• Főoldal
  • Hírek
  • Webshop
  • Fórum
  • Tudástár
  • Apróhirdetés
  • Márkáink
  • Kapcsolat
  • EN
Lejátszó.hu - Tudod, mivel szórakozzál...
  • WiiM Mini

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- 24 bites ESS Sabre ES9023 prémium sztereó DAC
    - Natív 24-bit/192 kHz adatfeldolgozás, optikai kimenet
    - DLNA és AirPlay (2), szünetmentes lejátszással
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music, stb. online zeneszolgáltatások
    - 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi 2,4/5 GHz, Bluetooth v5.2
    - Okosotthon-kompatibilitás

• S50 Pro+

Hi-Fi hálózati zenelejátszó

- ESS Sabre 9023 prémium DAC a minőségi hangzásért
    - Lejátszás DLNA-szerverről és USB-s háttértárról
    - Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music prémium szolgáltatások, webrádiók
    - Bluetooth aptX támogatása közvetlen streameléshez
    - Multiroom működés más gyártók Linkplay platformos lejátszóival is

• Dune HD Ulta Vision 4K

Ultra Vision 4K high-end médialejátszó

HDR10, HDR10+, Dolby Vision

ESS Sabre ES9038PRO sztereo DAC

XLR szimmetrikus hangkimenet

Akár DSD512-es fájlok natív dekódolása

High-end alkatrészek

• Goovis Young

Goovis Young headset USB-C kimenetén HDMI-jelet
    is továbbító mobilokhoz, tabletekhez!

Merülj el saját virtuális világodban akár otthon, akár utazáskor,
    akár egy parkban is!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő

• Goovis Pro

Goovis Pro headset a valódi házimozi-élményt
    keresők és gamerek számára!

– Két darab fullHD-s Sony OLED panel
    – 20 méteres képátlójú virtuális vászon látványa kb. 21 méterről nézve
    – Állítható dioptriakorrekció szemüvegesek számára
    – Állítható szemtávolság és többféle kiegészítő
    – Blu-ray 3D (packed frame) megjelenítése zéró áthallással
    – HDMI-bemenet

• REVO SuperTone zenelejátszó

2.1-es aktív hangfal

Bluetooth aptX™

Optikai hangbemenet

Retró dizájn

Valódi fa készülékház

Ezüst és fekete előlappal is

• REVO SuperConnect zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

Optikai kimenet külső erősítőhöz

• REVO SuperSystem zenelejátszó

Díjnyertes zenelejátszó Skóciából

Minőségi kivitel és hangzás

Spotify, webrádiók, multiroom funkciók

USB-bemenet, 2.1 hangrendszer

• Távvezérlés.hu: az okosotthon portál

Mindent az okos otthonról!

» Vásárlási tudnivalók
Kosár megtekintése »
Főoldal » Fórum
  • GyIK
  • Belépés

Mit vegyek?

"Mit, melyiket, és miért pont azt vegyem...?"
Rendszeresen visszatérő kérdések, amelyekre itt igyekszünk válasz adni Neked.
Fórum szabályok
Kérjük itt csak azzal kapcsolatosan kérdezz, amit még nem vettél meg, de gondolkozol rajta, és így nem tudsz választani, nem tudod melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 1 / 18 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 18
  • Hozzászólás az előzmény idézésével

Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: Vendég » 2014.01.03. 23:30

T. Admin!

A következő igényekre keresek megoldást:
1.nagyméretű (40-50 Gb) FullHD filmeket szeretnék tárolni NAS-on, amelyet médialejátszóhoz (Cambridge Audio 751 BD) szeretnék kötni, így tkp. a NAS-ról mint külső adattárolóról olvasnám be a filmeket.
2. Ezeket biztonságosan szeretném tárolni, így mindenképp RAID-es megoldást keresek.
3. szeretném megoldani a PC-ről időről időre a biztonsági mentéseket
4. telefonomról szintén (fotók elsősorban), erre egy felhő kialakítását tervezem (bár pontosan nem tudom, hogyan kell beállítani).
5. nem vagyok tisztában azzal, hogy mit, milyen módon kössek össze( NAS-t lejátszóval, illetve routerrel). Értsd: wifi kapcsolat legyen vagy ethernet? Lejátszó és NAS között gondolom USB kábel, úgy, mint egy külső HDD és lejátszó között.
6. Szeretném neten illetve telefonon keresztül is elérni a NAS-t, hozzáférés illetve letöltések kezelése miatt is.

A fentiek ismeretében nem tudom, milyen NAS-ra lenen szükségem. Elég egy 214 SE, vagy 213 vagy 213 j? Elolvastam a paramétereiket, de mivel soha nem használtam NAS-t nem tudom melyik lenne az igényeknek leginkább megfelelő. Gondolom a play verzió fölösleges, nem hiszem, hogy wifin lehetne továbbítani zökkenőmentesen full HD-s tartalmat...

Elnézést a hosszúra nyúlt hozzászólás/kérdés miatt, de máshol nem tudom ezeket a kérdéseket feltenni. A fórumot elolvasgattam, de még így is sok kérdésem van. Előbb kérdeznék, mielőtt összevissza rendelnék a webshopból.

Köszönettel:

B.L.
Vendég

Vissza a tetejére

Re: Mit vegyek?

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.01.05. 17:34

Nos, az elképzelés jó lenne, ha egy valódi hálózati médialejátszóval rendelkeznél. Egy NAS csak és kizárólag hálózaton keresztül érhető el, ő nem USB-s merevlemez, amit hozzákötünk pl. egy számítógéphez, hanem ő maga a számítógép. A CA 751 BD viszont – ahogy látom a kézikönyvében – még DLNA-n keresztül sem képes médialejátszásra, csak és kizárólag USB-ről, vagy optikai lemezről. A DLNA sem lenne ideális, de itt még ez sem működik, az ethernet csatlakozó semmi másra nem jó ahogy látom, csak a BD Live Blu-ray lemezeknél az internetes tartalom elérésére.
Szóval remek dolog a NAS, mi is arról játszunk le zenét, fotót, 3D Blu-ray lemezt is, de zene- és médialejátszóval. A CA 751 BD viszont csak egy jó minőségű asztali optikai lejátszó, nem tud mit kezdeni a NAS-sal, sem az vele. Szívesen látunk személyesen is bármelyik bemutatótermünkben, ha lejátszót vásárolnál, de akkor is ha csak NAS-t, személyesen gyorsabb átbeszélni a lehetőségeket.
Lejátszó.hu fórum adminisztrátor
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2014.01.05. 17:43

Köszönöm szépen a gyors választ! Nos, ez így elég lehangoló dolog...Furcsállom, hogy ha vennék egy akármilyen médialejátszót (Duna, Popcorn, stb.). az "többet tudna" mint egy CA vagy egy Oppo. Lecserélni egy ilyen szintű asztali lejátszót egy médialejátszóra szerintem nagy minőségi visszalépés lenne hifi szempontból. Bár ha jól értem szavaidat akkor ez az ára annak, hogy megszabaduljak lemezeimtől és csak HDD-n tároljam a filmjeimet. Jól gondolom?

Köszönöm:

L.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.01.05. 18:22

Roschmann írta:...Furcsállom, hogy ha vennék egy akármilyen médialejátszót (Duna, Popcorn, stb.). az "többet tudna" mint egy CA vagy egy Oppo...

Pedig lényegest többet tudnának azok, mint médialejátszók (optikai lemezeket nem játszanának viszont le, már csak EZÉRT sem), de bizonyosan nem (esetleg csak a Popcorn A-400) lenne versenyképes pl. a képminőség terén a CA-hoz képest. Én nem beszéltem lecserélésről, mivel egyetlen megvásárlásra érdemes lejátszó sem játszik manapság le pl. optikai lemezről Blu-ray-t. Így komoly lemezgyűjtemény mellett – hacsak nem akarja azokat valaki berippelni a merevlemezre – szükség van egy hagyományos asztali lejátszóra.
Ha azonban már azon gondolkodik az ember (nekem úgy tűnik, hogy ez az igény Benned is felmerült), hogy átállna a hálózatos lejátszásra, akkor hiába remek a kép és a hang a CA-on, vagy az OPPO-n, ha éppen nem képesek hálózatról lejátszani, nem tudnak jukeboxot megjeleníteni pl. a tabletemen, vagy a CINAVIA védelem miatt még egy MP3 vagy MKV fájl sem indul el rajtuk. A hálózatos médialejátszás nem mindenki számára izgalmas, de számunkra az, azért is foglalkozunk vele. Nekem jól esik, hogy bármelyik szobámban szólhat a bármilyen zene a NAS-ról, vagy a teljes filmgyűjteményem – akár több 10 TB-nyi filmmel – egyetlen – igény szerint bővíthető – tárhelyen, biztonságosan van tárolva, egy gombnyomásra azonnal indul bármelyik film a lakás bármelyik tévéjén, akár Blu-ray minőségben is. Azt gondolom, a HDMI-n az erősítő által dekódolt hang sokkal nem rosszabb így sem, hogy médialejátszó a forrás, a kép meg mások által sem feltétlenül gyengébb, mint egy OPPO-n pl. De mondjuk, hogy gyengébb a hang és a kép is! Viszont annyival többet tud, annyival kényelmesebb és annyival kompatibilisebb, nyitottabb a különféle médiafájlok és online tartalmak tekintetében ez a rendszer, hogy mégis ezt választottam. Nem akarok már megkarcolt optikai lemezek miatt bosszankodni, várni s hallgatni, amint felpörög a lemez az olvasóban, vagy akár csak keresgetni a polcon.
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2014.01.05. 19:51

Szia!

Ismét köszönöm a gyors választ! Tényleg értékelem, hogy segítesz a vásárlás előtt tanácsokkal, véleménnyel! Nos, kezdeti bizonytalanságom újabb és újabb kérdéseket vet fel. Igen, jól gondolod, az alapvető dolog az lenne, hogy filmjeimet (nem keveset) tudjak tárolni NAS-on. A Blu ray lemezeimet már nagyrészt ennek szellemében eladtam, a DVD-k maradnak, mivel senki nem venné meg őket, elkótyavetyélni pedig nem érdemes egy sokéves gyűjteményt. A Cinevia a régebbi firmware-es asztali lejátszókon nem gond. A letöltött Full HD filmeknél szintén. A Popcorn 400-as ismereteim szerint képben színvonalas készülék, de sajnos nem tudja (és ezt túlzott is lenne elvárni tőle, főleg ennyi pénzért), hogy igazán jó minőségben le tudjon játszani egy audio lemezt. Az asztali média lejátszóknál ugyanis tényleg felmerül, hogy kiválthat CD-t, DVD-t, Blu-ray-r, illetve hozzádugott HDD-n keresztül lényegében mindent lejátszik (régi firmware-el).

Saját esetemben akkor így elgondolkodtató, hogy megváljak-e asztali lejátszómtól, annak érdekében, hogy szolgálatba állítsak egy NAS-t. Feladat ugyanaz: le tudjak játszani mindent NAGYON JÓ minőségben. És a megmaradó DVD gyűjteményt is tudjam nézni. Egyébként igen, én is a hálózatos tartalom mellett akarok kikötni, a lemez a múlté, ez nem is kérdés.

Neten olvasgatva teszteket azt találtam, hogy a tesztek során be tudott olvasni a CA (Oppo is) NAS-ról médiaformátumokat. Ez igaz lehet? Ezt azért kérdezem mert kézikönyv alapján cáfoltad. Ez tényleg nem mindegy, így vásárlás előtt:).

Az újpesti címen tudok megtekinteni lejátszókat, NAS-t, illetve tudnak nekem ott a kérdéseimmel kapcsoltban segítségemre lenni?

Még egyszer köszönöm hozzáértő segítségedet!

Üdv:

L.
Vendég

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.01.06. 12:06

Roschmann írta:...Neten olvasgatva teszteket azt találtam, hogy a tesztek során be tudott olvasni a CA (Oppo is) NAS-ról médiaformátumokat. Ez igaz lehet?

Hát, én csak annyit értek a CA-hoz, amit a kézkönyvében olvasok. A szerint semmit nem tud hálózaton, csak a Blu-ray live tartalmakat elérni. De könnyen ki lehet próbálni. Ha tud lejátszani is, akkor DLNA-n keresztül bizonyosan. Egy Windows Media Player 11-et vagy újabbat futttatva a hálózat egyik PC-jén, a lejátszódnak látnia kell, mint DLNA/UPnP szervert valahol a menüben/fájlböngészőben. Bár DLNA-n még mindig sok kötöttség lesz, pl. Blu-ray ISO nem fog működni, Samba-t meg nem tudom elképzelni, hogy tudna a CA.
A pesti bemutatótermünkben természetes bármit ki tudsz próbálni. Ha HDMI-n keresztül küldöd erősítőre a hangot, akkor azért egy Popcornnak adnék egy lehetőséget a helyedben, vidd el, próbáld ki, hogy szól Nálad (akár a Microsoft tápunkkal), illetve milyen a képe. Ha nem tetszik, visszavesszük. (Minden lejátszónk lejátszik DVD-t külső USB-s olvasóról/íróról, vagy ISO fájlból/VIDEO_TS mappából menüvel együtt. De ha NAS-od lesz, érdem azt a pár DVD-t bemásolni, ami nem szerezhető meg HD-ban.)
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: karczt » 2014.02.01. 20:48

Sziasztok,

Van egy DS214play NAS-om amin a filmeim vannak és egy Samsung SMART TV-m. A gondom az hogy a legtöbb HD filmet ha NASról játszom le a TV-n akkor nincs hang. Gondolom egy médialejátszó megoldaná a problémám.
Popcorn a400-n gondolkozom. De igazából nincs szükségem arra hogy HDD-s legyen a médialejátszó mert a NAS-ra töltöm le a filmeket és onnan játszom le. Melyik médialejátszót javasoljátok amivel gond nélkül tudnék filmezni a TV-n?

Előre is köszi a segítséget!
karczt

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: OZs » 2014.02.02. 23:37

karczt írta:...A gondom az hogy a legtöbb HD filmet ha NASról játszom le a TV-n akkor nincs hang?...

Szerintem olyan hangsávoknál nincs hang, amit a TV nem dekódol. Pl. Dolby TrueHD, vagy DTS-HD. De jó, ha még csak annyi ennyi problémával találkoztál, mert egy tévének nagyon buta a beépített lejátszója a jobb médialejátszókhoz képest.
Csak olyan lejátszót kínálunk, amivel gond nélkül tudnál filmezni a tévén. Nem írtad, hogy 3D-s a tévé vagy sem, bár már majdnem minden lejátszónk 3D-s. Az is fontos kérdés, hogy továbbra is a tévén hallgatnád-e a hangot, vagy van/lesz egy házimozi-erősítő is hozzá. Ha van, akkor fogad-e HDMI-n digitálisan hangot? Ha a tévének kellene szólnia, akkor fontos, hogy a lejátszó tudjon dekódolni minden formátumot. Így pl. a Dune HD TV-102W kiesik, a többi megfelelő már. Ha van HDMI-s erősítő gondolom nincs, mert akkor már csak emiatt is beszereztél volna egy lejátszót), akkor a TV-102 is jó. Ha jó minőségű és nagy képernyős a tévé, valamint árban is vállalható Neked, akkor az A-400 adja a legjobb képet a beépített [url/http://popcornhour.hu/?oldal=hirek&id=75]VXP[/url] miatt. Ha ez egy átlagos, mondjuk 300 ezernél nem drágább tévé, akkor bármelyik Meder8er vagy Dune is kiválóan megfelel, sőt jelenleg gyorsabbak is még a kezelés terén, mint az A-400. Ha használná a jukebox funkciót, akkor vagy Popcorn, vagy Mede8er, mert a Dune-ön kényelmesen nem megoldható. A zenei jukeboxnak köszönhetően mind az A-400, mind a Mede8er-ek használhatóak tévé nélkül is zenelejátszónak, sőt a DS Audio/Audio Station is látja őket, mint lejátszókat, és streamelhetsz rájuk zenét (bár az A-400-on csak MP3-mal működött eddig jól ez a funkció, a Mede8er-eknél meg akár FLAC-kal is).
OZs

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: karczt » 2014.02.03. 08:21

Szia,

köszönöm a tanácsot. A tévém egy 50"-os 3d-s samsung LED (F6800). Erősítőm nincs és egyenlőre nem is tervezek, elég ha a TV-n szól a hang.
Sztem az A-400-as lesz a választásom :)
karczt

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vendég » 2014.02.13. 18:18

Sziasztok!

A laptopomról streamelve szeretnék Wifin keresztül, illetve minél kevesebb kábelezéssel hd felbontású filmet(internetről letöltöttet) lejátszani TV-n.
Ami ehhez jelenleg adott: Macbook pro, airport express.

Milyen tv-t, illetve kiegészítőket kell vennem, hogy ezt meg tudjam valósítani?

Előre is köszönöm,
Matyi
Vendég

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
176 hozzászólás • Oldal: 1 / 18 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 18

Vissza: Vásárlás előtt állók kérdései

• Fórum kezdőlap
  • A csapat • Fórum sütik törlése • Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Nem vagy bejelentkezve.