Köszönöm az infókat.
A távirányító lehet akár garanciális - megoldandó - probléma, amit a gyártó javít. Nem értem miért ragaszkodnak a gyártók az IR-hez. Eleve csomagolhatnának a készülékek mellé BT-n működő teljeskörű tudást biztosító eszközt is (hamár az árcédula elég vastagon fogó ceruzával íródott).
Már én is megrendeltem az eszközt és át is kívánom venni

. Megpróbálom majd CEC2.0-n vezérelni a Samu TV távirányítójával, remélem ez elég lesz általános böngészésre a fájlok között (nem tervezem a jukebox-ot használni) és a filmek lejátszása sem okoz majd ezzel a CEC-es megoldással gondot, ha meg különleges funkció kell, akkor majd jól ráirányítok.
A Samu távirányítója egyébként nem IR-es, az a másik szobából is megy, egy falon keresztül

, de ez nem tartozik a témához szorosan.
A melegedéses gonddal nem hiszem, hogy egyedül lennék. TV szekrénybe megy a TV alá, aminek oldala és háta van, de elölről nyitott (külön szellőzése nincs, ezért írtam a zártabb teret). A TV állványban van más eszköz is ami fűt (az említett Málnás PI4), jelenleg ezen nézek filmet a NAS-omról kiszolgálva sima NFS megosztáson.
Korábban írtam a VHS rögzítést, ehhez már megvan a kompozit jelet fogató AD átalakítóm, ami 720/1080p jelent ad ki HDMI-n.
Lenne még kérdésem viszont:
- Dolby Atmos és DTS:X (objektum alapú) hangzást valaki próbálta már? Nálam egy Samu HW90R hangprojektor -on jelenik meg a hang, ami tudja a fenti formátumokat. Tapasztalatok?
- Dolby TrueHD és DTS-HD MA lejátszás 4K 60Hz felbontás mellett szintén érdekelnének a tapasztalatok, ezeket a tömörítés nélküli hangfolyamokat átviszi a hangrendszerbe az eszköz a 20.b csatin és 2.0b kábelen keresztül?
- HDR10+ -os a TV, tehát az is érdekelne, hogy ilyen forrás lejátszásával vannak-e tapasztalatok.