REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)
 • REVO SuperCD (dió-ezüst)

REVO SuperCD (dió-ezüst)

WEB/FM/DAB/Bluetooth/CD rádió és zenelejátszó

179 950 Ft (utolsó ár) REVO
Jótállás: 2 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

A SuperCD az első zenelejátszó a REVO kínálatában, amely CD-olvasót is tartalmaz. Talán a SuperConnect továbbfejlesztésének tekinthetjük, immár sztereó hangszórókkal, nagyobb teljesítményű végfokokkal, az összes zeneforrást (DAB/DAB+ és FM-rádió, internetrádió, DLNA-szerver, Bluetooth, Spotify) audio CD-lemezzel bővítve. Az előlapi USB-port csak mobiljaink töltésére szolgál, nem tárhely csatakoztatására.

A SuperCD – és valamennyi aktuális REVO – készülékháza valódi fa MDF lapból, eloxált alumíniumból és lágy acélból készült. A kiváló hangzásért egy kétcsatornás D-osztályú digitális erősítő (2×20 Watt zenei teljesítménnyel) és két darab 3,5"-es BMR (Balanced Mode Radiator™) teljes sávú hangszóró, valamint egy bassz-reflex nyílás felelős. A hátlapon található analóg sztereó RCA és optikai digitális kimenet segítségével tetszőleges hangrendszerre, DAC-ra is továbbítható a SuperCD hangja.

Max. 5 darab REVO lejátszó kapcsolható össze multiroom rendszerbe, így akár szinkronban is szólhatnak (bár ilyenkor FLAC fájlokat nem lehet lejátszani). Nézzük sorban az előlapi 2,7"-es OLED kijelző vagy az UNDOK mobil app segítségével kiválasztható működési módokat, funkciókat!

1. FM-rádió. Mint egy hagyományos FM-rádió, a kihúzható antenna segítségével bármelyik rádióadás hallgatható az éterből, a kijelzőn pedig megjelennek a csatorna RDS-információi is. Akár 10 rádiófrekvenciát is elmenthetünk a kedvencek közé, így ezekből bármikor bármelyikre válthatunk.

2. DAB és DAB+ digitális rádió. Magyarországon sajnos még gyerekcipőben jár a földfelszíni digitális rádiózás, jelen írás pillanatában – 2018 márciusában – is csak Budapesten és környékén, mindössze pár csatorna érhető el a CD-lejátszókon megszokott tökéletes minőségben.

3. Internetrádió. Internetes adatbázisból kiolvasott rádiók és podcastek listájából választhatunk a SuperCD-n is. Mint valamennyi REVO, ez a modell is regisztrálható – egyedi kódjával – a Frontier Silicon portálon. Ekkor saját internetes rádiókat is hozzáadhatunk a lejátszónkhoz (ha az oldal által összegyűjtött, folyamatosan frissülő több, mint 30 ezer nemzetközi és 130+ magyar rádió között nem találnánk meg kedvencünket), és több REVO lejátszó használata esetén automatikusan minden készülékünkön megjelenik a bármely lejátszónkon definiált kedvencek listája. A sok ezer adó kategóriák, ország és műfaj szerint rendszerezve is böngészhető, de kereshetünk akár tetszőleges névre is. Lejátszás közben az internetes adó emblémája és leírása is látható a képernyőn. Az Info gombbal az adott stream adatait (formátum, bitráta) is megtekinthetjük. Internetes rádiókból és podcastekből tetszőleges mennyiségűt felvehetünk a kedvencek közé, hogy később ne kelljen keresgélni utánuk. Az Android és iOS mobilokra letölthető ingyenes UNDOK alkalmazás a webrádió emblémáját is megjeleníti.

4. Hálózati (wifi) zenelejátszó. A SuperCD UPnP/DLNA-szervereket is képes felfedezni a hálózatunkon. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a készüléket, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linux alatt is futtathatóak (pl. ServiioXMBCMediaTombPS3MediaServerTVMOBiLiPLEX). Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása is hibátlanul együttműködik a REVO rádiókkal. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben.

Ha Synology-ról játszunk le a SuperCD-vel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat. Ráadásul, a SuperConnect is megjelenik a Synology Audio Station-ben, mint kompatibilis hálózati DLNA-lejátszó, így akár egy webböngésző, akár a Synology okostelefonos (iOS, Android, Windows Mobile) Audio Station alkalmazásán keresztül tökéletesen vezérelhetjük a lejátszást! 24-bites (pl. FLAC) zenefájlok max. 96 kHz-es mintavételezés mellett játszhatóak le.

5. Bluetooth hangszóró. Bármilyen Bluetooth-os lejátszót (pl. tablet, telefon) csatlakoztathatunk vezeték nélkül, és a mobilon lévő zenéket akár CD-minőségben is streamelhetjük a SuperConnect-re mivel az aptXŸ kódolást is támogatja – Bluetooth 4.1-es Qualcomm chipjének köszönhetően. Ha egy mobiltelefon vagy tablet nem aptX-képes, akkor Bluetooth-on keresztüli lejátszáskor ne várjunk MP3-nál jobb minőséget!

6. Aktív hangszóró. A hátlapi 3,5 mm-es sztereó jack aljzaton keresztül bármilyen fülhallgató-kimenettel rendelkező zenelejátszó hangjának megszólaltatására is alkalmas a SuperCD.

7. Asztali ébresztős óra. Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, a REVO ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc) , és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra, CD-re vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot a készülék, így mindig tökéletesen pontos marad. Ébresztés közben kérhetünk egy kis „haladékot” a REVO-tól, a Snooze gomb megérintésével az előre beállított időtartam – szundikálás – után megismétlődik a ébresztő. A készülék készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk.

Nem csak ébredni de elaludni is segít a SuperCD: az elalvásidőzítő ez előre beállított időtartam lejárta után kikapcsolja a készüléket.

8. Spotify Connect. Az egyik legnépszerűbb online zeneszolgáltatás, a Spotify prémium szolgáltatása is elérhető a SuperCDt-ről. Ennek segítségével több, mint 30 millió zeneszám közül választhatunk bármikor, saját virtuális rádiókat állíthatunk össze, kedvenc előadóinkat követhetjük, stb. Részletesen lásd korábbi hírünkben! A Spotify okostelefonos alkalmazását használva olyan funkciókat is élvezhetünk, mint pl. hazaérve a lakásba, az út közben a mobiltelefonon lévő lejátszási lista alapján hallgatott műsor a SuperCD PLAY gombjának megnyomására azonnal a lejátszón folytatódik.

9. A 2021. szeptemberétől gyártott REVO rádiók már nem csak a Spotify Connect, de az Amazon Music, a Qobuz, a Deezer, a Napster és a TIDAL online zenetárak szolgáltatásait is képesek elérni az előfizetéssel rendelkező, megfelelő országban lakó (tehát ahol az adott szolgáltatás jelenleg elérhető) felhasználók számára. Viszont az új széria már NEM HASZNÁLHATÓ multiroom rendszerként, nem lehet csoportokba rendezni és szinkronizált lejátszást indítani.

10. Audio CD. A SuperCD tetején egy slot-loading mechanikás CD-lejátszó nyílását találjuk, amelybe egyszerűen belecsúsztathatjuk zenei lemezeinket. Akár gyári, akár írott CD-R/RW optikai korongról van szó, valamennyi lejátszható.

A SuperCD főbb paraméterei:

 • Méretek: 335×200×180 mm
 • Súly: 9,8 kg
 • Erősítőteljesítmény: 2×20 watt
 • Fogyasztás (maximum / készenlét): 36,4 / 0,46 Watt
 • Kijelző: grafikus OLED


Gyártó weboldala: link...
UNDOK távvezérlő app Androidra: link...
UNDOK iOS-re: link...

Angol nyelvű REVO katalógus (2017–2018): link...
Angol nyelvű REVO katalógus szállodáknak, panzióknak (2017–2018): link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
nem  AC3
nem  DTS
nem  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
nem  Auro-3D
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
nem  Apple AirPlay kompatibilitás
nem  AAC
nincs adat  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
nem  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
igen  FM-rádió
igen  DAB/DAB+ rádió
igen  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

igen  Wi-Fi 3 (802.11g)
igen  Wi-Fi 4 (802.11n)
nem  Wi-Fi 5 (802.11ac)
nem  Wi-Fi 6 (802.11ax)
nem  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
igen  DLNA
igen  Bluetooth kapcsolat
igen  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
nincs adat  Album borítójának megjelenítése
igen  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
igen  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

igen  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.x
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
nem  Koaxiális digitális
igen  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
nem  RJ-45 csatlakozó
nem  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
nem  FAT 16 fájlrendszer kezelése
nem  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
nem  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
igen  Külső tápegység
nem  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
igen  Előlapi csatlakozók is
nem  SD-kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware

Az alábbi tesztek, hírek ill. tudástár cikkek jelentek meg ezzel a készülékkel vagy márkával kapcsolatban:

Hírek:
» REVO firmware-frissítés a láthatáron! [2021-06-07]
» Revo SuperCD teszt – Hifi Piac Online [2018-10-05]
» REVO SuperCD raktárról [2018-04-16]

Tesztek:
» A NEON Multimedia bemutatja a 2018-as év REVO újdonságait [2018-10-11]
» REVO SuperCD audio rendszer teszt (Hifipiac Online) [2018-09-14]

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu