Szerző: Vendég » 2017.10.20. 08:22
Szia!
Akkor a lánc teljesen: Syno NAS, gigabit ethernet (cat7 kábel), Mede8er 600, AuidoQuest Carbon HDMI, Pioneer LX erősítő, Supra HDMI kábel, Vetítő
Én is pont azt gondolom, amit te, hogy a hangnak nem kéne szerepet játszania abban, hogy mi megy a vetítőre. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy az erősítő nem választja szét az adatfolyamot képre, hangra, és mindent továbbtol a kimenetre. Mással nem tudom magyarázni, hogy HD hanggal gondok vannak.
Én sokáig az erősítőre gyanakodtam, hogy ott van valami gebasz, mert azt is megcsinálja elég gyakran, hogy nem veszi észre, hogy van jel a HDMI bemeneten a Mede8er felől, és nem rakja ki a képet. Viszont az ezirányú vizsgálódásom akkor végeszakadt amikor a pio blu ray-jel rendben ment minden. Már csak azért is, mert hiába viszem el szervízbe, kiröhögnek, és váltig állítják, hogy náluk jó volt minden.
Tényleg csak azért gyanús a mede8er, mert ha azt kicserélem, akkor hirtelen minden működik. Lesz kép a projektoron, lesz hang az erősítőn, még HD hang is. Ezért gondoltam arra, hogy letét ellenében is akár tesztelnék egyet. Addig cserélgetve a komponenseket, míg meg lesz a megoldás.
Az lenne a teóriám, hogy pont annyira van a jelszint határértéken a mede8er kimenetén, hogy az 1m-es kábel csillapítása még belefér, de a 15m-esé már nem. Minden mérést teljesít, csak a tól-ig tartomány alsó felén van.