Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni médialejátszó vásárlásához.
1./ Jelenleg beszerzés alatt van egy synology ds212j típusú NAS, és bele egy 2 terrás lemez.
2./ A nas-t tplink 1043nd vagy netgear 3500L típusú routerre szeretném rákötni, hogy a nas tartalmát Wifi-n szétszórja.
A NAS lesz a torrent kliens, nyomtató szerver, és azon fogok tárolni minden adatot. Nincs szükség 3D-re, nem kell youtube, a lejátszó feladata mindössze annyi lenne, hogy a NAS tartalmát áttolja nekem tv-re. A lejátszott tartalmak viszonylag vegyesek, zömében sima xvid, de akad 720p, és 1080p-s film, mkv. (feliratokkal)
Nem vagyok teljesen tisztában a médialejátszó összekötési módjával, így előre elnézést kérek ha butaságot írnék. A következőképpen gondoltam összekötni a dolgokat:
- NAS rákötve router LAN portjára
- médialejátszó pedig lehetőség szerint szintén a router LAN portjára (amennyiben mégse tudom megoldani a vezetékesen, úgy a router-nas pros és a lejátszó között kb 5 méter lenne benne egy fallal)
A jövőben szeretnék valamilyen szolid házimozit is rákötni erre a rendszerre. A házimozi fő indoka az lenne, hogy a tv-n hátul van 2 hangszoró, amit elég rossz hangzásúnak tálálok (az elhelyezkedéséből adódóan). Szóval a lényeg, hogy nem 1000 Watt kell nekem, hanem hogy szépen betöltsön egy 20 nm-es szobát. (házimozit csak a csatlakozók miatt írtam le, de ha van arra is javaslat szívesen veszem)
Áron nem gondolkoztam, egyenlőre a lehetőségeket mérem fel, de úgy gondolom az említett feladatra fölösleges lenne túlságosan drágát vennem.
Tudom, egy kicsit összetett a kérdésem, ha bármi kimaradt belőle, vagy nem érthető szóljatok.

Alternatív javaslat jöhet vezetékes és vezeték nélküli megoldásra is.
Köszönöm szépen a segítséget!
Üdv