Kosár: még üres a kosarad

REVO IKON

Wifi/ethernet zenelejátszó

25 000 Ft (utolsó ár) REVO
Garancia: 1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Retró kinézetű internetrádió, hálózati (wifi) zenelejátszó, FM-rádió, DAB/DAB+ rádió. A tetején található iPod/iPhone dokkba az Apple mobiljai csatlakoztathatóak, azokról nem csak zene-, de filmlejátszásra is képes a hátlapi kompozit-videó és sztereó analóg kimenetek segítségével. 

Nézzük sorban az előlapi színes érintőképernyőn kiválasztható működési módokat, funkciókat:

1. FM-rádió. Mint egy hagyományos FM-rádió, a kihúzható antenna segítségével bármelyik rádióadás hallgatható az éterből, a kijelzőn pedig megjelennek a csatorna RDS-információi is. Akár 10 rádiófrekvenciát is elmenthetünk a kedvencek közé, így ezekből bármikor bármelyikre válthatunk.

2. DAB és DAB+ digitális rádió. Magyarországon sajnos még gyerekcipőben jár a földfelszíni digitális rádiózás, de jelen írás pillanatában – 2013 júniusában – Budapesten és környékén 7 csatorna már elérhető a CD-lejátszókon megszokott tökéletes minőségben is (MR1 Kossuth Rádió, MR2 Petőfi Rádió, MR3 Bartók Rádió, Klub Rádió, Mária Rádió, Lánchíd Rádió, Class FM). Számos országban – pl. Egyesült Királyság, Németország, Svájc, Norvégia, Dánia, Franciaország, Ausztrália, Hong Kong – a digitális rádiózás már olyan szolgáltatást is kínál, mint a műsor közbeni diavetítés (DAB slideshow), amikor színes álló képeket (reklámok, hírek, műsorfüzet, illusztrációk, stb.) sugároznak az adás mellett. Ez a funkció a REVO-kon is működik, ilyenkor a teljes kijelzőn a rádióadásból származó képeket láthatjuk.

3. Internetrádió. Internetes adatbázisból kiolvasott rádiók és podcastek listájából választhatunk az IKON-on is. Mint valamennyi REVO, ez a modell is regisztrálható – egyedi kódjával – a Frontier Silicon portálon. Ekkor saját internetes rádiókat is hozzáadhatunk a lejátszónkhoz (ha az oldal által összegyűjtött, folyamatosan frissülő több, mint 16 ezer nemzetközi és 130+ magyar rádió között nem találnánk meg kedvencünket), és több REVO lejátszó használata esetén automatikusan minden készülékünkön megjelenik a bármely lejátszón definiált kedvencek listája. A sok ezer adó kategóriák, ország és műfaj szerint rendszerezve is böngészhető, de kereshetünk akár tetszőleges névre is. Lejátszás közben az internetes adó emblémája és leírása is látható a képernyőn. Az Info gombbal az adott stream adatait (formátum, bitráta) is megtekinthetjük. Internetes rádiókból és podcastekből tetszőleges mennyiségűt felvehetünk a kedvencek közé, hogy később ne kelljen keresgélni utánuk.

4. Hálózati (wifi) zenelejátszó. Valamennyi REVO UPnP/DLNA-szervereket képes felfedezni a hálózatunkon. Ha Windows-os számítógépünkön tárolt zenéinket szeretnénk elérni, a Windows Media Player 11 (vagy újabb) alkalmazás médiaszerver funkciója kiválóan kiszolgálja a REVO-t, de választhatunk egyéb ingyenes programok közül is, melyek Mac OS X és Linux alatt is futtathatóak (pl. ServiioXMBCMediaTombPS3MediaServerTVMOBiLiPLEX). Ha Synology NAS-ról játszanánk le, a NAS gyári Médiaszerver alkalmazása is hibátlanul együttműködik a REVO-kkal. Zene lejátszása közben akár a lemezborító grafikája is megjelenhet a színes kijelzőn. A zenei fájlformátumok közül számos népszerűbb lejátszható: MP3, WMA, WAV, Real Audio, AAC, FLAC. A hangzást a magas és a mély hangok független kiemelésével/csillapításával változtathatjuk meg az Equaliser menüben. Ha Synology-ról játszunk le az AXiS XS-sel, a NAS médiaszervere szinte bármilyen formátumot MP3-ra, vagy veszteségmentes WAV-ra tud átkódolni, így még olyan fájlokat is hallgathatunk, amelyeket a lejátszó egyébként nem támogat.

5. iPod/iPhone dokkolós hangszóró és töltő. A készülék tetején felnyitható ajtó alatt egy szabványos 30-pines Apple dock csatlakozót találunk, amelybe a mellékelt 7-féle műanyag adapter segítségével gyakorlatilag valamennyi dock-csatlakozós iPod és iPhone stabilan beleállítható. Az újabb fajta (Lightning™) csatlakozóval szerelt Apple mobilok, mint pl. az iPhone 5 egy dock-csaltakozós adapter segítségével használhatóak. Az így dokkolt mobilt természetesen tölti is az IKON, miközben valamennyi funkciója továbbra is használható marad. Ha azonban a REVO-t átkapcsoljuk iPod módba, a mobilon tárolt valamennyi zene lejátszása már az IKON-nal is irányítható (az érintőképernyővel vagy a távvezérlővel), és a szám információi (cím, album, előadó, szám hossza, lejátszás pozíciója) láthatóak a színes LCD-panelon. Ha az iPod-on/iPhone-on videólejátszást indítunk, REVO-nk hátlapján kompozit videókimenet és sztereó RCA-aljzatok teszik lehetővé, hogy akár egy tévére is csatlakozzon a lejátszó.

6. Bluetooth zenelejátszó. Az IKON olyan könnyedén csatlakoztatható bármilyen Bluetooth eszközt kezelő készülékünkhöz (pl. okostelefon, számítógép, Synology NAS), mint egy autós kihangosító, vagy headset. Akár több eszközzel is párosítható, Bluetooth üzemmódra váltáskor automatikusan megpróbál a legutóbb használt készülékünkhöz kapcsolódni. Ezután már csak el kell indítanunk pl. telefonunkon a zenelejátszást, amely a REVO-n lesz hallható. A zeneszámok közötti léptetés és a lejátszás megállítása/indítása az IKON-ról is vezérelhető eközben.

7. Aktív hangszóró. A hátlapon található 3,5 mm-es sztereó jack aljzaton keresztül bármilyen fülhallgató-kimenettel rendelkező zenelejátszó hangjának megszólaltatására is alkalmas az IKON.

8. USB-s töltő. Az IKON bal szélén található USB-port 2 Amper leadására képes, így még tabletek töltésére is kiválóan használható – miközben akár azok hangjának erősítését is elvégzi.

9. Asztali ébresztős óra. Ha zenére szeretnénk ébredni, vagy zene mellett elaludni, a REVO ebben is remek partner. Beállítható, hogy mennyi idő múlva kapcsoljon ki (15/30/45/60 perc) , és két ébresztési időpontot is meg tud jegyezni. Ébredhetünk a kikapcsoláskor utoljára játszott, vagy a kedvencek közül kijelölt internetrádióra, FM-rádióra, DAB-rádióra vagy normál csengőhangra. Az ébresztési hangerő mellett beállítható egyszeri és naponta (mindig/hétköznap/hétvégén) ismétlődő ébresztési időpont, összesen kettő is. Attól nem kell tartanunk, hogy reggel nem pontosan ébredünk, mivel az internetről is képes szinkronizálni az időt és a dátumot a készülék, így mindig tökéletesen pontos marad. Ébresztés közben kérhetünk egy kis „haladékot” a REVO-tól, a Snooze gomb megérintésével az előre beállított időtartam – szundikálás – után megismétlődik a ébresztő. A készülék készenléti állapotában is mindig jól láthatóan mutatja az aktuális időt és dátumot, valamint az is látható a kijelzőn, hogy van-e beállított ébresztésünk.

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu