Szerző: inka01 » 2017.05.17. 18:01
Hikvision csempekamerát vettem (2CD2432F-IW) hang ki- és bemenettel.
Mivel nagyon bevált, több kamerát vettem (még két ilyent), és egy olyan dóm kamerát is szándékoztam, ami szintén rendelkezik hang ki- és bemenettel.
A 2CD2142FWD-IS lett az, aminél elvileg van hang ki- és bemenet, de csak kivezetékezett formában, nem pedig beépített mikrofon/hangszóró formájában, mint a csempekameránál.
Az volna a kérdésem, mit tudnátok ajánlani, milyen mikrofont és hangszórót lehetne erre rákötni? Jó lenne valami kompakt, leginkább egybeépített dolog.
Még egy kérdés: a legelsőnek vásárolt fenti típusú kameránál mintha az IR funkció nem igazán akarna működni. Sötétben nem ad tiszta képet, mint a másik kettő, homokos, elmosódott. Régebben jó volt. Próbáltam az IR funkciót ki/bekapcsolgatni, de nem javult. Lehetséges, hogy tönkrement benne valami? Ha igen, lehet valahol javíttatni? Kültéren használom (korábban beltérben), de esőtől védett helyen, mert a hőmérséklet tűrése úgy láttam elviseli. Egy másik is kültérben van hasonló körülmények között, annak rendben van a képe. Ez már van vagy 4 éves, lehet elöregedett ennyi idő után? vagy csak egyszerű meghibásodás?