Kosár: még üres a kosarad
VMware Fusion v1.1
  • VMware Fusion v1.1
  • VMware Fusion v1.1
  • VMware Fusion v1.1
  • VMware Fusion v1.1
  • VMware Fusion v1.1

VMware Fusion v1.1

virtualizációs program

7620 Ft Akciós ár! VMware
Garancia: 1 év
Elérhető: raktárról
» Budapest: raktáron
» Szeged: 1-2 nap

A VMware első generációs kiadása, nincs információnk arról, hogy OS X 10.4 után mely rendszereken futtatható upgrade nélkül. Mindenképpen érdemes frissítést is vásárolni hozzá, és a legújabb verziót használni.

Kicsit később ugyan, mint a Parallels, de a VMware is piacra dobda Mac-es virtualizációs programját, amerly segítségével tetszőleges PC-s operációs rendszert – akár Vista-t is – futtathatunk a Mac OS X alatt, teljes sebességgel, nem emulációval. Állítólag a VMware mélyebb szinten használja ki az OS X képességeit, mint a konkurencia, és ezért hatékonyabb, gyorsabb, problémamentesebb lehet. Az mindenestre tény, hogy kevés más gyártó van annyira otthon a virtualizációban, mint a VMware, a Mac-es változat, a Fusion csak egy a sok termékük közül.

Akár a Parallels, a VMware is DirectX 9.0 támogatást biztosít már, így a 3D-s programok is megfelelő sebességgel képesek futni a Mac-en.

Hasonlóan a Parallels Coherence képességéhez, a Fusion is képes a Windows asztal elrejtése mellett indítani a programokat, melyek ebben az esetben ugyan úgy csak egy ablakként jelennek meg, mint a Mac-es progik, ráadásul az ablakok árnyékot is vetnek a Windows alkalmazások esetében is (ahogy ezt az újabb Parallels verzió is tudja már) – lásd a lenti YouTube videón.

Nincs gond a hardveres eszközök kezelésével sem, USB2, wifi, webkamera, bluetooth, mind működnek a Fusion alatt futó Windows verziókban. 64 bites operációs rendszereket is futtathatunk a 64 bites Mac-eken, és akár 16 GB RAM-ot is tud kezelni. Igazából csak a memória mérete korlátozhatja azt, hogy egyszerre hány operációs rendszert használunk, jelenleg több, mint 60 félét lehet a VMware Fusion segítségével feltelepíteni a Mac-re. A virtuális gépünkről snapshot készíthető bármikor, így ha „véletlenül” megsérülne, vagy esetleg vírusossá válna a Windows – ja, mondják, hogy azzal ilyen is történhet –, a korábbi működőképes állapot bármikor visszaállítható.

A virtualizációs futtatás legfőbb előnye, hogy nem kell újraindítani a gépet, ha Windows-os alkalmazást kellene használnunk, de az is izgalmas, hogy bármikor bárhol leállíthatjuk a Fusion alatt működő operációs rendszer futását, majd a következő indításakor minden ugyan ott folytatódik, nem kell újra bootolnia az így használt rendszernek.

A VMware Importer nevű ingyenes segédprogram lehetővé teszi az eddigi Parallels felhasználóknak a fájdalommentes átállást: beimportálja a Fusion alá a Parallels által használt virtual machine-eket (Windows 2000 SP4, Windows XP SP2, Windows Server 2003 és Windows Vista tartalommal).

Nem csak a Parallels-ről történő váltást segíti a Fusion. Ha eddig PC-t használtál Windows-zal, a VMware partner a zökkenőmentes Mac-re váltásban is. A VMware Converter – regisztráció után ingyenesen letölthető – segédprogrammal meglévő Windows partíciódat konvertálhatod át virtuális partícióvá a Mac OS X alatt futó Fusion számára. Minden telepített programod, fájlod átkerül az OS X alá, ugyan úgy használhatod tovább a Windows rendszert a Mac-en, mint eddig tetted a PC-n.


Gyártó weboldala: link...
Angol nyelvű adatlap PDF-ben: link...
Regisztrációs oldal a 30-napos próbaverzióhoz: link...
VMware Importer a Parallels virtual machines betöltéséhez: link...
VMware Converter: link...
VMware Converter adatlap PDF-ben: link...
Parallels, VMware Fusion, BootCamp és Windows XP/Vista teszt: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Támogatott operációsrendszerek

nem  Mac OS 9
nincs adat  Mac OS X 10.6 Snow Leopard
nem  Mac OS X 10.7 Lion
nem  Mac OS X 10.8 Mountain Lion
nem  Mac OS X 10.9 Maverics
nem  Mac OS X 10.10 Yosemite
nem  Mac OS X 10.11 El Capitan
nem  iOS 7.x
nem  Windows XP
nem  Windows Vista
nem  Windows 7
nem  Windows 8
nem  Windows 10
nem  Android
nem  Linux
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu