• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Melyik NAS-t vegyem

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Melyik NAS-t vegyem

HozzászólásSzerző: SATI » 2021.02.07. 13:39

NAS vásárlás előtt kérek segítséget. Magánfelhasználóként csábító a DS220j típus, de az 512 RAM miatt nem tudom mi az ami miatt a későbbiekben esetleg problémám lehet. Abban kérek segítséget, hogy ha ezt választom mi az amivel gyengébb mint a DS218play vagy a DS218 tipus. Alapvetően torrentezés, DLNA szerver a családi TV-k kiszolgálására - akár már szóba jöhet a 4K felbontás is - FTP szerver üzemeltetés saját részre bentről/kintről, esetleg fotóalbum célokra használnám. Nyilván evés közben jöhet meg az étvágy, mert most lesz igazán nagy sebességű netem itthon.
A másik kérdésem arra vonatkozik, hogy olvastam az oldalon az SMR / CMR problémáról a WD RED HDD-k esetén. Rendelkezésemre áll 2db WD40PURZ (WD PURPLE) típusú HDD a leendő NAS-ba. Ezek megfelelőek a fenti NAS típusokhoz?
SATI

Vissza a tetejére

Re: Melyik NAS-t vegyem

HozzászólásSzerző: OZs » 2021.02.08. 12:02

SATI írta:...csábító a DS220j típus, de az 512 RAM miatt nem tudom mi az ami miatt a későbbiekben esetleg problémám lehet...

Ezt mi sem tudjuk. Attól függ, mennyi mindent akarsz majd a NAS-ra bízni. Ha nem sokat, akkor elég lesz kb. mindenre, sok évig. DE telepíthetsz számos alkalmazást, azoknak párhuzamosan futtatva kellhet több. A két drágább típus már tud pl. videókat transzkódolni, de erre csak akkor lenne szükséged, ha mobiltelefonon vagy lassabb interneten keresztül akarnál nagy felbontású videókat lejátszani a NAS-ról, az otthoni hálózaton belüli lejátszásnál nincs jelentősége. Nyilván erősebb a processzor és több a RAM a nagyobb modellekben, az Intel processzorosakon meg pár olyan feladat is futtatható, ami máson nem (pl. virtualizáció). Ha nagyon sok fotó van már a Photo Station-ben, akkor is van jelentősége, hogy milyen gyors a NAS, illetve torrentezésnél is több szálon és gyorsabban tölt egy erősebb. Én azt szoktam tanácsolni, hogy vagy a legkisebb modellt vedd meg, amikor még nem tudod, mi mindenre jó egy Synology (ha kinövöd, kevesebbet buksz rajta használtan eladva), vagy a legdrágábbat, amit éppen megengedhetsz magadnak, azt bizonyosan később növöd ki.
A WD lemezek kapcsán olvasd el EZEN cikkünket!
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Papmacska » 2022.02.22. 16:55

Kedves Zsolt!

Tényleg szuper a honlap Tudástára, egy rakás kérdésemre már onnan, a maradék nagy részére meg a fórumos válaszaidból választ kaptam. A fő eszköz a NAS, ezért ide írok, de hadd kérdezzek itt másról is.

1. A lényeg, hogy első NAS-omat készülök megrendelni tőletek, de a végső döntést a konkrét típussal kapcsolatban még nem hoztam meg, ebben kérek segítséget. Addig már eljutottam, hogy 2 tálcás és legalább 2 GB RAM-os változat legyen (2x4 TB WD Red Plus merevlemezekkel.) Ebben a limitációban a DS218 és a DS220+ között merül fel a választás, a kérdésem pedig a szokásos, ami már biztos a könyöködön jön ki, de hadd tegyem fel én is. :)
Szóval, kellhet-e nekem plusz 29ezer Ftért a RAM bővíthetősége és az Intel processzor? Nyilván a szükséges és elegendő képességű eszközt szeretném megvenni, és ha nem "muszáj" nem adnám ki a többletpénzt.
Otthoni felhasználás, jelenlegi céljaim:
Fotók, családi videók biztonságos tárolása, rendezése, netán szerkesztése, a CD gyűjteményem biztonságos tárolása, rendezése, lejátszása hálózati mediaplayerről (a kinézett és a NAS-sal együtt megvásárolandó eszköz: Dune HD Magic 4K) andoridos eszközről kitallózva és indítva a lejátszást, a fotók, videók, zenék távoli elérése, lejátszása mobileszközön, torrent, filmek rövid idejű (megnézésig tartó) "leszedése", Dune-vel lejátszása (a vetítőm 720p-t tud, úh jelenleg is max 1080p filmeket használok, de később bizonyára feljebb lépek majd a megjelenítővel is...), saját felhő esetleg (ha jól értem a lényegét). Egyszerre legfeljebb csak néhány eszköz "használná" a NAS-t. Sok évre szeretnék beruházni, tehát egy jó ideig nem szeretnék NAS-t cserélni. (Meddig lehet elég a 2 GB RAM? Milyen gyorsan növekszik a NAS-ok memóriaigénye az újabb és újabb szoftver verziókkal?)
Még az is szempont lehet, hogy a 218 raktáron van, a 220+ készletmegjelölése 02.28. (Ez azt jelenti,h akkor kerül raktárra?)

2. Az előző felvetéshez: a webshopban a merevlemezeknél piros betűkkel villog a figyelmeztetés, hogy az ár és a szállítási idő csak tájékoztató jellegű, ez mit jelent a kinézett WD-ket illetően? (Ha a WD-kre úgyis várnom kellene, akkor mindegy a 220+ későbbi raktárra kerülése.)

3. A kinézett Dune képes az androidos mobileszközön lévő tartalmat lejátszani, netán az eszköz képét megjeleníteni? (Bocs ha netán evidenciát kérdezek.)

4. Szünetmentes táp is tervezve van. Látom, hogy a kisebb Cyberpower beszerzése bizonytalan (azt néztem ki), de ha már egyel nagyobbra lépek (CyberPower UT1050EG), onnan nincs már messze az 520 W-os APC Back-UPS BE850G2-GR sem. Kérdésem, hogy érdemes-e rászánni a plusz 7ezer Ft-ot a CPhez képest kisebb teljesítményű APCre? Mivel tud többet a több aljzaton és a nevén kívül? Az aljzatok száma elegendő a CP-n is: A NAS, a modem és a router lenne rádugva.

Hosszú lett, elnézést, de egyszerre szerettem volna a kérdéseket feltenni, hogy mihamarabb rendelhessek. :D

Köszi, ha segítesz!
Szabolcs
Papmacska

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2022.02.23. 15:58

Papmacska írta:...A fő eszköz a NAS, ezért ide írok, de hadd kérdezzek itt másról is...

1. Merevlemeznek mostanában inkább a Seagate-et javasolom, már csak az előző posztomban linkelt WD-s húzás miatt is, kvázi „büntetésből” a márka irányában. Aki megteheti, annak jelenleg inkább a már Intel processzoros modelleket javasoljuk. Bár amit leírtál, ahhoz bőven elég lesz még több évig a DS218 is. Viszont ha hosszabb távon szeretnéd használni a NAS-t, és az sem mindegy, hogy mennyit kapsz érte x év múlva, ha mégis kinőtted, akkor az Inteles előnyben van. Az eddig tapasztalatok alapján azokból még a 10 éves is teljesen jól használható, nem lassú a mai oprendszerrel és programokkal sem. A RAM bővítésének lehetősége további biztonságot ad, illetve hosszú távon értékesebbé teszi, mivel nehezebb lesz kinőni. Otthon nem igazán lehet jelenleg a 2 GB-ot sem kihasználni, de bizonyosan folyamatosan híznak a programok és kényelmesednek el a programozók, így nem árt, ha pár év múlva lehetőség lesz bővíteni a RAM-ot. Ha csak pár évig használnád (nem ezt írod), mert vagy már sejted, hogy egyszer több lemezes kell, vagy egyébként is pár évente minden műszaki cikket szeretsz lecserélni, akkor elég a DS218 vagy akár a DS218play is, azokon kisebb a veszteség pár év múlva. 28-án érkezik a következő szállítmány a pesti raktárunkba, amiből még van szabadon DS220+, ezt jelenti az, ha ezt a dátumot látod a termék mellett. Sajnos teljesen kiszámíthatatlan most a gyártás a chiphiány miatt. Van, hogy egy típus hónapokig nincs.
2. A merevlemezeknél is igaz sajnos, hogy kiszámíthatatlan az elérhetőség, bár alapvetően kaphatóak. Rendeld meg bármelyiket bátran, ha nem tudjuk az ígért időn belül beszerezni, vagy nem azon az áron, úgyis szólunk, nem kell várni rá vagy drágábban főleg nem kell elvinned. Ahol azt látod, hogy raktáron, az a biztos, mert az már az adott áron nálunk van.
3. Van számos androidos alkalmazás, amivel lehet tükrözni egyik eszköz képet a másikra, szóval igen a válasz. Illetve a Dune HD saját távvezérlő appja képes a telefonon tárolt fájlok elérésére is.
4. Szerintem kb. minden szünetmentes akkuja törvényszerűen tönkremegy a garancia lejárta után nem sokkal. Vagy csak én voltam peches eddig... Érdemes lenne megnézni, mennyi az összes fogyasztása azon eszközöknek, amiket kiszolgálna, illetve áramszünetnél mennyi ideig várnád el, hogy minden működjön tovább. Ne vegyél feleslegesen nagy teljesítményűt! Nekünk nincs rosszabb tapasztalatunk a CyberPower-rel de mással sem, mint az APC-vel, így bármelyiket tudom ajánlani. A mi kínálatunkban csak olyan modellek vannak, amelyek USB-n kommunikálnak a Synology-val, azat időben le tudják állítani, mielőtt lemerülnének. Az APC-hez talán könnyebb lesz x év múlva új akkut venni, de ez sem biztos, igen egyforma méretű aksikat használ már manapság minden gyártó.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Papmacska » 2022.02.23. 20:51

Köszönöm szépen a részletes és nagyon informatív választ!
Tökéletesen észszerűek a 220+-al kapcsolatos megfontolásaid, szóval rádumáltam magam, az imént meg is rendeltem a többi tervezett eszközzel együtt.:)
(A merevlemeznél maradtam a WDnél, egyfajta márkahűséges jellegű dolog miatt. A szünetmentes az APC lett. A Dune meg el volt már döntve.)
Papmacska

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
5 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.