• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 13 / 18 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.05.12. 23:43

Bocsánat, nem tudtam, hogy van egy ilyen, általatok üzemeltetett fórum. Megszokásból is a prohardveren keresek fórumot, mert minden általam használt eszköznek van sajátja. Különben mindenki a te általad is ajánlott fw-t mondta. Szóval ezzel szeretném kérni, ha megoldható. Köszönöm! A 7.0 még kiforratlan.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.05.15. 10:44

magicbox írta:Bocsánat, nem tudtam, hogy van egy ilyen...

Ha veszek egy terméket, mindig megnézem, hogy milyen a magyar weboldal, mit várhatok majd a hazai képviselettől, garanciától. www.himedia.hu
Amit találok (vagy épp nem találok), az nagy mértékben befolyásolta már nem egyszer a döntésemet! Egy nyilvános fórum egyetlen topikja nem lenne nekem elegendő terméktámogatásként.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.10.18. 12:25

Sziasztok!
Olyan media playert keresek, ami képes arra, hogy meghajtson 15m-es HDMI-n egy projektort, lejátszik minden formátumot (3d 1080p-ig bezárólag, vagy 2d-s 4k-t), illetve lehet progin belülről feliratot letölteni opensubtitles.ről. Ahogy látom, nálatok minden kapható, HiMedia,, Dune, PopCorn, Mede8er, stb. Ezért tudtok tanácsot adni :) ) Eddig egy Mede8er 600-
om van, viszont az utóbbi időben gondjaim vannak a projektorral (nem játsza le a filmeket, akadozik, stb (TV-vel nincs gond)). Ha kicseréltem egy blu ray lejátszóra, akkor minden OK volt. Az is lehet egy opció, hogy olyan blu ray-t teszünk közé, aminek van HDMI bemenete. A media player-nél a belső vinyó nem kell, NAS van, nem tervezek HDD_t belerakni, vagy külső vinyót. Kép és hangminőség nem baj ha jó :)
Előre is köszi a segítséget
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.10.19. 11:17

mcs9 írta:Olyan media playert keresek, ami képes arra, hogy meghajtson 15m-es HDMI-n egy projektort, lejátszik minden formátumot...

Szia!
A 15 méteres HDMI kábelen fog múlni, hogy jól működik-e, nincs tudomásunk olyanról, hogy bármely lejátszónk HDMI-jelszintje eltérne a szabványtól, erősebb lenne annál.
Azt nem igazán érte, hogy miért a projektor gondja lenne az akadozás, illetve nem lehetséges az sem, hogy a Mede8er-en bármi ne működne tökéletesen az 1:1-es Blu-ray másolatokig. 4K természetesen nem fog rajta menni, de fullHD-ban semmi nem akadozhat. Ha így lenne, akkor a Mede8erforum.hu oldalunkon kérj segítséget, mert valami nem jó! Ha ráadásul a ugyanaz a film ugyanarról a lejátszóról hibátlan egy TV-n, akkor a projektorhoz vezető kábelre vagy valami azt befolyásoló zajforrásra gyanakodnék, hiszen a lejátszó jól működik egy másik megjelenítővel.
Annak nincs értelme, hogy egy AV erősítőn kívül bármi más legyen a lejátszó és a vetítő között. Most milyen erősítőn megy át a jel?
A fentiek alapján legfeljebb a 4K miatt (tud ilyet a tévéd vagy a vetítőd?) lenne érdemes váltani, a jelenlegi probléma bizonyosan megoldható, és nem a Mede8er az oka.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.10.19. 16:20

Szia!

Egy jobb Supra kábel lett behúzva, szóval azt gondolom, hogy azon nem kéne, hogy múljon, hacsak meg nem sérült...

Először a probléma csak akkor jelentkezett, amikor DTS-HD hang volt a kép mellett. Minden más hanggal jól ment, ami "normál" felbontású volt.
Amikor teszteltem, akkor fogtam egy pioneer blu-ray lejátszót, és arról játszottam le ugyanazt a filmet, és szó nélkül ment (volt DTS-HD hang, és a kép is megjelent). Amikor kivettem a Mede8er-t a láncból, akkor minden működött.
A forrás és a vetítő között egy felsőkategóriás Pioneer erősítő van egyébként.

Én abban is benne lennék, mert egyébként szeretem a Mede8er-t, mint lejátszót, hogy teszteljünk: ha tudtok adni letét ellenében egy 10m-es jó HDMI-t és pld egy Popcorn vagy bármi más lejátszót, akkor végig tudom nézni, hogy mi a gyenge láncszem.
Kicsit rizikós úgy venni valamit, hogy nem biztos, hogy jobb lesz a végén. Sajna nem tudok kitől kölcsönkérni teszteszközöket, szóval ez az út nem járható egyelőre.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.10.19. 17:56

mcs9 írta:...Először a probléma csak akkor jelentkezett, amikor DTS-HD hang volt a kép mellett. Minden más hanggal jól ment, ami "normál" felbontású volt...

A hangnak nincs köze az erősítő és a vetítő között lévő kábelhez, gondolom azon nincs is bekapcsolva a hang, mert a vetítőnek minek. Kérdés tehát, milyen a kábel a lejátszó és az erősítő között? Abból viszont, hogy akkor akad a kép, ha DTS-HD a hang az következik, hogy TV-vel is pont így kell viselkednie, mert a lejátszás forrása a lassú. Honnan játszol le?
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.10.20. 08:22

Szia!

Akkor a lánc teljesen: Syno NAS, gigabit ethernet (cat7 kábel), Mede8er 600, AuidoQuest Carbon HDMI, Pioneer LX erősítő, Supra HDMI kábel, Vetítő
Én is pont azt gondolom, amit te, hogy a hangnak nem kéne szerepet játszania abban, hogy mi megy a vetítőre. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy az erősítő nem választja szét az adatfolyamot képre, hangra, és mindent továbbtol a kimenetre. Mással nem tudom magyarázni, hogy HD hanggal gondok vannak.
Én sokáig az erősítőre gyanakodtam, hogy ott van valami gebasz, mert azt is megcsinálja elég gyakran, hogy nem veszi észre, hogy van jel a HDMI bemeneten a Mede8er felől, és nem rakja ki a képet. Viszont az ezirányú vizsgálódásom akkor végeszakadt amikor a pio blu ray-jel rendben ment minden. Már csak azért is, mert hiába viszem el szervízbe, kiröhögnek, és váltig állítják, hogy náluk jó volt minden.

Tényleg csak azért gyanús a mede8er, mert ha azt kicserélem, akkor hirtelen minden működik. Lesz kép a projektoron, lesz hang az erősítőn, még HD hang is. Ezért gondoltam arra, hogy letét ellenében is akár tesztelnék egyet. Addig cserélgetve a komponenseket, míg meg lesz a megoldás.

Az lenne a teóriám, hogy pont annyira van a jelszint határértéken a mede8er kimenetén, hogy az 1m-es kábel csillapítása még belefér, de a 15m-esé már nem. Minden mérést teljesít, csak a tól-ig tartomány alsó felén van.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.10.20. 10:23

A vetítő nem akadozhat, max. lefagy vagy szétesik, csíkozódik a kép, ha gond van a HDMI adatfolyammal, mivel a vetítő már nem dekódol. Hasonlóan, a HD-s hangot sem dekódolja, így nem lehet amiatt gondja. Ha valóban akadozó lejátszásról van szó, az a Mede8er miatt történik, de nem az ő hibája. Milyen protokollon játszol le a NAS-ról? Ugye NFS? Próbáltad UDP-n és TCP-n is? Milyen blokkméret van beállítva az NFS-hez? Gyanítom, a problémás film USB-ről gond nélkül menne.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2017.10.20. 11:22

Lehet, hogy nem írtam le rendesen, amikor azt írom akadozik, akkor elkezdett szaggatni a kép, és váltogatta a hangot a stereo és a DTS HD között.
A NAS-ról NFS-en játszok le, de akkor is, amikor TV-n nézem. A Pio BluRay-en szerintem DLNA volt. Fogalmam sincs, hogy milyen blokkméret van NFS-hez. Hol tudom UDP-t, TCP-t állítani a NAS-on? A csomagméret szerintem a default
Ha gond lenne az átvitellel, akkor szerintem akkor is gond lenne, amikor tv-n nézem, és nem projektoron. Én azért nem mentem el ebbe az irányba, mert ha tv-n is szar lenne, akkor néztem volna meg az elejét a láncnak.
Az egyetlen változás az, hogy az erősítő másik HDMI kimenetén megy ki a kép (ezt egyébként felcseréltem), és hosszabb a kábel, és más a megjelenítő.
Azt nem tudom sajna megnézni, mert nem tudom úgy kábelezni, hogy 1m-es HDMI-n kötöm be a forrást a vetítőre.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2017.10.20. 12:05

mcs9 írta:...Hol tudom UDP-t, TCP-t állítani a NAS-on?...

Ezeket a Mede8er-en lehet állítani (32k az ideális a Synology-hoz, és NFS-TCP általában). Valóban, a TV-n is akadoznia kellene. De a vetítőhöz már az erősítő küldi a képet és hangot, így lényegtelen, hogy milyen a Mede8er HDMI jelszintje. Vagy a tévével tesztelés közben nem megy át az erősítőn a jel? A Mede8er-en ugye a legújabb firmware van?
OZs

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 13 / 18 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.