Szerző: Dylan » 2011.06.24. 19:33
Lenne egy problémám a nálatok vásárolt NMP-vel kapcsolatban, amivel egyébként még mindig nagyon meg vagyok elégedve.
Alapvetően hálózaton keresztül szoktam másolni, illetve rendezgetni a merevlemez tartalmát. Ha viszont 10-20 gb-os file-okat pakolok fel, akkor azt USB módban teszem, mert gyorsabb. Tegnap valahogy megkevertem a dolgokat. USB módban létrehoztam egy új könyvtárat, amibe áthelyeztem kb 50-60 gb adatot. Majd hálózaton keresztül is létrehoztam egy új könyvtárat, és helyeztem át újabb nagy mennyiségű adatot, majd egyszer csak azt tapasztaltam hogy eltűnt közel 100 gb-nyi adat úgy, hogy se USB-n, se hálózaton nem látom, néhány könyvtár megkettőződött, és nem lehet őket törölni... Ráadásul az eltűnt file-oknak valahol meg kell lennie a merevlemezen, mert nem csökkent a szabad hely. Tudom nem kellett volna így össze vissza másolgatnom, de most mégis hogy tudnám rendbe rakni ezt a merevlemezt? (formázás nem megoldható, mert hova rakok át közel 2 TB adatot) Hogyan lehetne mondjuk töredezettségmentesítést csinálni?
Másik kérdés. Lassan betelik a 2 TB-os merevlemezem. Mit lehetne tenni? Kapható már 2TB-nál nagyobb lemez? Vagy mi lenne ha egy USB-s 2TB-os külső merevlemezt csatlakoztatnék a lejátszóhoz? Ha igen milyet érdemes vásárolni, mert már láttam 20.000 ft alattiakat is, de nem akarok gagyit. Képes leszek lejátszani FullHD-s file-okat USB-n kersztül?