• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

logitech radio

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
4 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

logitech radio

HozzászólásSzerző: fanotic » 2012.01.27. 20:10

Sziasztok!

Szeretnék venni egy rádiót (a konyha+étkezőmbe), amit várhatóan eléggé sokat fogok majd hallgatni hétvégén délutánonként, és reggelente munkába menet előtt. Egyelőre vacillálok egy Sangean K-200 (FM-RDS) és egy Logitech Radio között. Mindkettő tetszik, de csak az egyiket veszem majd meg.
Wifi routerem van, 25 megás netem lesz, folyamatosan megy, de kábelre is tudok váltani, ez a része mindegy (olvastam negatív kritikákat a wifi eléréssel kapcsolatban). Viszont van néhány kérdésem, amire biztosan tudnátok válaszolni, ami nekem még nem tiszta, pedig olvasgattam a Radio után eleget mostanában.
Amiért vacillálok, hogy van néhány olyan nekem fontos vidéki rádió, amit szívesen hallgatnék.... ezt persze az FM rádió nem tudja... viszont sokkal olcsóbb

Szóval a kérdéseim:

1. az internet rádiók elérése (webcím) beállítható közvetlenül is a rádión, vagy mindenképpen szükséges a mysqeezebox.com-ra csatlakoznia a kütyünek? - ezt azért kérdezem, mert azt olvastam, hogy eléggé leterhelt az oldal, és nem is tűnik túl logikusnak nekem a dolog (hozzáteszem nem volt még Sqeezebox-om :) - szóval lehet pl. rádió adót közvetlenül rendelni a 6 nyomógombhoz?, vagy rádió címeket menteni valahogy? - ezt az egészet nem is értem pontosan - de nem szeretnék azért nem hallgatni zenét, mert éppen nem érhető az oldal - vagy feleslegesen aggódok ez miatt? - pl. a média lejátszóm direkt címet is be tud tölteni...

2. szeretném, ha reggel, amikor felébredek (ez hétköznap mindig fix időpont) magától bekapcsolna a rádió, és mondjuk menne egy órát (kb), aztán magától kikapcsolna (nekem nem kellene hozzá nyúlnom - én lelépek, aztán az meg kikapcsol magától - tudom ez már extra kényelmi funkció, de pl a Sangean ezt tudja.... meg lehet ezt valahogy oldani? - nagyon jó lenne

3.az is érdekelne, hogy mennyi a készülék éledési ideje... gondolom olyan, mint egy média lejátszó , mert végül is az .. 1-2 perc?

4. a mostanában piacra dobott kütyüknél előfordul gond a wi-finél?

5. a sqeezebox szerver progi futtatása jelent majd valamilyen változást a Qnap Ts-210-es nas-om (torrent) teljesítményében majd? (ezt nem cserélném le - napközben folyamatosan megy rajta a torrent, esténként meg néha filmet nézek róla, vagy zenét hallgatok médialejátszón keresztül - e helyett is jó lenne a Radio

6. tudok rendelni tőletek feketében?

7. várható neki valami nagy testvére később ami majd a nappaliban is helyet kaphat ? - a Boom már nemigen kapható, de jó lenne, ha azonos gyártótól lenne majd egy kicsit nagyobb, sztereó cuccom is, ha ezt megveszem...

8,. azt írjátok a ". Belső elemek biztosítják, hogy egy esetleges éjszakai áramszünet esetén se váljon pontatlanná a beépített óra. A Radio-hoz a Boom-tól származó infra távvezérlőt kapjuk..."
a belső elemek az akksi pack, vagy van másik belső elem is?
a távirányítót "kapjuk" azt jelenti adjátok hozzá, mert ahogy olvasom, nem jár hozzá... ?

Egyelőre ennyi....
Remélem jó helyre írtam/küldtem

köszi - fanotic
fanotic

Vissza a tetejére

Re: logitech radio

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.01.30. 12:34

Csak a Logitech-kel kapcsolatban tudok nyilatkozni, a másik noname valamit nem ismerem, és azt hiszem, nem is érdemes megismerned Neked sem.
1. Bármilyen netrádiót is veszel, a címlistát online fogja kiolvasni valahonnan, tehát hasolnó módon kell beírnod. Nem vettem észre sosem, hogy olyan leterhelt lenne a squeezbox oldala, hogy ne működne az adminisztrálás. Egyébként a sajáét szerverprogramjában is felvehetsz saját adókat, nálam az fut egy 24 órában elérhető NAS-on, nem használom gyakran a mysqueezebox.com oldalt. Azt gondolom, előbb utóbb Te is NAS-ról fogsz zenét hallgatni, ha a webrádiók mellett a saját zenéidet is szeretnéd hallgatni. De a szerverprogramja futhat számítógépen is, csak akkor annak kell bekapcsoltnak lennie folyamatosan... A kedvenceket hozzárendelheted a 6 gombhoz, igen. Feleslegesen aggódsz amiatt, hogy mi van ha nem elérhető a gyári oldal. Az összes magyar rádiót is megtalálod más módon, a gyári oldalról csak a kedvencek listáját tölti be, a világ internetrádióit tudod böngészni szerintem akkor is, ha nem mennne a gyári oldal (de ilyenre nem emlékszem még).
2. Természetesen bekapcsol a beállított időpontban a Squeezebox is, de a kikapcsolást neked kell utána 1–4 gombnyomással beállítani (sleep timer).
3. Ha a bekapcsolásra gondolsz, az készenlétből (tehát ha nincs kihúzva a konnektorból) pár másodperc mindössze.
4. Nem tudok wifi gondról.
5. Na, szóval van NAS-od is, akkor nem kérdés, hogy azon futtatod a szerverprogramot (kb. 4–5% processzort igényel), így sosem fogsz a mysqueezebox.com oldalra csatlakozni szerintem.
6. Persze, amilyen színben gyártják, azt tudjuk mi is hozni.
7. Szerintem a Logitech meg fogja ölni a Squeezeboxot, illetve semmi drágább dolgot nem fog fejleszteni mellé. Nekem Boom van (többek között), az valóban komolyabb, mint a Radio. A nappaliban inkább egy erősítőre köthető változatot használj, ne egy saját hangszórósat. Nekem a Receiver van a nappali erősítőjére kötve.
8. A belső elem egy gombelem, nem fogsz vele találkozni, szerintem a készülék élettartama alatt nem kell cserélni. Én most is látom a távvezérlőt a gyári oldalon a tartozékok között, tehát természetesen jár hozzá.

Frissítettük a Squeezebox árainkat, kicsit olcsóbbak most a relative erősebb forint miatt.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

logitech radio

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.02.25. 14:03

Sziasztok!

Szeretnék venni egy wifi zenelejátszót. Elsősorban a Logitech Radio tetszene, a probléma elsősorban azzal van, hogy a leírás alapján nem túl sok hálózati adattárolóval kompatibilis. Nekem egy Dune Smart D1, és egy Synology USB Station 2 van a hálózaton, és tudom, hogy nem a legfejlettebbek NAS tekintetben, de szerintem egy átlag felhasználót maximálisan kiszolgálnak. Emiatt nem is akarok ezeken változtatni. Alapvetően én nem érzem jó megoldásnak, hogy a Logitech lejátszó csak egy speciális programon keresztül tudja a hálózathoz csatlakoztatott tárhelyekről lejátszani a zenét. A kérdésem, hogy a fenti eszközökkel összehozható-e a Logitech Radio (mindegy, hogy a Synologyval, vagy a Dune-nel), és ha nem, van-e olyan wifi zenelejátszó, amelyik egyszerűen csak látja a hálózaton lévő eszközöket, és tud róluk streamelni.

Köszi!
Vendég

Vissza a tetejére

Re: logitech radio

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.02.25. 19:40

Valóban, a Squeezeboxoknak a saját médiaszerverük kell, hogy a forrás legyen. Ez nem futtatható az USB Station-on, de az összes többi Synology-n igen. Szinte minden más egyszerűbb hálózati zenelejátszó egy sima DLNA-szerverről képes lejátszani, így az USB Station is elég lenne hozzájuk. A Squeezebox cserébe viszont sokkal többet tud, mint az átlagos lejátszók. A Sonos-t tudom még javasolni, az bármilyen Samba forrásból, így akár a Dune-ről is lejátszik, csak más árkategória már, mint a Squeezebox...
Ha azonban be tudnál jönni a pesti bemutatótermünkbe, valószínűleg találnánk megoldást a számodra egy olyan készülékcsaládból, amely (még) nem szerepel a kínálatunkban.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
4 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.