Kosár: még üres a kosarad

Tripp-Lite AVRX750UD

450 W-os szünetmentes tápegység

38 580 Ft (utolsó ár) Tripp-Lite
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Ezt is nézd meg: APC Back-UPS BE700G-GR 405 W-os szünetmentes tápegység

USB interfészen kommunikáló (USB-kábel tartozék) szünetmentes tápegység, amely maximum 450 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár az ethernet hálózaton keresztül is! Teljes (450 Wattos) terhelés mellett kb. 2,6 percig, 225 Wattos terhelésnél pedig kb. 8,6 perc a működési ideje, így egy kétlemezes NAS-nak bizonyosan 1 órán túl is képes biztosítani a tápellátását. A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

A Tripp Lite egy 1922-ben alapított amerikai vállalat, amely mára már 3000-nél több terméket gyárt, egyik fő termékkörük a szünetmentes tápegység. 

Az AVRX750UD ideális otthoni, irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 450 Wattot. Így általában elegendő a router, NAS, switch, számítógép, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ha egy NAS biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is 20–25 perces áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos 1–2-lemezes NAS fogyasztásával kalkulálunk, akár 1 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk. A gyári adat szerint 50%-os (225 Wattos) terhelésnél 8,6 percig biztosít elegendő áramot a készülék. Részletes táblázat terhelés és működési idő adatokkal: link...

Mivel az AVRX750UD USB-n is képes kommunikálni (USB-kábel tartozék) nem csak a számítógépekkel, de a Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. A szünetmentes táp folyamatosan mutatja a számítógép vagy NAS számára az akkumulátor töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat, megakadályozva a sérülést a fájlrendszerben.

Az AVRX750UD-n 8 darab szabványos, földelt konnektort találunk, mint egy elosztón. Ebből 4 túlfeszültség – pl. villámcsapás – ellen védett, zajszűrős kimenet, 4 pedig az áramkimaradás esetén is biztosítja a 220–240V-os váltóáramot a hozzájuk csatlakoztatott eszközökhöz.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, az AVRX750UD oldalán lévő ethernet-csatlakozókon átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező internet-kábelt, vagy a modemből/routerből kijövő ethernetet, a mögötte lévő hálózati eszközeink is védve lesznek a számítógép-hálózatunkon megjelenő túlfeszültségtől.

A gyártói oldalról ingyenesen letölthető PowerAlert szoftver Windows és Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi a szünetmentes táp és a számítógép közötti USB-s kommunikációt, így a gépünk időben el,enti a megnyitott dokumentumokat, ha szükséges, és kikapcsol, még az AVRX550U teljes lemerülése előtt.

Két év garanciát vállal a gyártó erre a szünetmentes tápegységre. Ha az akkumulátor meghibásodna, az külön is cserélhető, természetesen.

Méretek (szélesség/magasság/mélység): 279,4 x 120,1 x 152,4 mm
Tömeg: 5,99 kg

A termék weboldala: link...
Adatlap angolul: link...
Többnyelvű kézikönyv: link...
PowerAlert szoftver Windows-ra és Linux-hoz: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» APC Back-UPS BE700G-GR – 405 W-os szünetmentes tápegység

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
igen  Ethernet-védelem
igen  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
igen  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Újabb szünetmentesek akciósan [2018-09-25]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu