Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új firmware az SD-s Y-cam kamerákhoz, „NAS-R...

Új firmware az SD-s Y-cam kamerákhoz, „NAS-Ready” funkcióval

2010. november 1.  13:00
|

A mai naptól elérhető v4.21-es firmware a Black SD, Knight SD és Bullet modellekhez is. A legfőbb újdonság a balra lévő logó által hírdetett „NAS-ready” képesség. Ez röviden annyit jelent, hogy az Y-cam-ek ezentúl képesek közvetlenül egy Samba-képes NAS-ra, hálózati merevlemezre is menteni videót, vagy pillanatfelvételeket (állóképeket). Így gyakorlatilag bármelyik napjainkban kapható hálózati tároló (akár egy Apple Time Capsule-is) is alkalmas a digitális videórögzítő szerepre...

A Storage menü első menüpontja a Storage Setup, itt definiálható a tárhely a rögzítéshez. Az SD card opció értelemszerűen a beépített kártyaolvasóba helyezett memóriakártyát jelöli, míg a NAS lehetőséget választva meg kell adnunk a hálózati megosztás elérési útját, valamint – ha az védett – a csatlakozáshoz szükséges felhasználónevet és jelszót:

Nem szükséges tehát ezentúl, hogy a NAS-on bármiféle videómegfigyelő, -rögzítő alkalmazás fusson, ha megelégszünk a kamera által nyújtott egyszerűbb mozgásfelismerési, időzítési lehetőségekkel (visszajátszási funkció a kamera admin felületén természetesen nincs), akkor a legegyszerűbb hálózati merevlemezt is digitális videórögzítővé képes varázsolni bármelyik SD-s Y-cam kamera.

A kamera szoftverével max. négy különböző terület jelölhető ki, más-más érzékenységgel (Treshold és Sensitivity paraméterekkel), és csak az ezen ablakokon belüli mozgással törődik ezentúl a program. Természetesen az egész kép is kijelölhető, ekkor csak egy ablakra van szükségünk. Ha a beállított paraméterek alapján az adott képfelületen mozgásnak minősülő változások történnek, megkezdődik a videó mentése a NAS-ra, vagy éppen az SD-kártyára. Természetesen csak akkor, ha az adott időpont a megadott rögzítési intervallumon belüli, azaz programozható a rögzítés időintervalluma is. Lehetőségünk van folyamatos felvételt is beállítani, ekkor a mozgásérzékeléstől függetlenül állandóan készül a felvétel.

A fentebb illusztrált mozgásérzékelés nem a mai firmware újdonsága, hasonlóan a többi egyéb riasztási lehetőséghez: rendszeres időközönként, vagy mozgás esetén pillanatképek feltöltése egy megadott FTP-szerverre, valamint e-mail küldése riasztáskor.

Tekintve, hogy a rögzítést a Windows-os CIFS/SMB protokollon keresztül a kamera is végezheti ezentúl, nem csak NAS, de Windows, vagy Mac OS X operációs rendszert futtató számítógépre is képesek az Y-cam-ek rögzíteni bármilyen szoftver nélkül (Windows alatt továbbra is az ingyenes Multi Live szoftver alkalmazása javallot a fejlett monitorozási, rögzítési és visszajátszási funkciók miatt). Azok számára, akik még nem rendelkeznek NAS-sal, de az otthoni/irodai videómegfigyelő rendszer kiépítését is tervezik, továbbra is a Synology DiskStation-ket javasoljuk, melyek jelenleg a létező legfejlettebb operációs rendszerrel és a leggazdagabb alkalmazáskínálattal rendelkeznek, beleértve a professzionális Surveillance Station videómegfigyelő állomást is. Természetesen 100%-osan Y-cam kompatibilis minden Synology!

A v4.21-es frissítés fejlesztéseket tartalmaz a wifi-hálózattal kapcsolatosan is. Ezentúl automatikusan detektálja a kamera szoftvere, hogy milyen titkosítású az elérhető hálózat, és csak a jelszót kéri a felhasználótól a csatlakozáshoz szükséges beállításokhoz. Fejlődött a wifi-kapcsolat tesztelését végző funkcó is, és ezentúl kikapcsolható a wifi-modul, ha nincs rá szükség, csökkentve ezáltal a kamera áramfogyasztását. Javítva lett az a korábbi hiányosság, amely nem tette lehetővé WPA titkosítás mellett olyan hálózati kulcs használatát, amiben különlegesebb karakterek is vannak.

A frissítések letölhetőek a gyártói oldalról: link...


Címkék:   y-cam   mac   apple   kamera   nas  

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu