Sziasztok!
Lejátszó vásárlásán gondolkozom.
Mede8er MED1000X3D-WiFi (fekete) vagy
Popcorn Hour A-400 Special Edition (ajándék wifi-adapterrel) vásárlásán gondolkozom.
Egy új 50GT60 plazmán nézném kb. 3 méterről:
- 1080p, 720p (mp4, mkv) filmeket,
- xvid (avi-k, kétmenetes kódolás, bitráta min. 1400 kbps) filmeket,
- néhány dvd iso-t néznék.
- Elsősorban 2D, ritkán 3D filmek.
- Helyi 100-as (vagy n-es wifi) hálón kezelném a vinyó tartalmát Windows 7/8 PC-ről (fájlműveletek).
- Hangrendszerem nincs, a tévéjét használom (2.1-es 2x5W előlapi + 10W mély hátul, ha lenne, akkor is max egy ennél erősebb 2.1-es lenne).
Néhány kérdésem lenne:
1. Úgy tudom, hogy az A-400-as képe szebb és szebben konvertál fel dvd/xvid tartalmakat. Jelentősen szebb? (xvid-ek és dvd-k miatt kérdezem.)
2. Egy WD Red-et tennék bele. Mekkora a legnagyobb méret, amit fogadnak? (3 vagy 4 TB, minél nagyobb, annál jobb.)
3. Olvastam egykét gyerekbetegségről mindkettő esetében. Ezeket orvosolták mindkettőben? (Pl. mede8er esetében jukebox problémák, az A-400-ast nem követtem, de itt írták, hogy sok szoftveres hibája van.)
4. Film közben fagyás, akadás, csúszás melyiknél jelentősebb? Van-e egyátalán? (Persze hálózati hibán vagy médiafájl hibán kívül.)
5. Passzív hűtés van bennük? (mede8er-ban igen, de az A-400-ról nem találtam infót itt.)
6. A fényképeket bélyegképként meg tudja mindkettő jeleníteni? (Szeretném a fényképeimet fájllista helyett előnézetben is látni.)
7. RAW vagy RW2 képfájlokat kezel? (Nem írtátok, így gondolom nem, de hátha.)
8. Mennyire szabad hurcolni a készülékeket? (Nem igazán az a hordozható fajta a kinézete, mint a piciknek, de nem is olyan nagy, hogy nem tudnám néha hozni-vinni. Pl. nyaraláshoz vinném magammal, ha a gyerekek mesét akarnak nézni, stb.)
9. Melyiknek strapabíróbb a háza? (Hurcolás miatt kérdezem.)
10. Távirányó melyiké jobb? (Nekem igazából mindegy és tudom ez szubjektív.)
Más kérdés most nem jut eszembe! Majd fog!
Válaszokat köszönöm: sinick