• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 15 / 18 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.02.01. 12:38

KawaZsozso írta:Tetszik ez a Dune HD megoldás, de újabb kérdéseim merültek fel...

A Dune-ökön nincs torrentkliens jelenleg. De nem szeretnél médialejátszón torrentezni, ahhoz NAS-t javaslok. A HiMedia-ra van torrentkliens, mivel azok Androidos számítógépek, és a processzor ott már inkább alkalmas torrentezésre. Viszont a kép kicsit elmarad a Sigma processzorok képétől, ami a plazmán látható is lenne. Ha egyébként tervezel tévét cserélni, akkor a HiMedia mehet, az már HDR10-et és 4K/60fps-t is lejátszik.
A buta okosTV-k csak DLNA-n keresztül tudnak lejátszani. A Dune-ökben van DLNA-szerver, csak a Solo Lite-ban nincs merevlemez, így csak az USB-n rákötött lemezek tartalmát tudod másik tévével elérni. De a Solo 4K-ban és a nagyobb modellekben már van lemezfiók. De ha több szoba, több lejátszó/TV, torrentezés a felállás, akkor NAS-t javasolnék, amely torrentezik, biztonságosan tárol és még ezer dolgot megold, miközben lejátszók és TV-k elérik a belső hálózaton. Egy Tudástárcikkünkben leírtuk ITT, mire jó egy NAS. Nehéz ma már nélküle élni.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2018.02.01. 13:53

Hello!
Mikor lesz elérhető nálatok a Dune HD PRO 4K ULTRA, feltehetően forgalmazni fogjátok?
Illetve érdemes e rá várni egyáltalán?
4K HDR-es tévém van és gondoltam kellene hozzá egy jó kis lejátszó ami le is játssza ezeket a tartalmakat.
A HiMedia Q10-el szemezek egy ideje, de nálam is lenne torrentezés mert jelenleg semmilyen PC/Laptop nincs a lakásban és valószínűleg nem is lesz. Jelenleg a tévén töltök le egy külső HDD-re, mert a tévé androidos és van rá kliens, de baromi lassú a sebesség, 2-3 mb/s átlagban. Ha ennél jobb a sebesség a médialejátszón akkor már megéri számomra.
Viszont gondolkozok a Q5-ön is. Melyikkel lenne gyorsabb a torrentezés? Q10 belső HDD vagy Q5 külső HDD kombó?
NAS-t nem nagyon szeretnék.
A fent említett Dune is androidos lesz, gondolom avval is lehet majd torrentezni.
Tehát melyiket érdemes választanom? Illetve jelenik meg idén valami olyan cucc, amire érdemes várni? Esetleg Popcorntól valami? Köszi
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.02.01. 14:21

donceleger írta:Mikor lesz elérhető nálatok a Dune HD PRO 4K ULTRA, feltehetően forgalmazni fogjátok?...

ITT válaszoltunk a kérdésre. Márciusnál előbb nem lesz a világon sehol, jelen állás szerint. Persze, nálunk is lesz, amint elérhetővé válik.
A többi kérdésedre nem tudok válaszolni. Nem tudom, milyen lesz a képe a Realtek processzornak az új Dune-ben a HiMedia HiSilicon processzorához képest. Azt gondolom, hogy ha nem HDR10 tartalomról beszélünk, akkor a Sigma chip a mostani modellekben bizonyosan jobb képet ad, mint az új Realtek processzor. A torrentezés és a többi androidos app szerintem kb. hasonló lesz a hasonló teljesítményű processzorok miatt, 10 MB/s fölött szerintem működik most is a HiMedia-n.
Azt, hogy NAS-t nem szeretnél é annak tudom be, hogy nem ismered. Aki megismerte, az iyet még nem mondott. Nem fogod megúszni, előbb-utóbb kell mindenkinek.
Popcornra ne várj, Rockchipes hülyeségük van (mivel új Sigma processzor nincs), azt biztosan nem fogjuk forgalmazni.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2018.02.01. 17:21

Köszi a választ!
Elolvastam a NAS funkciót, valóban érdekes dolognak tűnik, most aztán tényleg nem tudom mi tévő legyek.
Jól gondolom, hogy számomra kezdetben elég lehet egy NAS is? Médialejátszó tulajdonképpen nem kellene, mert a letöltés a NAS-ra történne, a NAS-t meg a tévén keresztül is el tudom érni, hogy azon keresztül indítsam a lejátszást? Vagy médialejátszó mindenképpen kell?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.02.02. 00:15

donceleger írta:...most aztán tényleg nem tudom mi tévő legyek...

Pedig nem ez volt a célom :)
Igen, én azt javasolnám, hogy kezdjél egy NAS+okosTV felállással. A médialejátszót majd akkor válaszd ki, ha tudod, mi a gondod a TV-vel, mint lejátszóval. Ha meg számodra az tökéletes hosszú távon is, akkor nem kell külön médialejátszó (Neked).
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2018.02.04. 18:07

Igazából azon kattog az agyam, hogy tényleg jobb lenne e egy médialejátszó mint a tévé lejátszója. Ahogy nézem a 4k hdr anyaghoz mindenképp androidos cuccot tudok választani és a Dune is az lesz majd. De jelenleg a tévém is androidos. Tehát mennyivel jobb egy androidos mediaplayer mint az androidos tévém lejátszója?
Jelenleg előfordul néha hogy a lejátszás nem tökéletes. Film közben gondol egyet és megáll vagy ugrik pár percet előre vagy teljesen a végére. És nem csak uhd esetében hanem fhd is. Félek ha a nast választom akkor ezek a hibák továbbra is fent állnak majd. Ha meg a médiaplayert választom akkor szintén félek, hogy ez nem e valami androidos hiba. Vagy nyugodtan megvehetem az androidos mediaplayer valamelyikét?
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.02.05. 12:49

donceleger írta:...Tehát mennyivel jobb egy androidos mediaplayer mint az androidos tévém lejátszója?...

Pár dolog, ami azonnal eszembe jut:
– Jobb a képe jó eséllyel pl. egy HiMedia-nak, mert a processzor képjavítást is tartalmaz, a tévében lévő lejátszó processzora meg valami átlagos lehet szerintem.
– Androidos hiba (általános) nincs a filmlejátszás kapcsán, a HiMedia lejátszók hibátlanak. A filmlejátszó szoftver tehet minden hibáról, ami van pl. Nálad. A HiMedia-n a saját Media Center nevű alkalmazása az adott hardverhez készül, a tévédnél nincs ilyen, illetve bizonyosan nem frissül és nem fejlesztik úgy, mint egy lejátszónak készült célhardver esetében.
– A lejátszó (pl. HiMedia android box) HDMI-kimenetéről a HD-s, akár 7.1-es vagy 3D-s (Dolby Atmos, DTS:X, Auro-3D) hangsávok továbbíthatóak erősítőre, a TV-ről nem.
– A lejátszó nem csak DLNA-n képes csatlakozni a hálózati forráshoz (pl. NAS), hanem NFS-en, SMB-n is, így akár ISO fájlokat is lejátszik. A TV-k általában még USB-ről sem játszanak le DVD, Blu-ray vagy 4K BLu-ray ISO-t, így nem csak a lemezek menüje nem jeleníthető meg, de 1:1-es minőségű (3D-s) Blu-ray sem játszható le, ritkán készülnek 1:1-es másolatok MKV-ban, de ha készülnek is, a TV MVC MKV-t (fullHD 3D) akkor sem kezel.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2018.03.16. 16:41

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni médialejátszóhoz.
Van egy adott rendszerem ami a következő:
LG 47 LM 660 S (Smart TV)
Synelogy Nass
Yamaha wifi-s házimozi erősítőm + házimozi hangfalak (Klipsch)
Apple termékekkel irányítom az erősítőt , vagy akár a Nass-t. (nem tudom van e jelentősége) Esetleg (Airplay miatt?)

Kiragadtam az írásotokból egy mondatot:
A Synology Audio Station vezérli, mert jelenleg Airplay, hamarosan DLNA kliens is megtalálható a lejátszók szoftverében.

Ez azt jelenti,hogy a következő modellek tudni fogják az Airplay-t kezelni?

Filmet , zenét egyaránt nézek , hallgatok. Zenét vagy netrádión , vagy Soptify-on keresztül Apple telefonról.

Szóval ehhez a rendszerhez szeretnék médialejátszót...

Köszönöm előre is a választ!
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2018.03.16. 19:18

klacivp1 írta:...Kiragadtam az írásotokból egy mondatot...

Milyen írásból, honnan?
Annyit látok jelenleg, hogy egy 3D-képes, fullHD-s tévéd van. Nem tudom az erősítőd HDMI-s vagy még nem, illetve hány csatornás? Nincs benne webrádió és Spotify, azért kell a telefonról lejátszani ezeket? Az erősítő nem játszik le a NAS-ról DLNA-n zenéket? Vagy csak a filmek lejátszása a NAS-ról, ami nincs megoldva? Az erősítő típusa segítség lenne, de mivel hálózatos, gyanítom, hogy az mint zenelejátszó megfelelő. Vagy nem elég jó a DAC benne sztereó zenéhez? Írd le kérlek pontosan, mi lenne a megoldandó feladat, vagy mivel nem vagy most elégedett!
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2018.03.17. 08:49

Szia !

Köszi a gyors reagálást!

Itt van egy cikk a lejatszo.hu-n a médialejátszókról onnan ragadtam ki egy mondatot:
A Synology Audio Station vezérli, mert jelenleg Airplay, hamarosan DLNA kliens is megtalálható a lejátszók szoftverében.

Az erősítő: Yamaha RX-A-1060

Igazándiból a telefonról vezérlem.Tökéletesen elégedett vagyok vele, szuperül működik minden.
Kérdésem csak annyi, hogy van-e értelme, ill. lehet e szükségem médialejátszóra. Lesz-e tőle szebb kép illetve hangom?

Egy másik kérdés, hogy pl Youtube-t, hogyan tudok tükrözni Airplay- el. Ehhez Apple tv kellene?

Köszi!
Vendég

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 15 / 18 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.