• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Új médialejátszók...

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
21 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Új médialejátszók...

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.11.13. 11:38

zazie66 írta:Megvettem a Mede8er-t nagyon új világ és kézreáll szinte minden. Nekem még a formája is tetszik...

Nekem is kifejezetten, de megértem, hogy ez megosztó elég erősen. De annó ilyen volt az első iMac is... Ezentúl a Mede8er felhasználásával kapcsolatos beszélgetést majd a Mede8erForum.hu oldalon folytassuk!
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.11.13. 12:11

OZs írta:
CSTomi írta:Én is váltanék már Dune HD TV 301-ről egy 3D-s lejátszóra. Gondolkodtam az új Realtek csodán, de ha tudni valamit az új Dune TV sorozatról, amik már 3D-sek, akkor inkább megvárnám azokat.

Állítólag 1–2 héten belül érkezhet a Base 3D. Azért vagyok bizonytalan, mert az aktuális modelleket is szinte lehetetlen rendelni tőlük, nem válaszolnak a konkrét megrendelésekre sem, ha érkezik ár, akkor a fele van kb. benne abból, amit kértünk és fizettünk, jelenleg úgy működik a Dune HD cég, mint valami induló, kezdő cég, ahol 2 ember dolgozik mindössze :(

Köszönöm a híreket, ezek szerint a 203D és 403D-ről még nem tudni semmit?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.11.13. 12:54

Idén nem lesz már más, mint a Dune Base 3D, de ezt már az IFA-n megmondták nekünk (is) Berlinben.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.03. 18:26

Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék venni egy normális média lejátszót...
Szóval...50.000Ft-ig, tudnátok ajánlni nekem egy olyan médialejátszót, amiben van Youtube kliens, illetve jó lenne, ha lehetne beletenni vinyót, de ez nem feltétlen szükséges, természetesen ne okozzon gondot neki egy MKV lejátszása....
Asus o!play Gallery-n gondolkozom, de nem vagyok benne biztos, hogy jó választás?! Köszönöm a segítséget!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.04. 10:50

LoSA írta:...Szeretnék venni egy normális média lejátszót...
Szóval...50.000Ft-ig, tudnátok ajánlni nekem egy olyan médialejátszót, amiben van Youtube kliens, illetve jó lenne, ha lehetne beletenni vinyót, de ez nem feltétlen szükséges, természetesen ne okozzon gondot neki egy MKV lejátszása....
Asus o!play Gallery-n gondolkozom, de nem vagyok benne biztos, hogy jó választás?! Köszönöm a segítséget!

Az első lépést jó irányba tetted meg, hiszen itt kérdezel :)
Ha szétnézel a weboldalunkon, akkor látatod, hogy mi csak egyetlen Realtek processzoros lejátszót, a Mede8er-t javasoljuk, és korábban csak Sigma Designs chipeseket (Popcorn Hour, Dune HD) forgalmaztunk. Az összes létező Realtek CPU-ra épülő médialejátszó, így az általad említett sem képes 23,976 Hz-es képfrekvencia kiküldésére, pedig a HD-s filmek 90+ százaléka ilyen képsebességű. Ezek a filmek mind 24 Hz-en „jönnek ki”, így 40 másodpercenként egy képkocka meg lesz ismételve, ami sokak számára idegesítő akadásnak tűnik, és aki egyszer észreveszi, az nehezen tolerálja. A Sigma-s lejátszóknál sosem volt ilyen gond, a Mede8er viszont az első a Realtel-esek között, ahol ezt megoldották már (igaz, még csak béta verziójó a 23,976 Hz-et is tudó firmware, de semmi jelentős hibánk nincs vele, így várhatóan heteken belül végleges lesz), ráadásul a Mede8er jukebox is egyedülálló szolgáltatás, ami kiemeli a szürke Realtek-processzoros tömegből.
Én azt javasolnám, vásárlás előtt ha teheted nézd meg élőben az összes készüléket, ami az ára alapján szóba jöhet, a mi kínálatunkkal ezt mindkettő bemutatótermünkben megteheted. Számos dolog van a külső és az adatlapokra írt specifikációkon túl, ami komolyan befolyásolhatja a döntésedet, így én rászánnék a helyedben pár percet a személyes kipróbálásra, ha biztosra akarsz menni. Ajánlani bármelyiket tudjuk a kínálatunkból, ezért is forgalmazzuk őket, de hogy kinek melyik lesz a legjobb, azt a kérdésed alapján nem tudnánk megválaszolni. Látszólag inkább olcsóbbat vennél, mint profit, amit egyébként én is támogatok, ha az első lejátszóról lesz szó.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.16. 18:08

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni médialejátszó vásárlásához.

1./ Jelenleg beszerzés alatt van egy synology ds212j típusú NAS, és bele egy 2 terrás lemez.

2./ A nas-t tplink 1043nd vagy netgear 3500L típusú routerre szeretném rákötni, hogy a nas tartalmát Wifi-n szétszórja.

A NAS lesz a torrent kliens, nyomtató szerver, és azon fogok tárolni minden adatot. Nincs szükség 3D-re, nem kell youtube, a lejátszó feladata mindössze annyi lenne, hogy a NAS tartalmát áttolja nekem tv-re. A lejátszott tartalmak viszonylag vegyesek, zömében sima xvid, de akad 720p, és 1080p-s film, mkv. (feliratokkal)

Nem vagyok teljesen tisztában a médialejátszó összekötési módjával, így előre elnézést kérek ha butaságot írnék. A következőképpen gondoltam összekötni a dolgokat:
- NAS rákötve router LAN portjára
- médialejátszó pedig lehetőség szerint szintén a router LAN portjára (amennyiben mégse tudom megoldani a vezetékesen, úgy a router-nas pros és a lejátszó között kb 5 méter lenne benne egy fallal)

A jövőben szeretnék valamilyen szolid házimozit is rákötni erre a rendszerre. A házimozi fő indoka az lenne, hogy a tv-n hátul van 2 hangszoró, amit elég rossz hangzásúnak tálálok (az elhelyezkedéséből adódóan). Szóval a lényeg, hogy nem 1000 Watt kell nekem, hanem hogy szépen betöltsön egy 20 nm-es szobát. (házimozit csak a csatlakozók miatt írtam le, de ha van arra is javaslat szívesen veszem)

Áron nem gondolkoztam, egyenlőre a lehetőségeket mérem fel, de úgy gondolom az említett feladatra fölösleges lenne túlságosan drágát vennem.

Tudom, egy kicsit összetett a kérdésem, ha bármi kimaradt belőle, vagy nem érthető szóljatok. :)
Alternatív javaslat jöhet vezetékes és vezeték nélküli megoldásra is.

Köszönöm szépen a segítséget!

Üdv
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.16. 19:34

Teljesen jól látod az összekötést, természetesen ethenreten keresztül a routerre, switch-re csatlakozzon a lejátszó is. Wifin nem fogsz tudni lejátszani HD-s tartalmakat, csak ha a lejátszóba belső wifi kártya van, de ezzel is csak max. kb. 36—38 Mbites sebességű filmekig nem lesz akadozás. Minden lejátszónk képes ethernet hálózaton keresztül lejátszani a NAS-ról. Többen találsz belső wifit is, de ha lehet inkább kábellel old meg, és akkor ez sem szempont. Minden lejátszónk lejátszik még Blu-ray ISO-t is, a különbségeket az adatlapokon megtalálod, ezek átolvasását nem tudom Neked megspórolni semmilyen tanáccsal. Az olcsóbbak közül a Mede6er MED600X3D-vel (vagy a wifis verziójával) bizonyosan elégedett leszel, még ha a 3D-s képességét nem is tudod kihasználni, legfeljebb arra, hogy ha 3D-s BD, vagy side-by-side vagy top-bottom 3D-s MKV kerül hozzád, azokat képes 2D-ben lejátszani, így meg tudod nézni. Van olcsóbb lejátszónk (Dune HD TV-102) ugyan de annak a nagy sebességű DTS-HD hanggal vannak problémái, ha erősítőre HDMI-n továbbküldöd. Amíg tévén hallgatod, addig az is megfelelő, illetve akkor is, ha nem HD-s erősítőt veszel (tehát ami nem dekódol HDMI-n érkező HD formátumokat. Tehát a Dune-ök közül a 68 900 Ft-os Smart H1 a legolcsóbb, aminek semmi komoly gondja nincs, ráadásul Blu-ray menüt is lejátszik. Szinte pont ennyibe kerül a Popcorn Hour A-300 is (amihez most USB-s wifi adaptert is kapsz, bár ez lassabb a beépítetteknél), az is kezeli a BD menüket, ráadásul számos program telepíthető rá és jukeboxa is van, meg világítós távirányítója. Ha olcsóbb kellene, akkor a MED600X3D 43 900 Ft, gyakorlatilag közel hibátlan lejátszó.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2013.02.17. 12:15

Először is köszönöm szépen a válaszodat, tanácsaidat. Közben végigböngésztem a kínálatot és arra jutottam, hogy a MED600X3D lenne nekem a legjobb megoldás, az teljes egészében kiszolgálná az igényemet. Viszont egy problémát találtam azzal kapcsolatban:
A NAS (synology ds212j) honlapja szerint belső hdd esetén ext3 ileltve ext 4 fájlrendszert kezel, ntfs és fat32 csak usb-s csatlakozás esetén. Miután linux alapú, ez így logikus is.
Viszont a médialejátszó honlapja (http://www.mede8er.eu/hu/index.php?d=600x3d) szerint:
Támogatott fájlrendszerek: FAT32 / NTFS / HFS+ (Mac)

Magyarán miután a nasban levő hdd ext3 vagy ext4re lesz formázva kötelezően, így a médialejátszó nem fogja azt látni, mert nem támogatja?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2013.02.18. 14:58

Hálózaton keresztül már nincs olyan, hogy fájlrendszer. Azt nem tudja a csatlakozó eszköz (most pl. a lejátszó), hogy a másik gépen milyen a fájlrendszer. Vicces is lenne, ha egy lejátszónkat nem lehetne használni a Synology-kkal :)
Amit USB-n a Mede8er-hez kötsz, arról szól a leírás. Egyébként EXT3 is lehet az is, valamiért kimaradt.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: steevee » 2013.09.21. 14:43

Üdv!

Jelenleg egy popcorn A-110 tulaja vagyok. A készülékkel meg vagyok elégedve, de szeretnék venni e mellé egy olyan lejátszót, ami ismeri a bd iso-t, a bd-menüt és meg tudja jeleníteni a pgs feliratot. Ugyan a legtöbb filmen rajta van a magyar hangsáv, de szeretném a trueHd és DTS-HD hangok mellett a feliratot is élvezni. 3D nem szükséges, a fontos, hogy jól kezelje a HDD-n lévő BD-ket. Popcorn-vonulatnál maradva az A-300 elvileg tudja ezt, de vajon karácsony környékén is kapható lesz-e, mivel már 2 éves típus? Az A-400-ra is fentem a fogam (főként a jobb skálázó miatt), de ha jól tudom az is csak lite-bd-t tud, mint az A-110.
steevee

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
21 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.