Kosár: még üres a kosarad

APC Smart-UPS 750VA LCD RM 2U

500 W-os szünetmentes tápegység

148 490 Ft (utolsó ár) APC
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

USB-n kommunikáló szünetmentes tápegység, amely maximum 280 watt fogyasztású eszközök működését biztosítja áramkimaradás esetén még több percig, vagy akár egy óráig is. Túlfeszültség (pl. villám) és áramingadozás ellen is védelmet nyújt, nem csak a 230V-os hálózaton, de akár telefonvonalon is.

A Synology NAS-okkal is együttműködik, azokat időben leállítja, ha már kezd kimerülni az akkumulátora, és még mindig nem állt vissza a hálózati áramellátás.

Az APC a világ legismertebb szünetmentes tápegységeket és túlfeszültségvédőket gyártó vállalata. A széles termékpalettán bizonyosan megtaláljuk a nekünk leginkább megfelelő megoldást.

A Smart-UPS ideális szünetmentes tápegység, amelyre tetszőleges számú eszközt köthetünk, ha azok együttes fogyasztása nem haladja meg a 280 wattot. Így általában elegendő a router, számítógép, internet-modem megszakítás nélküli működtetésére áramkimaradás esetében. Természetesen, a használati idő az eszközök áramfelvételétől függ.

Ha egy NAS-t biztonságos működését szeretnénk megoldani (plusz a folyamatos webkapcsolat – FTP, torrent – miatt a router és mondjuk egy switch is csatlakozva lenne), láthatjuk, hogy még a legnagyobb fogyasztású (max. 85 watt körüli) NAS-modell esetében is kb. fél órás áramkimaradásig biztosított a zavartalan működés és online elérés. Ha pedig egy igazán takarékos NAS 20 watt alatti max. fogyasztásával kalkulálunk, akár 1 óránál hosszabb áramkimaradást is átvészel a rendszerünk.

Mivel az UPS USB-n is képes kommunikálni nem csak a számítógépekkel, de Synology NAS-okkal is, akkor sem történik baj, ha a tápegység áram nélküli működési idejénél is hosszabb az áramszünet. Az APC folyamatosan mutatja a gép vagy NAS számára az akkumulátorok töltöttségi állapotát, így ha az egy általunk beállítható kritikus érték alá csökken, a készülékek még időben kikapcsolják magukat. Az APC-k hátlapján egy ethernet-aljzatnak látszó csatlakozáson keresztül a mellékelt speciális kábelekkel kapunk USB-s kimenetet.

A hátlapon egymás mellett 4 darab 230V-os kimenetet találunk. Ezek nem szabványos konnektorok, hanem a számítógépek hátuljáról ismerős, pl. a monitorok tápellátását biztosító csatlakozók, de kapunk valamennyihez megfelelő tápkábelt.

Mivel a szünetmentes tápegységek egyben túlfeszültség ellen is védenek, így villámcsapástól és abnormális áramingadozástól sem kell többet féltenünk drága berendezéseinket. Sőt, a hátlapon lévő telefoncsatlakozókon átvezetve a lakásba/házba/irodába érkező telefonvonalat, a telefonok, faxok és pl. ADSL-modemünk is biztonságban lesznek ezentúl.

A hátlapon található a beépített kismegszakító kapcsolója, ez magától lekapcsolhat, ha túl nagy áramigényű eszközöket, vagy zárlatos berendezést csatlakoztatunk – ilyenkor manuálisan kell visszakapcsolnunk azt. Egyébként hangjelzéssel is jelzi a tápegység, ha nem bírja ellátni a rákötött valamennyi fogyasztót, ilyenkor egyesével húzzuk le róla a nem annyira fontos eszközöket, a még meg nem szűnik a hibajelző sípolás.

Két év garanciát vállal a gyártó a tápegységre. Ha az akkumulátorok meghibásodnak, csavarozás nélkül egyszerűen nyitható a készülék alja, és cserélhetőek a cellák.

Méretek (szélesség/magasság/mélység): 432 x 44 x 383 mm
Tömeg: 10,2 kg

A termék angol nyelvű weboldala: link...
Magyar kézikönvv: link...

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Szünetmentes tápegység

igen  USB-port
nem  Ethernet-védelem
nem  Villásdugó (Schuko) aljzatok CEE 7
igen  Computer aljzatok IEC 320 C13
igen  RS-232-es (DB-9) port
igen  Synology-kompatibilis
igen  Windows szoftver
nem  Mac OS X szoftver
igen  Rack házba szerelhető kivitel
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu