Kosár: még üres a kosarad
Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)
 • Skydigital Venice V13 HD (fekete)

Skydigital Venice V13 HD (fekete)

ethernet/USB médialejátszó

28 346 Ft (utolsó ár) Skydigital
Garancia: 1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!
Windows Macintosh Linux
» Budapest: 1-2 nap
» Szeged: raktáron

Sigma chipes hálózati és USB-s médialejátszó, mely minden HD-s hangformátumot (DTS-HD MA, DTS-HD, Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus) képes továbbítani HDMI1.3-as erősítőnkhöz, akár 7.1 csatorna esetén is. Blu-ray fájlstruktúra és ISO lejátszása is lehetséges az ún. Blu-ray Lite módon. Hálózaton keresztül is akadozásmentes minden Blu-ray lemez lejátszása, MKV-kkal 43 mbites sebességig boldogul. YouTube és webrádiók támogatása.

A Venice V13 HD-ban használt Sigma Designs SMP8634-es processzor Macrovision-dekóder nélküli testvére (SMP8635) köré épült az egyedülállóan sikeres Popcorn Hour A-100/A-110/B-110 (és liszenszelt klónjaik), valamint a DViCO TViX HD-M6500A/7000A termékcsalád is. A Skydigital (Dél-Korea) a mostanra kiforrott fejlesztői környezet és tapasztalat miatt választotta ezt a chipet, mely mellé 256 MB-os RAM-ot és 32 MB flash ROM-ot terveztek. Az SMP8634 képes gyári DVD-lemezek lejátszására is (bár ez a funkció jelenleg szoftveresen nem támogatott a V13-nál, elképzelhető, hogy USB-s DVD-ROM-ról a gyári, másolásvédett filmek is lejátszhatóak lesznek majd egyszer), gyakorlatilag csak ennyivel fejlettebb az SMP8635-nél. Belső merevlemez nem telepíthető, viszont teljesen passzív hűtése hangnélküli működést garantál.

Természetesen HDMI1.3-as kimenettel látták el a V13-at, hogy a többcsatornás, HD-s hangok (pld. DTS-HD, Dolby True-HD, Dolby Digital Plus) is lejátszhatóak legyenek egy modern HDMI-s erősítő segítségével. Ha valaki csak a televízió sztereó hangszóróin mozizna, a Venice ebben is kiváló partner, hiszen valamennyi hangformátumot képes sztereóba is lekeverni, és analóg módon továbbítani (kivétel ez alól a kisfelbontású információkat nem tartalmazó DTS-HD MA formátum).

Lejátszás USB-s meghajtókról:
Tetszőleges fájlrendszerű külső merevlemez, vagy flash memória használható, hiszen a V13 HD képes olvasni a FAT/FAT32, NTFS (Windows), EXT2/3 (Linux) és HFS/HFS+ (Apple) formátumú meghajtókról is.

Lejátszás hálózatról:
A beépített 10/100 Mbites ethernet csatlakozás teszi lehetővé, hogy számítógépeinkről és NAS-ról is lejátszhassunk bármilyen támogatott formátumot. A forrás lehet Samba (Windows, Apple, NAS-ok), NFS (Linux, NAS-ok) megosztás, amelyeket szabadon böngészhetünk, illetve a hálózatunkon üzemelő UPnP AV/DLNA médiaszerver is. A Samba és UPnP megosztásokat képes maga is megkeresni a Venice, az NFS-szerver címét és nevét manuálisan kell beállítanunk.

SMB-n akár 10 különböző készülék 10–10 megosztott mappája (összesen tehát 100 darab) érhető el, még NFS-en egy IP-címen lévő max. 5 megosztás.
Windows-hoz a gyártótól saját NFS-szerver programot kapunk (Venice Net Share), hogy a lehető leggyorsabb és legkényelmesebb kapcsolatot is tudjuk használni. NAS-ról történő lejátszásnál is az NFS ajánlott természetesen, hogy a legnagyobb bitsebeségű (pl. Blu-ray filmek) médiafájlok is akadás nélkül lejátszhatóak legyenek.

Filmlejátszás:
A kisfelbontású (SD) filmfájlok napjaink fullHD lejátszóinak már nem igen okoznak gondot, így a Venice V13 HD is gyakorlatilag hiba nélkül kezel minden ismert és szabályosan készített avi, xvid, divx, mpg, mp4 és wmv fájlt, akár feliratokkal együtt is (természetesen minden magyar ékezetes betűt jól megjelenítve). A feliratkezelés igen fejlett: a fekete kontúros betűk ötféle színben jelenhetnek meg, tetszőleges lehet a méretük és pozíciójuk (akár a kép tetejére is feltolhatóak, és teljesen le is vihetőek), ha nem lennének szinkronban a filmmel, eltolhatóak előre és hátra is. A Blu-ray filmek (m2ts fájlok) grafikus PGS felirata is használható.

Érdekes képesség hogy nem csak a felirat, de a kép is eltolható, így pld. a 16:9-es képeránynál is szélesebb filmek esetében ha nincs elég hely alul a feliratnak, a kép feltolható akár teljesen a képernyő tetejére, hogy a felső és alsó fekete sáv összeadódva alul jelenjen meg a feliratoknak nagyobb felületet biztosítva. A 4:3 és 16:9 képarány bármikor, lejátszás közben is a távvezérlővel váltható, így korrigálható a némely AVI és DVD film esetében hibásan tárolt képarány is.

A kisfelbontású anyagok közül említést érdemel a sok lejátszónál mostohán kezelt DVD-filmek lejátszása. A Venice esetében nem gond, hogy egyetlen fájlba elmentett ISO-lemezképből, vagy felmásolt DVD-fájlstruktúrából (IFO és VOB fájlok) kell lejátszani, esetleg csak a VOB fájlok vannak meg. Ha a lemezen menü és extrák is vannak, azok is tökéletesen kezelhetőek, sőt a többféle kameraállást tartalmazó filmeknél válthatunk lejátszás közben a nézőpontok között (amit számos jóval drágább készülék még mindig nem tud). A fejlesztők arra is gondoltak, hogy igen sok DVD-lemezen számítógépes tartalom is található a film mellett (pld. MP3 zenék, videófájlok, JPG képek), így egy DVD-ISO esetében nem indul el a film lejátszása automatikusan, hanem előbb megjelenik a lemez gyökérkönyvtára, és csak a VIDEO_TS mappára kattintva indul a DVD-lejátszás. Ennek köszönhetően a lemezen lévő egyéb tartalmak is böngészhetőek és megjeleníthetőek.

Természetesen 1080p-s fullHD felbontásban is minden ismert HD-képes fájlformátum lejátszható, legyen szó MKV, M2TS, MOV, MP4, TS, TP, WMV, AVI, vagy akár flash (FLV, csak H.264 kódolással) konténerekről. A videójel képfrekvenciáját a V13 HD automatikusan váltja a fájlban lévő információk alapján.
Blu-ray lemezstruktúra esetén a BDMV mappára kattintva automatikusan elindul a legnagyobb méretű m2ts fájl lejátszása. Ha STOP-pal leállítjuk, utána valamennyi m2ts kiválasztható és elindítható lesz, nem csak a legnagyobb. A legújabb firmware már tartalmazza az un. Blu-ray Lite funkciót, amikor lejátszás közben egy felugró menü segítségével váltható a hangsáv és a feliratok, valamint a Blu-ray fejezetek is.

Zenelejátszás:
A Venice V13 HD egyik erőssége a zenelejátszás, hiszen szokatlanul sokféle hangformátumot képes feldolgozni, de ami a legfontosabb, hogy gyakorlatilag mindegyik ismertebb veszteségmentes tömörítést használó zenefájl megszólaltatható, akár 24 bites minőségben is: FLAC, WavePack, APE, WAV, PCM.

MP3 és pld. FLAC lejátszásakor az ID-TAG-ek megjelennek, sőt ha van, a borítógrafika is kiolvasásra és a képernyő bal felső sarkában kirakásra kerül. A zenék szövegét tartalmazó lyric fájl (.lrc) is megjelenik lejátszás alatt, ha a zene mellett van.
Webrádiókat m3u formátumú playlist fájlokra kattintva tudunk megszólaltatni.

Diavetítés:
A képformátumok közül egyedül a JPG támogatott, de abból akár a 24 Mpixeles felbontásúak is lejátszhatóak. Készíthetünk tetszés szerinti lejátszási listákat, vagy az adott mappa tartalma automatikusan megjelenítésre kerül. A diavetítés közben zene is szólhat. A JPG képek kibontása viszonylag gyors, egy 5,6 MB-ra tömörített 54 MB-os kép megjelenítése kb. 6 másodpercet vesz igénybe.

Képváltási effektek közül jelenleg nem lehet választani, a régi kép elsötétül, az új kép kivilágosodik.

Torrentkliens:
A beépített torrentkliens a Transmission. Ha a Venice bootolásakor már van elérhető USB-s háttértár, akkor ezt automatikusan munkára fogja a készülék, és a szabad hely erejéig ide tud torrentezni. Bár kijelölhető egymás után max. 14 torrent fájl, csak kettő letöltés lesz aktív egyszerre, biztosítva, hogy a nem kimondottan torrentezésre tervezett médiaproceszor ne legyen túlterhelve.
Érdekes funkció a menübe beépített link, ami a TorrenToday oldalon elérhető tartalmakat engedi böngészni borítógrafikák alapján, majd rájukkattintva elkezdi a letöltést. Idehaza nem igen vehetjük hasznát ennek a lehetőségnek, tekintve hogy főleg távolkeleti nyelveken elérhető tartalmakhoz lehet az említett oldalon hozzáférni.

NAS-funkciók:
A V13 HD-hoz csatakoztatott USB-s meghajtókat SMB és FTP protokollokon keresztül érhetjük el hálózaton keresztül. A hálózat lehet vezeték nélküli is, gyakorlatilag valamennyi Ralink-chipes n-es és g-s USB-wifi adapter használható (Ralink 3070 és 2870-es sorozatból). Természetesen, ahogy bármely más lejátszónál, úgy a Venice-nél se reméljük, hogy fullHD-s filmek wifi-n keresztül hibátlanul működnek, az csak az etherneten és az USB-n keresztül lehetséges!

YouTube-elérés:
2010 augusztusának utolsó hetére ígéri a gyártó a firmware-frissítést, amely után a V13 képes lesz a YouTube videók böngészésére és lejátszására is.

Kezelés, egyebek:
A készülék fájlböngészője rendkívül gyors, még ha hálózati megosztásokat is tallózunk éppen. A kezelőfelület még javában fejlődik: bár a főmenü ikonjai már HD-sak, a szövegek (ideértve a filmfeliratokat is) még nem nagyfelbontásúak. Hamarosan várható a grafikus megjelenés végleges formája, amelyen már külsős művészeti cég dolgozik.

A fájlejátszás elindítása szintén igen gyors, sosem bufferol másodperceket indítás előtt a Venice. A gyorsaság megmarad lejátszás közben is, ha gyorstekerünk, vagy egy adott időpontra akarunk ugrani pld. a filmen belül (gyakorlatilag azonnal folytatódik az új pozícióból a lejátszás). Lassú reakciót csak igen magas bitsebességű (50 mbit fölötti) m2ts fájlok esetén tapasztalhatunk. Beállítható tetszőleges időtartam, amennyivel a SKIP+ és SKIP- gombok megnyomásával bármikor előre és hátra tudunk ugrani.

Ritkaság hasonló eszközökön az elalváskapcsoló, ami a Venice-en megtalálható: 30 perces lépésközökben megadható, hány perc után kapcsoljon ki a lejátszó, feltételezve, hogy sikerült mozizás, vagy zenehallgatás közben elaludnunk.

Szintén nem mindennapi lehetőség, hogy tetszőleg TrueType betűtípusra kattintva a fájlböngészőben, az betöltődik rendszerfontként, és mind a kezelőfelület, mind a szöveges filmfeliratok ezentúl ezzel a karakterkészlettel jelennek meg. Így a nekünk tetsző, számunkra legjobban olvasható betűtípussal láthatjuk a feliratokat film közben.

A gyártó gondolt azokra is, akik nem látható helyre (pld. gépjárműbe, nem átlátszó előlapú szekrénybe, stb.) telepítenék a Venice V13 HD-t. A külön kapható infra vevőt a hátlapon csatlakoztathatjuk, majd ezután már csak erre a külső szenzorra kell, hogy rálásson a távirányító.

A készüléken kezelőgombokat nem találunk, mindent a távvezérlővel lehet szabályozni. Készenléti állapot nincs, a POWER gomb teljesen ki-, vagy bekapcsolja (kb. 1 perc bootolás után) a Venice V13 HD-t.

Hibás firmware-frissítéssel (pld. váratlan áramszünet közben) nem tehető tönkre a V13 HD: valamennyi firmware-fájl mellett elérhető az un. „recovery” változat is, amely képes visszaállítani a hibásan frissített ROM tartalmát.

Áramfogyasztás:
Mivel a médialejátszók már csak a fogyasztásuk révén is jobb alternatívát nyújtanak az otthoni mozizáshoz, mint egy számítógép, nem mindegy egy-egy típusnál, hogy mennyi áramot igényel lejátszás közben, és mennyit kikapcsolt állapotában (de a konnektorhoz csatlakoztatott tápegységgel természetesen). Mérési ereményeink a Venice V13 HD esetében:

 • Kikapcsolva: 0,01 watt
 • Működés közben: 7–11,5 watt

A menüben navigálva, illetve fullHD MKV fájlt játszva 7 watt mérhető, még Blu-ray (m2ts) lejátszása alatt 10,5–11,5 watt.

A csomag tartalma:

 • Venice V13 HD (fekete) lejátszó
  160×109×38 mm
 • infra távvezérlő
 • 1,5 méteres HDMI-kábel
 • 3-eres RCA-kábel (kompozit videó, sztereó hanggal, vagy koax digitális hang)
 • külső tápegység

A termék magyar weboldala: link...
Gyártó oldala: link...
A gyártó Windows-os NFS-szerverprogramja (VNS): link...
Magyar nyelvű kézikönyv: link...

A Venice V13 a hazai médiában (tesztek, bemutatók):

– Origo.hu, 2010. 07. 14.
– Geeks.hu, 2010. 07. 18.
– PC World Online, 2010. 09. 01.
– Techline.hu, 2010. 11. 24

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Diszk-kompatibilitás

nem  2,5"-es merevlemezek fogadása
nem  3,5"-es merevlemezek fogadása
nem  5,25"-es optikai meghajtó fogadása
nem  ATA (IDE) meghajtók kezelése
nem  SATA meghajtók kezelése
nem  SAS meghajtók kezelése
nem  1 lemez fogadása
nem  2 lemez fogadása
nem  3 lemez fogadása
nem  4 lemez fogadása
nem  5 vagy több lemez fogadása


Hálózati tulajdonságok

nem  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
nem  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
nincs adat  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
nem  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  UPNP AV
nem  DLNA
nem  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Jumbo frame
igen  Torrent kliens


Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
nincs adat  AAC stream
igen  MP3
igen  AC3
igen  DTS
igen  Dolby Digital Plus
igen  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
igen  DTS-HD
igen  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
igen  CUE playlist kezelése
nem  Apple AirPlay kompatibilitás
nem  AAC
igen  OGG/Vorbis
nem  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
nem  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Videó tulajdonságok

igen  WMV 9
igen  WMV 9 HD
igen  H.264
nem  H.265 (HEVC)
igen  Matroska (.mkv)
igen  M2TS (pl. HD videókamerák)
igen  VOB (DVD rip)
igen  TS
igen  ISO fájlba lementett DVD-video lemez
nem  ISO fájlba lementett Blu-ray 3D lemez
nem  Teljes értékű Blu-ray lejátszás
igen  JPEG
nem  TIF
nem  PNG
nem  BMP
nem  GIF
igen  YouTube
igen  SRT feliratok
igen  SUB feliratok
igen  SMI feliratok
igen  SSA feliratok
nem  VXP képjavítás
nem  Imprex 2.0 PQ képjavítás
igen  1080p sorfelbontás
nem  2160p (4K) sorfelbontás
nem  HDR10 megjelenítése
nem  HDR10+ megjelenítése
nem  Dolby Vision megjelenítése


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG v1 olvasás
igen  ID-TAG v2 olvasás
igen  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
igen  Infra távvezérlő
nem  Rádiós távvezérlő
nem  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
igen  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
nem  Toslink (optikai) digitális
igen  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
igen  NTFS fájlrendszer kezelése
igen  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
igen  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
igen  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

igen  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
igen  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
igen  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
igen  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» Megérkezett a Venice-re is a YouTube! [2010-09-03]
» Bemutatjuk a legkedvezőbb árú Sigma Designs chipes lejátszónkat! [2010-03-21]

Tesztek:
» PC World [2011-03-21]
» Techline.hu [2010-11-24]
» PC World [2010-09-02]
» Geeks.hu [2010-07-18]
» Origo.hu [2010-07-14]
» PC World [2010-03-21]

Tudástár cikkek:
» Dolby hangformátumok [2015-01-16]
» DTS hangformátumok [2015-01-16]
» Teljes és „lite” Blu-ray lejátszás [2011-06-01]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu