Kosár: még üres a kosarad

HEOS SuperLink

Wifi/ethernet/USB zenelejátszó

519 990 Ft HEOS
Garancia: 3 év
Elérhető: 3-5 nap

Ezeket is nézd meg:

1U magas, rackszekrénybeli használatra tervezett 4-zónás lejátszó. Gyakorlatilag a HEOS Drive végerősítő nélküli változatának tekinthető. Mind a 4 beépített lejátszója egyenként rendelkezik analóg bementettel, USB-porttal, optikai és coax digitális és analóg RCA hangkimenetekkel, valamint 12V trigger kapcsolójel-kimenettel. Így 4 darab analóg vagy digitális sztereó végerősítő, végfok szüksége még a SuperLink és a hangszóróink közé. 2 pár optikai és coax digitális bemenettel is fel van szerelve, melyek bármely zóna által elérhetőek. Két ethernet-portja switchként működik.

 

Kifejezetten multiroom zenerendszer kialakításához tervezték a SuperLink-et, hiszen 4 zónát, azaz 4 helyiséget tud kiszolgálni egyszerre, mivel gyakorlatilag 4 darab HEOS Link HS2 készülék került egy közös, rackszekrénybe illő házba. A készülék csak lejátszó, azaz hangszórókat csak erősítőn keresztül tud megszólaltatni, így egy 8-csatornás végfok, vagy mondjuk 4 darab beépíthető/elrejthető sztereó erősítőre még szükségünk lesz mellé. Az erősítőket pl. 12 Voltos trigger kimenetén keresztül tudja be- és kikapcsolni a SuperLink. Ezen erősítők használhatják a lejátszó analóg vagy digitális (koax és optikai) kimeneteit is. Bemenetei között is találunk analóg, optikai és koax digitális csatlakozókat, így számos külső hangforrás is bevihető, és HEOS-rendszerünk bármely, vagy egyszerre akár az összes lejátszóján megszólaltatható. Digitális bemenetein akár Dolby Digital és Dolby Digital Plus hangformátumokat is dekódol, és pl. a tévéadás a lakás valamennyi szobájában hallgatható, ha fontos műsor között éppen nem tudunk egy helyben ülni a TV előtt. De mind a 4 zónája saját USB-porttal is fel van szerelve, így akár 4 háttértár (pendrive, SSD, HDD) is csatlakoztatható a SuperLinkhez.

A lejátszó ethernet-csatlakozóval köthető a hálózatunkhoz, wifit nem tartalmaz, így biztosak lehetünk benne, hogy akár nagy felbontású, veszteség mentes zenékből is bátran lejátszható 4 különféle fájl a hálózatról, nem lesz gond az átviteli sebességgel, nem fog akadozni. Két RJ45-ös csatlakozóval rendelkezik, azaz egy 1-portos ethernet switch-et is tartalmaz.

A sokoldalú használhatóság érdekében minden zóna használható sztereó és duál mono módban is. Ez praktikus lehet olyan helyiségeknél, ahol nem lehet sztereó hatást elérni, mert mondjuk csak egy, vagy éppen sok hangszórót tudunk/kell elhelyeznünk. Bármely zóna analóg kimenetének bal csatornája használható mélynyomóval is. Ekkor az adott zónához egy mélynyomó csatlakoztatható, és egy másik zóna sztereó hangszóróival együtt 2.1-es hangrendszert használhatunk. Ekkor beállíthatjuk a mélysugárzó és a másik két hangszóró esetén is a határokat, amelyek fölött és alatt lévő frekvenciák már nem kerülhetnek az adott hangszóróra.

A vonalkimenet szintje lehet fix vagy szabályozható is, attól függően, hogy a SuperLink-kel vagy a végerősítőnkkel szeretnénk a zenelejátszás során a hangerőt vezérelni.

A SuperLink visszajelző LED-jeinek fényereje állítható (akár teljesen ki is kapcsolhatóak), ha olyan helyen üzemeltetnénk, ahol szem előtt lenne sötétben.

A készüléket nem csak mint Apple AirPlay(2), DLNA és HEOS lejátszót vezérelhetjük különböző eszközökről és appokkal, de az Amazon Alexa és Google Assistant hangasszisztensek is használhatóak az irányításához, ahogy manapság ez már elvárható egy high-tech hálózati eszköztől.

A SuperLink főbb műszaki adatai:

  • THD+N analóg kimenetén: 0,003%
  • Jel-zaj viszony analóg kimenetén: 105 dB
  • Frekvenciaátvitel analóg kimenetén: 10–40 000 Hz, +1/-3 dB
  • THD+N digitális kimenetein: 0,003%
  • Jel-zaj viszony digitális kimenetein: 110 dB
  • Frekvenciaátvitel digitális kimenetén: 10–80 000 Hz, +1/-3 dB
  • Működési hőmérséklet: 5–35 °C
  • Fizikai méretek: 430×50×384 mm (rack fülek nélkül)
  • Tömeg: 4,6 kg (rack fülek nélkül) 

 

A Denon HEOS 1/3/5/7 zenelejátszók beépített hangszórókkal rendelkeznek, és a SONOS-okhoz hasonlóan multiroom rendszer alakítható ki a segítségükkel, így minden szobában más-más, vagy éppen (szinkronban) ugyanaz a zene, webrádió szólhat. Mivel a Denon az egyik legnagyobb név a hangtechnikában, joggal érezhette úgy, hogy nem maradhat le a hálózati zenelejátszók piacán sem, amelyen ráadásul évek óta jelen is van a lejátszóként is kiváló erősítőivel, a CEOL sorozattal és a DNP-sorozat modelljeivel. Nem tudott azonban látványos sikereket felmutatni a saját erősítőt és hangszórót is tartalmazó készülékekkel, pedig pár éve már megpróbálkozott a Cocoon Stream modellekkel, melyekből azonban nem lehet valódi multiroom-rendszert kialakítani (valójában csak Airplay/DLNA lejátszóként használhatóak).

Míg a SONOS lejátszói egyben saját, zárt rendszerű wifi-access pointként is működnek (egy új készülék képes csatlakozni a másik szobában lévő másik SONOS-hoz, nem csak közvetlenül a saját wifi- vagy ethernet-hálózatunkhoz), egy HEOS modell vagy etherneten vagy wifin (802.11a/b/g/n – illetve újabb típusoknál ac is –, 2,4 és 5 GHz-es is) csatlakozhat közvetlenül routerünkhöz/access-pointunkhoz. Nekünk kell tehát megoldani, hogy a lejátszó működési helyén legyen kábeles kapcsolat vagy megfelelő legyen a wifi-lefedettség. Ebben ugyan a Denon segítségünkre lehet a HEOS Extend-del, de természetesen bármilyen más wifi-hatótávot/lefedettséget növelő készüléket is használhatunk, ha az ethernet kábel elvezetése a lejátszóig nem megoldható vagy nem praktikus.

Ellentétben a SONOS megoldásával, bármely HEOS lejátszóra csatlakoztathatunk USB-s háttértárat, vagy vonalbemenetére tetszés szerinti műsorforrást (pl. CD-lejátszó), és az USB-n elérhető zenék, illetve az analóg forrás is lejátszhatóvá válik azonnal bármely helyiség HEOS készülékén. A SONOS-nál csak a PLAY:5 fogad analóg jelet, USB-ről pedig egyik modell sem játszik le. Természetesen egy hálózati lejátszónál a hallgatni kívánt zenék alapvetően nem egy USB-s háttértáron találhatóak, így a HEOS is képes elérni hálózatunk valamennyi számítógépét, NAS-át, de akár iOS vagy Android mobilját is, és az ott található fájlokat bármely szobában le tudja játszani. Sajnos csak a HEOS 7-hez csatlakoztathatunk fejhallgatót.

A lejátszható zeneformátumok tekintetében is a HEOS áll jobban (a Serias 2 modellek óta). A HEOS-ok kezelik az MP3, tömörített WMA (Windows Media vásárlásokból származó is), AAC (MPEG4, azaz veszteséggel tömörített), ALAC (Apple Lossless), FLAC és WAV fájlokat, 32/44,1/48 kHz-es mintavételezés mellett – a Series 2 (HS2) modellek már 24-bit/192 kHz-ben is akár, és a DSD 2,8 és 5,6 formátumok (dff, dsf) is szólnak rajtuk. A SONOS lejátszói 2019 nyarán még mindig csak 16-bites zenefájlokkal boldogulnak!

A HEOS-okon a Napster, a Spotify, a TuneIn, Tidal, Amazon Music, SoundCloud és a Deezer online zeneszolgáltatás érhető el 2019 tavaszán. (Az aktuális listát lásd EZEN oldal alján!)

Maximum 32 darab HEOS kapcsolható össze, ha szinkronban szeretnénk őket használni, ennyi készüléket támogat a távvezérlő app is. Utóbbiból többet is használhatunk a hálózatunkon, ehhez azonban érdemes egy HEOS online fiókot létrehozni. Így minden újabb mobilon hozzáférhetünk a mér meglévő lejátszási listákhoz és elmentett beállításokhoz, de a család tagjai akár saját Spotify előfizetésüket is használhatják. A Denon H-ra végződő házimozi-erősítői már mind HEOS-lejátszókén is használhatóak!

Termék angol weboldala: link...
Termék magyar weboldala: link...
Angol nyelvű online kézikönyv: link...
Angol nyelvű adatlap: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» HEOS Drive HS2 – 8-csatornás erősítő, zenelejátszó
» HEOS Link HS2 – Wifi/ethernet/USB zenelejátszó
» iEAST MultiStream (M400) – Ethernet/USB/AUX zenelejátszó, webrádió

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Audio tulajdonságok

igen  MP3 stream
igen  AAC stream
igen  MP3
igen  AC3
nem  DTS
igen  Dolby Digital Plus
nem  Dolby TrueHD, Dolby Atmos
nem  DTS-HD
igen  MP3
nem  M3U playlist kezelése
nem  PLS playlist kezelése
nem  CUE playlist kezelése
igen  Apple AirPlay kompatibilitás
igen  AAC
nem  OGG/Vorbis
igen  Apple Lossless (ALAC)
igen  FLAC
igen  WAV
igen  DSD
igen  WMA 9
nem  WMA 9 DRM 10
igen  Podcast
nem  FM-rádió
nem  DAB/DAB+ rádió
nem  Audio CD lejátszása


Hálózati tulajdonságok

nem  Wlan 11 Mbit/s (802.11b)
nem  Wlan 54 Mbit/s (802.11g)
nem  Wlan 300 Mbit/s (802.11n)
nem  Wlan 500+ Mbit/s (802.11ac)
igen  Ethernet 100 Mbit/s
nem  Ethernet Gigabit
nem  Ethernet 10Gbit
nem  Wake-on-LAN
igen  Internet rádió vétele
nem  UPNP AV
igen  DLNA
nem  Bluetooth kapcsolat
nem  Bluetooth aptX
nem  Z-Wave
nem  Jumbo frame
nem  Torrent kliens


Kijelző, kezelőgombok, távvezérlés

igen  ID-TAG v1 olvasás
igen  ID-TAG v2 olvasás
nem  Dalszöveg megjelenítése (.lrc)
igen  Album borítójának megjelenítése
nem  Szöveges kijelző (alfanumerikus)
nem  Színes kijelző (grafikus)
nem  Beépített jukebox
nem  Infra távvezérlő
nincs adat  Rádiós távvezérlő
nem  Saját készülékgombok
nem  Billentyűzet csatlakoztatható


Csatlakozók

nem  fejhallgató-kimenet
igen  Sztereó RCA
nem  5.1-es RCA
nem  7.1-es RCA
nem  Szimmetrikus XLR-kimenetek
nem  S-videó
nem  HDMI 1.2
nem  HDMI 1.3
nem  HDMI 1.4
nem  HDMI 2.0
nem  Kompozit videó
nem  Komponens videó
nem  Scart csatlakozó
nem  VGA csatlakozó
nem  DisplayPort csatlakozó
igen  Toslink (optikai) digitális
igen  Koaxiális digitális
nem  Belső wifi-antenna
nem  Külső wifi-antenna
nem  DVB-T antennabemenet
nem  DVB-C antennabemenet
igen  RJ-45 csatlakozó
igen  Dupla RJ-45 csatlakozó
nem  4 darab RJ-45 csatlakozó
nem  10 Gbites csatlakozó
nem  Dupla 10 Gbites csatlakozó
nem  Belső SATA csatlakozó
nem  Külső eSATA csatlakozó
nem  Külső mini SAS csatlakozó
nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
nem  Thunderbolt 3 csatlakozó
nem  Bővítőegység-csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
nem  USB 1.x csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
nem  USB 3.0 csatlakozó
nem  USB 3.1 csatlakozó
igen  FAT 16 fájlrendszer kezelése
igen  FAT 32 fájlrendszer kezelése
nem  ExFAT fájlrendszer kezelése
nem  NTFS fájlrendszer kezelése
nem  Ext2/3/4 fájlrendszer kezelése
nem  HFS+ fájlrendszer kezelése
nem  Külső tápegység
igen  Belső tápegység
nem  Dupla (redundáns) belső tápegység
nem  Akkumulátoros üzemeltetés
nem  iPod dock funkció
nem  Előlapi csatlakozók is
nem  SD kártyaolvasó


Szoftvertámogatás

nem  Windows program (gyári) mellékelve
nem  Windows program (nem gyári) elérhető
nem  Windows alatt program nélkül is használható
nem  Mac program (gyári) mellékelve
nem  Mac program (nem gyári) elérhető
nem  Mac alatt program nélkül is használható
nem  Linux program (gyári) mellékelve
nem  Linux program (nem gyári) elérhető
nem  Linux alatt program nélkül is használható
nem  Android használható rajta
igen  Frissíthető firmware
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu