Főoldal » Hírek » Van még feljebb: Arylic H50 hálózati zenelejátszó

Van még feljebb: Arylic H50 hálózati zenelejátszó

2023. augusztus 21.  12:03
|

Március 31-i hírünkben mutattuk be az Arylic M50-es lejátszót, mint egy igazán sokat tudó XXI. századi zeneközpontot. Most viszont megjelent egy még nagyobb tudású modell az Arylic kínálatában, mától kapható a H50 is! Nem nagy a különbség a két lejátszó között, de lehet, valakinek pont ezek a funkciók fontosak, amelyek a H50-nel érkeztek most. Lássuk!

 

Le sem lehetne tagadni, hogy a H50 a nemrég bemutatott M50-re épül; azonos a készülékház, de itt már egy méretes, grafikus, OLED-kijelző is került az előlapra. Ez ez egyik legnagyobb eltérés az M5-es modellhez képeset; összesen 5 különbséget számolhatunk meg:

  1. Az M50-es hátlapján a vonalkimenet a H50 esetében Phono bemenetre lett cserélve. A korábbi vonalkimenetnek csak akkor láthattuk használt, ha a beépített erősítő teljesítménye valamihez kevés lett volna, és egy még erősebb végfokra kötöttük volna a lejátszót. Ez azonban nem egy gyakori igény illetve ha nincs szükség belső erősítőre, akkor pl. egy WiiM Mini, WiiM Pro vagy az Arylic S50 Pro+ eddig is kedvezőbb árú választás volt. A vinyl hanglemezek viszont reneszánszukat élik, és egyre többet vesznek ismét analóg lemezjátszót, így a Phono bemenet – MM/MC hangszedők támogatásával – ezen készülékekkel is használhatóvá tesz az Arylic H50-et, tovább bővítve a lehetséges hangforrások egyébként sem csekély számát.
  2. Megjelent még egy újabb bemenet, egy HDMI-aljzat formájában. Így a modern tévék kihangosításához kényelmesen használható a H50-es egy HDMI-kábel segítségével. Bár marad az RCA-csatlakozós analóg vonalbemenet is, de az újabb tévéken ilyen kimenet már ritkább, vagy csak adapterrel érhető el. Ráadásul, HDMI-n keresztül a digitális PCM formátumú hang a H50-es 24-bites ESS Sabre DAC-jára kerülhet, hasonlóan az optikai bementetéhez. Így jóval jobb minőséget kapunk a TV-ről a HDMI (ARC) vagy optikai kábelen, mint ha az analóg hangkimenetét erősítenénk – azaz a TV saját digitál-analóg konverterét használnánk.
  3. A legújabb Qualcomm QCC34040 Bluetooth chip már aptX-HD/aptX-LL/aptX-AD kompatibilis, azaz Bluetooth-on keresztül nem csak CD-minőségű, de akár 24-bit/48 kHz-es zenét is továbbíthatunk az Arylic H50-re. Az M50-es az aptX-et nem támogatja.
  4. Amazon Alexa kompatibilis lett a H50, így hangutasításokat is adhatunk neki (bár Alexa még magyarul nem ért), megkérhetjük például, hogy reggel 7-kor ébresszen internetrádióval. Vagy kapcsoljon a Sporify-ra, kedvenc lejátszási listánkra.
  5. Kb. 85×25  mm-es OLED kijelző, hogy távolról is jól láthassuk az aktuális üzemmódot, hangerőt, stb.

Mostantól tehát még nehezebb kifogást találnunk, miért nem nekünk való egyik Arylic zenelejátszó sem, a H50-nel igen magasra tette a lécet a kínai gyártó. Minőségi DAC-ja, akár 2×80 Wattos végfoka és a számtalan online zeneszolgáltatás támogatása (Spotify, TIDAL, hogy csak a legismertebbet és a legjobb minőségűt említsük) valóban egy mindent tudó XXI. századi zeneközponttá tesz a H50-est – igaz, ezt már az M50 kapcsán is kijelentettük :) De fenntartjuk állításunkat mindkét modell kapcsán, hiszen egyik jobb, mint a másik, mindenki döntse el maga, számára melyek a fontos funkciók, és azok mennyit érnek! További részletek az Arylic H50 adatlapján található!

Aktuális Arylic-kínálatunkért kattints ide!

Akciós Arylic M50 + WiiM Mini multiroom-csomagunkat itt találod!


Címkék:   Aryic   zenelejátszó   aptX   aptX-HD   Amazon Alexa   erősítő   Spotify   TIDAL  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu