Kosár: még üres a kosarad

Microsoft Azure feltöltőkártya

felhőalapú mentési szolgáltatás

34 200 Ft (utolsó ár) Microsoft
Garancia: 1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

A Microsoft Azure Backup szolgáltatás a NAS-on található adatokat erős titkosítással tárolja és továbbítja egy felhős redundáns adatközpontba. Ez a szolgáltatás folyamatosan védi cége adatainak biztonságát, valamint az üzletfolytonosság is biztosítva van, mert akár a NAS összes adathordozójának megsemmisülése esetén (tűz, villámkár, betörés, stb.) is az adatok a távoli mentésből egyszerűen visszaállíthatóak.

Automatikusan replikálja az adatokat, ezáltal védelmet nyújt a váratlan hardverhibák ellen, és biztosítja, hogy az adatok mindig elérhetőek legyenek. Egy régióban három másolat tárolódik. A georedundáns tárolás a magasabb rendelkezésre állás és a vészhelyreállítás érdekében három további másolatot készít több száz kilométerrel távolabb egy másik adatközpontban.

Az AZURE-ról bővebben

Nagyobb hatékonyság
Fejlesztők, számítógépes szakemberek számára a beépített eszközök, előre elkészített sablonok és menedzselt szolgáltatások megkönnyítik az alkalmazások elkészítését, kiegészítik a már meglévő tudást.

Nyílt és rugalmas felhőszolgáltatás-platform
Az Azure az operációs rendszerek, programnyelvek, keretrendszerek, eszközök, adatbázisok és szolgáltatások rendkívül széles körét támogatja. Linux-tárolókat futtathat Docker-integrációval, alkalmazásokat fejleszthet JavaScript, Python, .NET, PHP, Java és Node.js nyelven, vagy háttérrendszereket készíthet iOS, Android és Windows rendszerű eszközökhöz.

A meglévő IT-környezet kiterjesztése
A felhő-szolgáltatók többsége választás elé állít: adatközpont, vagy felhő.
Nem úgy az Azure. Könnyen integrálható a már meglévő IT-környezetbe, biztonságos privát kapcsolaton keresztül, hibrid adatbázis és tárolás megoldásokkal, adat-rezidens és titkosítási funkciókkal.

Tetszőleges skálázás és használatarányos díjfizetés
Az Azure fiók igény szerint méretezhető, így csak a ténylegesen felhasznált szolgáltatásokért és adatforgalomért kell fizetni.

Mekkora tárhelyre, adatforgalomra elég a feltöltőkártya?
A teljes költség a tárolt adatok mennyiségétől, a tárelérési tranzakciók és a kimenő adatforgalom mennyiségétől, valamint a választott adatredundáns tárolási módtól függ.
A díjkalkulátor oldalon könnyedén összeállítható, mely szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni.

Synology NAS biztonsági mentése esetén a Tárolás szolgáltatást kell választanunk.

Régió: gyakorlatilag bármelyik adatközpontot lehet választani, azonban a Magyarországról, a gyorsabb elérés miatt, lehetőleg a két európai adatközpontot közül válasszunk (Nyugat-Európa, vagy Észak-Európa).

Típus: Válasszuk a Blokkblob opciót, ez a sima, „natúr” tárolótípus.

Adatredundancia:

LRS (Local Redundant Storage/Helyileg Redundáns Tárolás) – ez az alap, egy adatközpontban három példányban vannak meg az adatok
ZRS (Zone-redundant Storage/Zónaredundáns Tárolás) – szintén három példányban történik a tárolás, de több régióban, vagy régiók közt elosztva.
GRS (Geo-redundant Storage/Georedundáns Tárolás) – ugyanaz, mint az LRS, de még egy adatközpontban 3 példányban, tehát összesen 6 példányban vannak meg az adatok. iIyenkor a storage költség is duplája lesz!
RA-GRS (Read Access Geo-redundant Storage/Írásvédett Georedundáns Tárolás) – Megegyezik a GRS-sel, ezenkívül írásvédett hozzáférést nyújt a másodlagos adatközponthoz.

Kapacitás: Az elhasznált tárterület mérete a felhőben.

Távelérési tranzakciók: Az adatletöltési tranzakciók száma, azaz mennyi fájl letöltése történik. Ezt százezresével mérik, és általában az alapban beállított 100 000 tranzakció elég szokott lenni.

Bővebb leírás a Tárolás szolgáltatásról ITT olvasható.

Tipikus példák:

1. Az alábbi esetben, egy feltöltőkártya értéke egy hónapra leosztva, kb. 7 euró. Ezzel 350 GB adatot lehet tárolni.

2. 500 GB adat esetén, már kb. havi 10 euró költséget jelent. Ehhez már két feltöltőkártya szükséges, éves szinten.

 

Fontos! Az adatfeltöltés teljesen, az adatletöltés minden hónapban 5 GB adatforgalomig ingyenes. A szolgáltatás ezen adatmennyiség felett további költséget jelent.

 

A megvásárolt kód ITT regisztrálható.
Az AZURE szolgáltatás magyar nyelvű weboldala: link...
Ingyenes próbaverzió: link...

Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu