• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Dune HD Pro 4K II

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
17 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Dune HD Pro 4K II

HozzászólásSzerző: tozoli » 2020.07.25. 16:01

Vásárlás előtt állok, de néhány kérdésre választ szeretnék kapni

A készüléken az óra/lejátszási idő fényereje beállítható menüből (hogy halványabb legyen, ne vakítson esetlegesen egy sötét szobában)?

Az eszköz HDD nélkül is működik?

Milyen korlátozások vannak HDD nélkül?

Beállítható, hogy 720/1080 -ban szeretném a bemeneti HDMI porton érkező kódolatlan jelet rögzíteni?

Nincs korlátozva a rögzítendő anyag hossza időben vagy másképp?

Van a csomagban HDMI kábel? Ha igen milyen?
2.0a
2.0b - 18Gbit/s
2.1 - 48Gbit/s

Milyen hűtéssel rendelkezik a készülék?
aktív
passzív

Mennyire hangos az eszköz készenléti és bekapcsolt állapotban?

CEC 2.0 vezérlést tud a készülék fogadni? Pontosítás: a TV távvezérlője más eszközöket (pl Pi4B - KODI) simán irányít, ezt az eszköz vezérelhető ezen a CEC 2.0 protokollon keresztül a távirányítóval?
tozoli

Vissza a tetejére

Re: Dune HD Pro 4K II

HozzászólásSzerző: OZs » 2020.07.27. 09:34

tozoli írta:Vásárlás előtt állok, de néhány kérdésre választ szeretnék kapni...

Mivel még sosem láttunk Pro 4K II-t élőben (ma kell megérkeznie az első szállítmánynak az országba), így csak az előd tulajdonságait tudom biztosan mondani.
Nem volt állítható a kijelző fényere. Merevlemez nem mehet a készülékbe, nincs is benne hely ehhez, nem írtunk ilyet szerintem sehol. Kívülről csatlakoztatható hozzá USB-n vagy SATA-n. De ha hálózatról játszunk le, akkor felesleges ugye. Digitalizálni 1080p-ben fog, kb. semmi nem állítható ezzel kapcsolatosan, így ez nem egy valóan használható funkció, csak a Realtek gyári programja van hozzá, a Dune semmit nem tud ehhez hozzátenni vagy belenyúlni. Nem tudok korlátozásról, amíg a háttértáron van hely, addig rögzít szerintem. Minden Dune-höz van HDMI-kábel, olyan ami a kimenetéhez kell. Tehát a Pro 4K II esetében 2.0b, ahogy az adatlapján a részletes leírásban ez látható is. Nincs ventilátor a kompakt Dune-ökben, csak a Max 4K-tól felfelé, tehát nincs semmi hangja se készenlétben, se működés közben.
CEC volt eddig, de hogy mennyire működik egy adott TV-vel, az zsákbamacska. De mivel elég sok speciális lejátszásvezérlő funkció van, azt gondolom nem érdemes ás távvezérlőt használni, mint a sajátját. A sajátja viszont tanítható, tehát azzal lehet a TV-t is irányítani (bár filmnézés közben ezt általában nem kell).
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: tozoli » 2020.07.27. 16:38

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Sosem volt még DUNE média lejátszóm, én egy régebbi Popcorn A210 -ből indultam ki ott benne volt a HDD az eszköz belsejében.
A felvétel minősége pedig VHS-ről történő digitalizálás miatt érdekelt, ott felesleges az 1080, de majd visszakódolom ha érdemes.
Remélem másnak is hasznosak voltak a kérdéseim.
tozoli

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2020.07.27. 19:11

tozoli írta:...egy régebbi Popcorn A210 -ből indultam ki ott benne volt a HDD az eszköz belsejében...

Itt is van/lesz belső lemezfiókos modell, mint a Pro 4K II Plus (hamarosan), Max 4K (vagy már csak Max 4K II), Ultra 4K. VHS-ről nem tudom, hogy lesz HDMI, mert HDMI-kimenetes VHS videóról nem tudok, a Dune meg csak HDMI-t fogad, analóg jelet nem. Az Elgato Video Capture-t kínáljuk VHS digitalizálására, ez Windows és macOS alatt is használható eszköz.

tozoli írta:Remélem másnak is hasznosak voltak a kérdéseim.

Mi is, ezért is szeretjük itt a fórumban megválaszolni ezeket, hogy másoknak is hasznos legyen a kérdés és a válasz is.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: tozoli » 2020.08.19. 17:19

Érdekelnének a használati tapasztalatok azok tollából, akik már használják a készüléket!
Mennyire melegszik a doboz készenlétben és használat közben?
Kijelző fényereje mennyire vakító egy sötét szobában készenlétben és lejátszás közben?
A távirányító infra sugarat használ, vagy más módon kommunikál az eszközzel (Az érdekel mennyire kell ráirányítani a készülékre)?
tozoli

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2020.08.19. 23:06

tozoli írta:Érdekelnének a használati tapasztalatok azok tollából, akik már használják a készüléket...

Ezekre nem igazán tudna szerintem senki objektív válaszokat adni. Nekem sem sikerült:
– Annyira melegszik, amennyire kell/illik neki. Nem fog elolvadni alatta a műanyag asztal, és nem tudsz rajta grillezni sem. Nem süti meg a kezedet. Miért kérdezed, és mi a jelentősége?
– A vakítás kérdése szubjektív, de ha vakít, tegyél elé valami sötét fóliát, vagy ne is tedd látható helyre, hiszen akár hálózaton is vezérelhető, nem kell látható helyen működnie.
– Annyira kell ráirányítani, mint egy átlagos távirányítót, nem tudnám ezt sem pontosabban kifejezni. De van hozzá opciós Bluetooth távvezérlő is, és ingyenes mobil app. Ezeket egyáltalán nem kell ugye ráirányítani.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: tozoli » 2020.08.20. 06:30

Vannak olyan eszközök, amik nagyon melegszenek (pl. PI4B) ezeket nem igazán ajánlják zárt térbe, ez az eszköz majdnem zárt térben lenne, aminek nincs (illetve kevés) szellőzése. Tehát ha irreálisan melegszik, akkor más megoldást kell keresnem.
A fényerő nagysága pedig zavarja a mellette történő pihenést. A fólia jó ötlet, de csak akkor ha a távirányító érzékelője nem kerül takarásba a fóliával). Ezen az eszközön hol van a távirányító érzékelője?
Budapesten a bemutatóteremben (József Attila utca) van belőle kiállított, működő példány? Megnézném, hogy saját véleményt alkothassak a kérdéseimről.
tozoli

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: aspius » 2020.08.21. 13:58

tozoli írta:Vannak olyan eszközök, amik nagyon melegszenek (pl. PI4B) ezeket nem igazán ajánlják zárt térbe, ez az eszköz majdnem zárt térben lenne, aminek nincs (illetve kevés) szellőzése. Tehát ha irreálisan melegszik, akkor más megoldást kell keresnem.
A fényerő nagysága pedig zavarja a mellette történő pihenést. A fólia jó ötlet, de csak akkor ha a távirányító érzékelője nem kerül takarásba a fóliával). Ezen az eszközön hol van a távirányító érzékelője?
Budapesten a bemutatóteremben (József Attila utca) van belőle kiállított, működő példány? Megnézném, hogy saját véleményt alkothassak a kérdéseimről.

Szia Zoli!
Én pont a héten üzemeltem be az enyémet és eddig meg vagyok vele elégedve, mint OZs írta nehéz objektívnak lenni főleg melegedés szempontjából (én nyílt térben használom ráadásul).
Viszont egy dolog nagyon nem tetszik benne, pontosabban a távirányítóban, mégpedig hogy nagyon pontosan kell ráirányítani (pontosabban az átlagnál) a készülékre, amúgy nem érzékeli (PCH VTEN-t cseréltem le ott nem voltak ilyen problémáim vele).
Természetesen a mobil app jól működik, de én inkább a távirányítót részesítem előnyben.

Szia OZs!

Ha jól értem akkor a Dune HD Infra remote with backlight sem oldja meg a "pontos ráirányítás problémát" csak a Dune HD BT AirMouse Remote, ha így van akkor mindeképpen a BT-os verzióbol fogok venni egy darabot.

aspius
aspius

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2020.08.22. 13:11

tozoli írta:...ez az eszköz majdnem zárt térben lenne, aminek nincs (illetve kevés) szellőzése...

Sajnos azt nem tudom előre látni, hogy a „majdnem zárt tér” mit jelent, és mire, hogyan használnád a lejátszót, így fogalmam sincs, hogy túlmelegszik-e, vagy sem. Semmilyen processzort tartalmazó eszközt nem zárnék be légáramlás nélküli dobozba. Természetesen egy asztalon nem melegszik „irreálisan” a Pro 4K II sem. De bizonyosan más mennyiségű hőt termel egy 20 Mbites filmlejátszás 1,5 órán át, és mást egy komolyabb 3D játék órákon át.
Pesti bemutatótermünkben meg lehet nézni élőben a Pro 4K II-t is. A kijelző letakarható az infra eltakarása nélkül is, de ahogy írtam, akár mobilról, wifin is vezérelhető.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2020.08.22. 13:14

aspius írta:...Ha jól értem akkor a Dune HD Infra remote with backlight sem oldja meg a "pontos ráirányítás problémát" csak a Dune HD BT AirMouse Remote, ha így van akkor mindeképpen a BT-os verzióbol fogok venni egy darabot.

Mi nem tapasztaltunk semmi gondot az infra jel vételével. A háttérvilágításos távvezérlőn egyébként két LED is van burkolat nélkül, tehát az lehet, hogy jobban szétszórja a fényt. A Bluetooth-osnál persze teljesen mindegy, merre tartod.
OZs

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
17 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.