• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

3D Megjelenítés

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
24 hozzászólás • Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

3D Megjelenítés

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.11. 14:40

Hello!
Nagy a dilemma, nem tudok dönteni! Sajnos nem értek ezzel (3D) kapcsolatban mindent...!
Adva van egy 3D-TV, (passzív, de ez mindegy) ami kitűnően megbirkózik a roppant egyszerű, és nagyon olcsó régi médialejátszóm által HDMI1.3 kábelen küldött SBS, és TAB formátumba kódolt 3D filmekkel. A lejátszó nem is tudja, hogy én 3D-t nézek rajta, "sima" filmnek "látja" a fájlt! Kitünően visszaadja a minőséget, nincs vele gond!
1 KÉRDÉS: Akkor mit tud az "igazi" 3D lejátszó? Ezzel is ugyanúgy nézek ilyen filmeket!

Sajnos az idx/sub feliratot természetesen nem tudom a 3D film alá tenni, erre nem képes a lejátszó... Bár, csak egymás mellé, vagy a Top- Bottom filmnél egymás alá kéne tennie, és meg van oldva! Ezért kell vegyek 3D lejátszót!
2 KÉRDÉS: : Minden 3D lejátszó kezeli ezt a 3D felirat-formátumot? Ha igen, akkor "csak" ezért kell vennem egyet, hogy lássam a feliratot? Vagy esetleg más, számomra ismeretlen előnyei is vannak egy 3D - s lejátszónak...?

3 KÉRDÉS:Na ez már csak egy lehet: Melyiket? Van itt picit ismeretlen kütyü, és vannak a nagy nevek, mi dönt?

Előre is köszönöm !
Vendég

Vissza a tetejére

Re: 3D Megjelenítés

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.12.11. 16:37

somogyi írta:Adva van egy 3D-TV, (passzív, de ez mindegy)...

Ez azért nem mindegy, mert a passzív 3D-s tévék jelenleg nem tudnak még fullHD 3D-t. A sorok száma szemenként nem lesz 1080, csak 540. Így ha top-bottom filmet nézel, akkor 1920x540 pixeles képet látnak a szemeid. Ha side-by-side-ot nézel, akkor abban viszont fele annyi oszlop van, azaz a tévéden 960x540 pixeles képeket látnak a szemeid. Ez már gyengébb a 720p felbontásnál is.
1. Az „igazi” 3D lejátszó tudja a Blu-ray 3D-t, azaz a BD filmeken lévő teljes fullHD felbontást mindkét szem számára. Ehhez kétszer annyi adatot kell feldolgoznia és kiküldenie, mint a side-by-side/top-bottom 3D-nél, ahol gyakorlatilag nincs több adat, mint a 2D-s filmeknél. A gyorsabb sebességhez kell erősebb (3D-s) processzor és HDMI1.4 elektronika.
2. 3D feliratformátumot? Melyiket? Ha a film 3D-s Blu-ray-ről származik, akkor ott lesz mellette a grafikus (PGS) felirat, és mindkét szemnek megjelenik, ahogy a 3D-s Blu-ray lemezen. A nem grafikus feliratoknál (amit valaki barkácsolt egy side-by-side MKV mellé/bele) a 3D-s lejátszó sem oldja meg azt, hogy mindkét szemnek ki legyenek helyesen téve.
3. Mindössze két márkánknak van 3D-s lejátszója: Popcorn Hour és Mede8er. Ha a képminőség a lényeg, nem az ára, akkor Popcorn Hour A-400. Ha a minél kevesebb szoftverhiba, akkor Mede8er. De ha tévét nem váltasz, akkor felesleges a 3D-s lejátszó, gyűjtsél top-bottom filmeket, a fullHD 3D sem lesz jobb azon a TV-n.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.11. 18:30

OZs írta: De ha tévét nem váltasz, akkor felesleges a 3D-s lejátszó, gyűjtsél top-bottom filmeket, a fullHD 3D sem lesz jobb azon a TV-n.

Hello!
Köszönöm a gyors, és szakszerű választ, de most még jobban össze vagyok zavarodva! Jól értem, aktív TV kell? De akkor egy világ omlik össze bennem, hiszen azért választottam egy passzív technológiát, mert az aktívra sok rosszat mondtak. Sötétíti a képet, villog, fárasztja a szemet. Vagy van egy új dolog? Kérlek, ezt tisztázzuk...
Felirat:
Az igaz, hogy valszeg összebarkácsolt 3D filmekről beszélünk, de mert van hozzá 3D felirat, reméltem, vmi csak lejátsza...! Amikor a Mede8er leírásában azt látom, hogy támogatja az idx/sub felirat-formátumot, akkor nem erről a bizonyos 3D feliratról beszélünk? Tehát az sem játsza le?? Már mindenképp szeretnék egy új lejátszót, de most nagyon elakadtam...
Azon kívül az újak, gondolom, szebben oldják meg a felskálázást, és az új procik miatt a képfeldolgozás is jobb, tehát ennek fényében csak kell vennem vmit! Ezért reméltem, hogy az már 3D-felirtot is kzel!

bye
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.12.11. 18:47

somogyi írta:Jól értem, aktív TV kell?...

Csak ha az a fontos Neked, hogy fullHD képet lássál 3D esetében is. Bár az LG azzal érvel a saját technológiája mellett, hogy az emberi agy összerakja a két szem képét, és az agyban az már fullHD. De azért ez mégsem teljesen így van, látni a különbséget egy nagyobb tévén. Mindaz igaz (bár egyre kevésbé) a passzívra, amit írtál, viszont fullHD... És nem látni vízszintes csíkokat, amit eddig én minden passzív 3D-s tévénél láttam. Nem kétséges, hogy a passzív megoldás lesz hosszabb távon a megmaradó (ahogy a moziban is), csak nagyobb felbontású panel kell hozzá. De a most már lassan kapható 4k-s tévéken már nem lesz gond fullHD-s 3D-t passzívan megjeleníteni.
Felirat: az idx/sub nem azt jelenti, hogy 3D-s. Ilyen formátumban csináltak 3D-s feliratot, amit számítógépes lejátszóprogramok úgy kezelnek, ahogy kell. De ez nem szabvány, és médialejátszóról nem tudok, ami meg tudná jól jeleníteni. Csak a gyári 3D BD felirat fog jól menni, de az benne van minden 3D ISO-ban. Az igazán látványos felskálázás a Popcorn Hour A-400-on van, ráadásul ott egyéb képjavítás is működik (lásd ITT).
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.11. 19:54

OZs írta:Csak ha az a fontos Neked, hogy fullHD képet lássál 3D esetében is. - ... látni a különbséget egy nagyobb tévén.

Kezdek tisztán látni, hála Neked...
Nos, egetverő különbséget nem látok egy 3D film, és egy valódi FullHD film között, bár azt észrevettem, hogy a BD rippeknél bizonyos "szappanoperássá" válik a film, azaz már már olyan tiszta, hogy szinte zavaró, de persze nem rossz értelemben...
Tehát nem elsődleges a FullHD, megelégszem a mostani minőséggel is! A TV valóban LG, 55Col, és igaz, nagyon messze van a 4k minőségtől, de egy darabig ezt kell nézzem. Viszont a felirattal nagyon lesújtottál, mert sok látványos, és nagyon szép természetfilm csak felirattal érhető el, ezekről, ha jól értelek, lecsúsztam!
Szerinted érdemes várni, vagy most kell venni? :?:
bye

ps: 'OZs írta:
"Mindaz igaz (bár egyre kevésbé) a passzívra, amit írtál,"
Itt gondolom az AKTÍVra gondoltál, csak elírtad...
...
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.12.12. 11:51

Mindig érdemes várni. Csak akkor sosem lesz a legjobb cuccod :) Igen, az aktívat akartam írni. Ha a természetfilmed megvan Blu-ray 3D ISO-ban is, akkor a feliratokkal nem lesz gond egy 3D-s lejátszón. De a side-by-side/top-bottom filmeknél még igen. De azt gondolom, előbb-utóbb szoftveresen megoldják a gyártók majd, hogy ilyenkor is jó felirat legyen kint.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.12. 12:22

OZs írta:Ha a természetfilmed megvan Blu-ray 3D ISO-ban is, akkor a feliratokkal nem lesz gond egy 3D-s lejátszón. De a side-by-side/top-bottom filmeknél még igen. De azt gondolom, előbb-utóbb szoftveresen megoldják a gyártók majd, hogy ilyenkor is jó felirat legyen kint.

OK! Rendben! Nekem ez a BD 3D okozta a homályt, tekintve, hogy az teljesen más kódolású, mint a többi 3D - s film. Most tényleg minden világos!
Már csak egy apróság: Az előzőekben ezt írtad:" De ha tévét nem váltasz, akkor felesleges a 3D-s lejátszó"
nos, ha én mégis szeretném a BD iso fájlokat nézni a tv-n, mert az 3D is, meg jó a felirat is, akkor csak nem kell tv-t cserélnem? Ugye Te csak a minőségre alapozva jelezted ezt? Ez a Meder8er nálam nagyon bejön, én ezt most meg is rendelem nálatok az oldalon, de kérlek, nyugtass meg: ha SBS feliratot nem is fogok látni vele, azért ezeket a BD iso 3D fájlokat, ha nem is Fullba, de látni fogom tökéletesen?
Köszönöm a sok segítséget!

bye
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2012.12.12. 12:48

somogyi írta:...ha én mégis szeretném a BD iso fájlokat nézni a tv-n, mert az 3D is, meg jó a felirat is, akkor csak nem kell tv-t cserélnem?...

Persze, tévét nem, csak lejátszót kell újat venned. Bármely 3D-s lejátszónkkal, így a Mede8er-ekkel is rendben lesz a 3D Blu-ray felirata, pont úgy jelenítik meg őket, mint az asztali 3D Blu-ray lejátszók.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.12. 12:58

Ez a beszéd! Köszönöm!
Sokat segítettél! :D
Somogyi
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2012.12.26. 20:21

OZs írta:... Bármely 3D-s lejátszónkkal, így a Mede8er-ekkel is rendben lesz a 3D Blu-ray felirata, pont úgy jelenítik meg őket, mint az asztali 3D Blu-ray lejátszók.

Hello!
Hihetetlen, de a Mede8er képes a 2D-s feliratot a 3D- s (SBS-TAB) filmek elé rakni, és tökéletes!!! Kínlódtam, hogy miként tudnám megoldani az .idx felirat megjelenítését, aztán véletlenül bent hagytam egy sbs-3D filmnél a sima srt-t, és láss csodát, a kis kütyü megoldotta! Elötte persze átneveztem a filmet a javasolt rövidítésekkel a kiterjesztés elé (sbs) és akkor "Ő" "hozzánevezte" az srt-feliratot, és a végeredmény tökéletes: 3D film, 3D felirat! :D
Csak köszönni tudom a 600X3D-t Nektek!
Üdv!

ps: elnézést, hogy már megvásárolt termékről írok, de a téma ide tartozik, itt erről beszéltünk, ezért ide raktam, hátha másnak is segít a választásban...!
Vendég

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
24 hozzászólás • Oldal: 1 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.