Kosár: még üres a kosarad

Tripp-Lite AVRX550UD

300 W-os szünetmentes tápegység

18 800 Ft (utolsó ár) Tripp-Lite
Kedvezmény: 7055 Ft
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Ezeket is nézd meg:

USB interfészen kommunikáló szünetmentes tápegység, amely maximum 300 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár az ethernet hálózaton keresztül is.

A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

A Tripp Lite egy 1922-ben alapított amerikai vállalat, amely mára már 3000-nél több terméket gyárt, egyik fő termékkörük a szünetmentes tápegység. 

Az AVRX550UD ideális otthoni, irodai tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 300 Wattot. Így általában elegendő a router, NAS, switch, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ha egy NAS biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), láthatjuk, hogy még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) modell esetében is kb. 10 perces áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos 1–2-lemezes NAS fogyasztásával kalkulálunk, akár 1 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk. A gyári adat szerint 50%-os (150 Wattos) terhelésnél 5,1 percig biztosít elegendő áramot a készülék. Részletes táblázat terhelés és működési idő adatokkal: link...

Mivel az AVRX550UD USB-n is képes kommunikálni nem csak a számítógépekkel, de a Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. A szünetmentes táp folyamatosan mutatja a gép vagy NAS számára az akkumulátorok töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat.

Az AVRX550UD-n 8 darab normál 230V-os süllyesztett konnektorcsatlakozót találunk. Ebből 4 túlfeszültség – pl. villámcsapás – ellen védett, zajszűrős kimenet, 4 pedig (akkumulátor ikon is van mellettük, nem csak villám ikon) az áramkimaradás esetén is biztosítja a 220–240V-os váltóáramot a hozzájuk csatlakoztatott eszközökhöz.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, a UPS oldalán lévő 10/100 Mbites ethernet-csatlakozón átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező internetkapcsolaton keresztül sem juthat túlfeszültség a hálózatunkba..

A gyártói oldalról ingyenesen letölthető PowerAlert szoftver Windows és Linux operációs rendszereken is lehetővé teszi a szünetmentes táp és a számítógép közötti USB-s kommunikációt, így a gépünk időben el,enti a megnyitott dokumentumokat, ha szükséges, és kikapcsol, még az AVRX550UD teljes lemerülése előtt.

Két év garanciát vállal a gyártó a tápegységre. Ha az akkumulátorok meghibásodnak, csavarozás nélkül egyszerűen nyitható a készülék alja, és cserélhetőek a cellák.

Méretek (szélesség/magasság/mélység): 279,4 × 120,14 × 152,4 mm
Tömeg: 5,22 kg

A termék weboldala: link...
Adatlap angolul: link...
Többnyelvű kézikönyv: link...
A falra szereléshez szükséges sablon: link...
PowerAlert szoftver Windows-ra és Linux-hoz: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» APC Back-UPS BE550G-GR – 330 W-os szünetmentes tápegység
» Brand C14 - Schuko adapter – Schuko adapter kábel

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
igen  Ethernet-védelem
igen  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
nem  Computer aljzatok IEC 320 C13
nem  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
nem  Rack házba szerelhető kivitel

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Bővülő szünetmentes-kínálat [2018-12-17]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu