meg max. 120 ezret.
Egy mini-pc-DAC rendszer esetén már korrekt láncszemek építhetőek be. Persze majd venni kell még min. egy telefont kijelzőnek.
Ha 90-t kicsengetek egy A-400-ért már biztos nem kapok említésre méltó külső DAC-t hozzá. Nem beszélve arról, hogy még ekkor is be kell kapcsolni a TV-t,vagy kell egy telefon.
Ezért lenne szükségem egy relatív rangsorra az indító levelemben megnevezett cuccok között.
Ennyi pénzből megvehetőek a Popi C-k, de elég frissek-e a mai világban?
Milyen a hangminőségük?
Legnagyobb segítséget akkor kapnék, ha infóm lenne arról, hogy mire figyeljek a digitális adatátvitelben.
Értem ezalatt azt az eszközt, nevezetesen az vinyó egy dokkolóban, vagy médialejátszó gyomrában, mely adatot közvetít egy DAC felé.
Köszi
Ferenc
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.12.07. 16:42

zenebohoc írta:...de jó lenne egy hang, aki a lehetséges források nagy részét ismeri. Valós értékrendet tud közöttük felállítani...

Hát, lehet, hogy ez nem én leszek. Sosem hasonlítgattam össze pl. a médialejátszóink analóg kimenetét, mivel mindig HDMI-n, erősítővel dekódolva hallgatjuk. Ha csak zenéről van szó, külön zenelejátszót használunk és ajánlunk. Amiről tudtuk, hogy bizonyosan jó DAC van benne az a Squeezebox Transporter (van is belőle egy saját demó darabunk még mindig, de ez nem az az árkategória, amire kíváncsi vagy), a Squeezebox Classic (otthon használok ilyet, lehet hogy még akár egy eladó demó darabunk is lenne, ha érdekel) és a Squeezebox Touch (ebből is van demó darab, amitől meg tudunk válni). Ezek belső DAC-jával szerintem elégedett lennél, de akár egy külső is rájuk köthető. Ja, és van egy Squeezebox Duet is, bár ebben nincs valami extra jó DAC tudtommal. Egyetlen hátrányuk, hogy futni kell a saját szerverprogramjuknak a számítógépen, de inkább egy NAS-on, ahonnan lejátszanak. Mi NAS-ról használjuk természetesen. A jelenleg is forgalomba lévő zenelejátszókból a Sonos Connect való arra, amire Te gondolsz, de nem tudok róla, hogy ebben pl. egy olyasmi szintű DAC lenne, mint a kis Squeezeboxokban a Wolfson. Gyanítom hírdetnék, ha valami extra lenne, bár az árba azért beleférne már akár egy márkás DAC is. De a saját demónkat az erősítőhöz koaxon kötve használjuk, nem hasonlítottam még semmihez sem az analóg RCA-kimenetét.
Ami bizonyosan megfelelő lenne Neked a most is kaphatók közül az a most akciós Denon DNP-720AE. Ugyan ezt sem ismerem, hogyan szól, de a Denon miatt látatlanban is azt merem mondani, hogy méltó lehet a NAD-odhoz.
Van még továbbá a REVO kínálatunk. Bár ezek mind a belső hangszórójuk miatt népszerűek (és nem hiszem, minőségi lenne az analóg kimenetük), de a nagyobbakon optikai kimenet is van, ami illeszthető egy külső DAC-hoz. Ebből is van olyan, már nem kapható régi modellünk, amin van optika, és eladó. De ilyet csak úgy vennék a helyedben, ha már megvan a DAC, és meg tudnám hallgatni, hogy nekem megfelelő-e a hangzása.
Ha a médialejátszókat is tekintjük (mert mondjuk néha filmet is néznél), akkor a jelenlegi kínálatunkan nincs kifejezetten zenére ajánlott. Lesz ugyan hónapokon belül az A-410 Pro, de ez várhatóan 800 EUR árú lesz. E mellé viszont bizonyosan nem kellene külső DAC, illetve akár a kijelzője is elég a zenek böngészéséhez, nem kell tévé, de a tabletes távvezérléssel pedig egyedülálló élmény vele zenét (is) lejátszani. Ezen kívül nem mernék arról nyilatkozni, hogy melyik másik médialejátszónak minőségi az analóg kimenete. Míg nagyon sok igényes házimozizó a Dune-ökre esküszik, és high-end rendszerekre kötik a korábbi 7.1-es analóg kimenettel rendelkező Max és Duo modelleket a hangjuk miatt, volt olyan Base 3D vevőnk, aki szerint a régi Popbox V8-as lejátszója szebben szól, amint az új Base 3D :) Szóval láthatólag ez nagyon ízlés kérdése.
Én azt gondolom, hogy minél kevesebb komponens van egy láncban, annál kevesebb a zajforrás. Minden egység tápegysége és elektronikája bizonyos mennyiségű zajt hozzáad az áramkörökhöz, és ez befolyásolja a zene dekódolását, konverzióját, és átjut a lánc többi elemére is, de akár minden olyan eszközre ,ami mondjuk ugyanabba a konnektorba csatlakozik. Ha követed a híreinket, találkozhattál egy speciális tápegységünkkel, ami pont a médialejátszóink kép- és hangminőségét igyekszik javítani a lejátszóba juttatott kevesebb zaj révén.
Én lehet, hogy azt tanácsolnám, hogy döntsd el először, milyen megoldást választasz: veszel egy külső DAC-ot, amiről jókat olvastál, esetleg valahol már kipróbáltad, vagy veszel egy olyan lejátszót, aminek az analóg hangja megfelelő már Neked. Előbbi esetben abban tudunk segíteni, hogy a mi választékunkból akár mindegyiket kipróbálhasd a DAC-oddal, hogy kiválaszd, melyik szól legjobban. Utóbbi esethez adtam pár ajánlást fentebb, de ezeket saját tapasztalat nélkül tettem. Ha érdekel valamelyik demó Squeezebox, írj egy privát üzenetet róla. Megoldjuk, hogy hazavihesd kipróbálni őket.
Két bemutatótermünkben ugyan meghallgathatsz bármilyen lejátszót, de az bizonyosan nem úgy fog szólni, mint az otthoni erősítődön. De lehet, hogy már azzal is elégedett leszel, amit a mi erősítőinkre analógon csatlakozva hallasz, otthon pedig akkor bizonyosan még jobban fog szólni ugyanaz. Az általunk nem forgalmazott termékek között is bizonyosan lehetnek megfelelők (pl. Cambridge Audio, Cocktail Audio X30 zenelejátszók), de ezeket csak hallomásból ismerem (bár utóbbiból tudnánk rendelni), és 200 ezer forint fölött van valahol az áruk...
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.12.08. 21:48

Hello!
Nagyon szépen köszönöm véleményedet, tanácsaidat.
Mint írtam tartok a Squeeze családtól a leállított gyártás és kiszolgáló progi miatt.
Megértem és a józan ész is zenelejátszót ajánl zenehallgatáshoz.
Csak ők már válogatósabbak a források codecjeit illetően.
Denon helyett inkább Pio, de ő bő 30 eFt-tal kövérebb.
Azt a pénzt inkább DAC-ra költeném.
Amire nekem lenne szükségem, erősen az a kategória, mikor a fejlesztő és forgalmazó tudja, hogy minden irányban (film , TV, zene, telefon stb) jó minőségű céleszközökkel vagyunk felszerelkezve.
Ennek fényében ezeka cuccok az esetek többségében túlárazottak.
Valószínű, hogy öszvér megoldást fogok választani.
Beruházok egy Med800-ra, mert bár Realtek, de telefonos irányítása kiforrottabb, mint a Popi-é (írtad más témában)
A coax kimenetével megkínálok egy DAC-t. Talán a coaxig nem kuszálódik össze a jele.
Még olvasgatok, tájékozódom és ha nem lesz jobb akkor ezt fogom választani.
Köszönet még egyszer.
Üdv Ferenc
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.12.08. 22:27

zenebohoc írta:...de telefonos irányítása kiforrottabb, mint a Popi-é (írtad más témában)...

Ezt így azért nem írhattam, mert a Popcornhoz ingyenesen van Android és iOS jukeboxos távvezérlő app. A Mede8er-hez jelenleg csak fizetős van, és az is csak iOS-re. Igaz, az iPhone-on is működik, még a Popcorné csak iPad-en, ott fizetős 3r-party iPhone app kapható. De egyébként a Popcorn féle távvezérlős jukebox jobb, mint a Mede8er-en.
Az elképzelés egyébként jó, bár ha teheted, ne rakj belső lemezt a lejátszóba és USB-n se köss rá, ezek elég komoly zajforrások. Egy Synology-ról érdemesebb lejátszani, ráadásul annak profi mobil alkalmazása is van minden platformra (DS Audio), ami tökéletesen vezérli a Med8er-t tévé nélkül is. Ha majd szól a cucc, esetleg próbáld ki a fentebb linkelt tápegységünket, szerintem hallani fogod a javulást vele!
OZs

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
7 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.