sszever írta:fmart01fmart írta:Végre letölthető a Lion. Mielőtt nekiesnék telepíteni (10.6.8 van a gépen), a következő kérdéseim lennének a hozzáértőkhöz:
- a telepítéskor lehet teljesen "szűz" telepítést kérni?
- mi van akkor, ha később szeretném újratelepíteni (lementi valahova)?
Szűz telepítés:
... Bár ez így eléggé el lett izélve. Ebben az esetben egyszerűbb a merevlemezt egy az egyben klónozni az új lemezre...
Pontosan! Na de tegnap sikerült megcsinálnom (volt egy kis win. "fílingem", mert összességében legalább fél napig próbálkoztam), a tapasztalatom, ha bárkit érdekelne:
-Nem kell aggódni, ha egyszer megvetted, akkor (egyelőre legalábbis) bármikor letölthető újra az app store-ból. Viszont a letöltés elég lassú, ezért célszerű a letöltés után (még telepítés előtt, mert utána letörli) csinálni egy másolatot az Application-ok közé bekerülő .app-ról.
- Először csináltam egy sima frissítést a jelenlegi rendszerre, de ez nekem nem vált be, mivel valami miatt egyszer csak állandóan újraindult. Valami aut. elinduló program lehetett, ezt sikerült kiderítenem a logok-ból, de tovább nem jutottam, így gondoltam inkább jöjjön a "szűz" telepítés.
- A "szűz" telepítésre nekem a legegyszerűbb (mivel úgyis csinál az ember bizt. mentést a snow leo-ról), ha egy külön hdd-re készített bootolható mentésről indítjuk a rendszert, ahova be van másolva az app store-ról letöltött app. Itt elindítjuk a lion telepítőjét, és azt kérjük, hogy az eredeti lemezre telepítse a rendszert. Ekkor lesz egy teljesen új, tiszta rendszerünk. Aztán vagy ezt állítgatjuk be (én ezt tettem, hogy megismerjem az újdonságokat, és bizony néhány segédprogramot nem kellett felraknom), vagy a korábbi mentésből visszarakjuk, amit kell.
- A korábban app store-ból megvett programokat is gond nélkül újra lehet telepíteni az app store-ból, nem kell újra megvenni (ez sokaknak volt féleleme).