Kosár: még üres a kosarad
AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro
 • AKiTiO Thunder3 Dock Pro

AKiTiO Thunder3 Dock Pro

Thunderbolt3 dokkoló

139 980 Ft (utolsó ár) AKiTiO
Garancia: 1+1 év
Elérhető:
már nem forgalmazott termék!

Ezt is nézd meg: AKiTiO Thunderbolt3 cable 200 cm-es adatkábel

A Thunder3 Dock Pro ideális dokkoló/hub laptopok számára (pl. Apple Macbook Pro), ahol minimális a gépen található csatlakozók száma, de legalább egy Thunderbolt3 port használható. Segítségével akár 10 Gbites ethernet-hálózathoz is csatlakozhat számítógépünk, eSATA, USB3.1, DisplayPort csatlakozókkal működő perifériák, CompactFlash- és SD-kártyák egyidejűleg használhatóak a 40 Gbit/s sebességű Thunderbolt3 szabványnak köszönhetően. Mindemellett a Thunderbolt3 portot sem foglalja el a számítógépen, hiszen két ilyen csatlakozóval is rendelkezik, azaz további Thunderbolt-os eszközök csatlakoztathatóak hozzá. Egyik Thunderbolt3-as portján akár 60 Watt leadására is képes, így nem csak perifériákat kapcsol a laptopunkhoz, de akár tölti is azt eközben.

Egy olyan modern laptopotl, mint pl. az Apple Macbook Pro, szinte lehetetlen a Thunder3 Dock Pro-hou hasonló eszközök nélkül univerzálisan használni. A számítógépen mindössze két Thunderbolt3 port található (ráadásul töltés közben az egyiket el is foglalja a külső tápegységünk), így közvetlenül (adapterek, átalakítók nélkül) nagyon kevés periféria csatlakoztatható. Ha a laptopot odahaza, munkahelyen asztali gépként is szeretnénk használni, bizonyosan csatlakoztatnánk hozzá ethernet-hálózatot,  régebbi vagy újabb USB1.1/2,0/3.x eszközöket (pl. egér, nyomtató, szkenner, HUB, külső HDD, stb.) rendszeresen, vagy épp kezelnénk kameránk memóriakártyáját. A Thunderbolt3-as interfész protokollja és 40 Gbit/s sebessége szerencsére lehetővé teszi, hogy különböző elektronikákkal nagyon sokféle egyéb csatlakozót illesszünk hozzá.

Az AKiTiO Thunder3 Dock Pro megalkotásakor a cél az volt, hogy segítségével Thunderbolt3-as laptopunk teljes értékű asztali számítógéppé válhasson csatlakozók és bővíthetőség tekintetében. Saját tápegységgel rendelkezik, így 60 Wattos Thunderbolt3-as csatlakozóján keresztül tölteni is képes a laptopunkat, míg másik, 15 Wattos portja tovább vezeti a Thunderbolt3 láncot, újabb perifériák használatát téve lehetővé.

Előlapján a gyakran szükséges csatlakozókat találjuk: egy USB3.1 (Gen 1) Type-A aljzatot gyakorlatilag bármilyen hagyományos USB-s eszköz számára, valamint egy CFast 2.0 és egy SD 4.0 kártyaolvasót memóriakártyák fogadására.

A hátlapon további két USB3.1-es portot használhatunk nyomtatók és egyéb USB-s perifériák számára, egy eSATA-port használható natív SATA sebességgel csatlakoztatható külső háttértárakhoz, egy RJ-45-ös 10 Gbites (100 Mb/1Gb/2,5Gb/5Gb/10Gb sebességeket automatikusan detektáló) ethernet-aljzat segít a vezetékes hálózatokhoz kapcsolódni, egy Displayport 1.2 kimenet külső monitort kezel (max. 4K/60 Hz felbontással), és egy második Thunderbolt3 port garantálja, hogy újabb Thunderbolt3-as eszközök (akár egy újabb Dock Pro, mivel összesen 5 Thunderbolt3 eszköz lehet egy láncon) is használhatóak legyenek még a fentiek mellett párhuzamosan.

 Az AKiTiO Thunder3 Pro Dock főbb paraméterei:

 • 1 × eSATA csatlakozó (max. 370 Mbyte/s sebességgel)
 • 3 × USB3.1 (Gen1) Type-A csatlakozó (összesen max. 370 Mbyte/s sebesség a 3 porthoz)
 • 1 × RJ-45 10 Gbites ethernet (10 Gb/s, 5 Gb/s, 2,5 Gb/s, 1Gb/s és 100 Mb/s sebességekkel kompatibilis)
 • 2 × Thunderbolt3 port (15 és 60 Watt teljesítménnyel – max. 20V/3A)
 • 1 x DisplayPort 1.2 (max. 4K/60 Hz felbontású külső képernyőkhöz)
 • 1 × CFast 2.0 kártyaolvasó (max. 370 MByte/s sebességgel)
 • 1 × SD 4.0 kártyaolvasó (max. 370 MByte/s sebességgel)

Termék weboldal: link...
Többnyelvű üzembe helyezési kézikönyv: link...
Windows 10 Gbit-es ethernet driver: link...

Kapcsolódó/ajánlott termékek a webshopban:

» AKiTiO Thunderbolt3 cable – 200 cm-es adatkábel

Jelmagyarázat:

igen igen
nem nem
talán opcionális/nincs adat
Csatlakozók

nem  Thunderbolt csatlakozó
nem  Thunderbolt 2 csatlakozó
igen  Thunderbolt 3 csatlakozó
igen  eSATA csatlakozó
nem  FireWire 400-as csatlakozó
nem  FireWire 800-as csatlakozó
igen  USB 2.0 csatlakozó
igen  USB 3.0 csatlakozó
igen  USB 3.1 csatlakozó
igen  RJ45 UTP csatlakozó
nem  HDMI csatlakozó
igen  DisplayPort csatlakozó
igen  külső tápegység tartozék
nem  belső tápegység
nem  akkumulátoros üzemeltetés
Regisztrált felhasználóként feliratkozhatsz, hogy ennek a terméknek az új híreiről értesítést kapj. Regisztráció itt...
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu