Roschmann írta:...Furcsállom, hogy ha vennék egy akármilyen médialejátszót (Duna, Popcorn, stb.). az "többet tudna" mint egy CA vagy egy Oppo...
Pedig lényegest többet tudnának azok, mint médialejátszók (optikai lemezeket nem játszanának viszont le, már csak
EZÉRT sem), de bizonyosan nem (esetleg csak a Popcorn A-400) lenne versenyképes pl. a képminőség terén a CA-hoz képest. Én nem beszéltem lecserélésről, mivel egyetlen megvásárlásra érdemes lejátszó sem játszik manapság le pl. optikai lemezről Blu-ray-t. Így komoly lemezgyűjtemény mellett – hacsak nem akarja azokat valaki berippelni a merevlemezre – szükség van egy hagyományos asztali lejátszóra.
Ha azonban már azon gondolkodik az ember (nekem úgy tűnik, hogy ez az igény Benned is felmerült), hogy átállna a hálózatos lejátszásra, akkor hiába remek a kép és a hang a CA-on, vagy az OPPO-n, ha éppen nem képesek hálózatról lejátszani, nem tudnak jukeboxot megjeleníteni pl. a tabletemen, vagy a CINAVIA védelem miatt még egy MP3 vagy MKV fájl sem indul el rajtuk. A hálózatos médialejátszás nem mindenki számára izgalmas, de számunkra az, azért is foglalkozunk vele. Nekem jól esik, hogy bármelyik szobámban szólhat a bármilyen zene a NAS-ról, vagy a teljes filmgyűjteményem – akár több 10 TB-nyi filmmel – egyetlen – igény szerint bővíthető – tárhelyen, biztonságosan van tárolva, egy gombnyomásra azonnal indul bármelyik film a lakás bármelyik tévéjén, akár Blu-ray minőségben is. Azt gondolom, a HDMI-n az erősítő által dekódolt hang sokkal nem rosszabb így sem, hogy médialejátszó a forrás, a kép meg
mások által sem feltétlenül gyengébb, mint egy OPPO-n pl. De mondjuk, hogy gyengébb a hang és a kép is! Viszont annyival többet tud, annyival kényelmesebb és annyival kompatibilisebb, nyitottabb a különféle médiafájlok és online tartalmak tekintetében ez a rendszer, hogy mégis ezt választottam. Nem akarok már megkarcolt optikai lemezek miatt bosszankodni, várni s hallgatni, amint felpörög a lemez az olvasóban, vagy akár csak keresgetni a polcon.