Sziasztok!
Szeretnék venni egy rádiót (a konyha+étkezőmbe), amit várhatóan eléggé sokat fogok majd hallgatni hétvégén délutánonként, és reggelente munkába menet előtt. Egyelőre vacillálok egy Sangean K-200 (FM-RDS) és egy Logitech Radio között. Mindkettő tetszik, de csak az egyiket veszem majd meg.
Wifi routerem van, 25 megás netem lesz, folyamatosan megy, de kábelre is tudok váltani, ez a része mindegy (olvastam negatív kritikákat a wifi eléréssel kapcsolatban). Viszont van néhány kérdésem, amire biztosan tudnátok válaszolni, ami nekem még nem tiszta, pedig olvasgattam a Radio után eleget mostanában.
Amiért vacillálok, hogy van néhány olyan nekem fontos vidéki rádió, amit szívesen hallgatnék.... ezt persze az FM rádió nem tudja... viszont sokkal olcsóbb
Szóval a kérdéseim:
1. az internet rádiók elérése (webcím) beállítható közvetlenül is a rádión, vagy mindenképpen szükséges a mysqeezebox.com-ra csatlakoznia a kütyünek? - ezt azért kérdezem, mert azt olvastam, hogy eléggé leterhelt az oldal, és nem is tűnik túl logikusnak nekem a dolog (hozzáteszem nem volt még Sqeezebox-om

- szóval lehet pl. rádió adót közvetlenül rendelni a 6 nyomógombhoz?, vagy rádió címeket menteni valahogy? - ezt az egészet nem is értem pontosan - de nem szeretnék azért nem hallgatni zenét, mert éppen nem érhető az oldal - vagy feleslegesen aggódok ez miatt? - pl. a média lejátszóm direkt címet is be tud tölteni...
2. szeretném, ha reggel, amikor felébredek (ez hétköznap mindig fix időpont) magától bekapcsolna a rádió, és mondjuk menne egy órát (kb), aztán magától kikapcsolna (nekem nem kellene hozzá nyúlnom - én lelépek, aztán az meg kikapcsol magától - tudom ez már extra kényelmi funkció, de pl a Sangean ezt tudja.... meg lehet ezt valahogy oldani? - nagyon jó lenne
3.az is érdekelne, hogy mennyi a készülék éledési ideje... gondolom olyan, mint egy média lejátszó , mert végül is az .. 1-2 perc?
4. a mostanában piacra dobott kütyüknél előfordul gond a wi-finél?
5. a sqeezebox szerver progi futtatása jelent majd valamilyen változást a Qnap Ts-210-es nas-om (torrent) teljesítményében majd? (ezt nem cserélném le - napközben folyamatosan megy rajta a torrent, esténként meg néha filmet nézek róla, vagy zenét hallgatok médialejátszón keresztül - e helyett is jó lenne a Radio
6. tudok rendelni tőletek feketében?
7. várható neki valami nagy testvére később ami majd a nappaliban is helyet kaphat ? - a Boom már nemigen kapható, de jó lenne, ha azonos gyártótól lenne majd egy kicsit nagyobb, sztereó cuccom is, ha ezt megveszem...
8,. azt írjátok a ". Belső elemek biztosítják, hogy egy esetleges éjszakai áramszünet esetén se váljon pontatlanná a beépített óra. A Radio-hoz a Boom-tól származó infra távvezérlőt kapjuk..."
a belső elemek az akksi pack, vagy van másik belső elem is?
a távirányítót "kapjuk" azt jelenti adjátok hozzá, mert ahogy olvasom, nem jár hozzá... ?
Egyelőre ennyi....
Remélem jó helyre írtam/küldtem
köszi - fanotic