Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Új Denon app Androidra és iOS-re

Új Denon app Androidra és iOS-re

2012. augusztus 28.  15:12
|

Érdekesen frissült a Denon okostelefonos távvezérlő alkalmazása... A max. 5 csillagos értékelésből az Androidos eddig nem egészen 2 csillagot ért el, miközben a hivatalosan is jobbnak tartott iOS-es kiadást 2,5-re értékelték azok, akik már kipróbálták. Ettől függetlenül mindenkit biztatunk, hogy telepítse és tesztelje, ahogy mi is játszunk már vele mindkét operációs rendszeren – érdekes tapasztalatokat szerezve...

Tény, hogy az iOS alkalmazás fejlesztése korábban kezdődött, mint az Andoridosé (utóbbinak ez az első kiadása), de ettől függetlenül értetlenül állunk azon tény előtt, hogy a Google rendszerére készült, jelenleg 1.0.1-es app miért csak a 2013-as Denon modelleket képes kezelni? A siralmas értékelés is alapvetően ezen hiányosságának szó, az Androidos felhasználók közül szinte csak azok pontozták le a Google Play-en, akiknek tavalyi vagy régebbi hálózatos erősítőjük van, a kompatibilis modellek tulajdonosai elégedettek a grafikai téren is megújult programmal.

 

 

Hogy hihessünk a szemünknek, mi is teszteltük budapesti bemutatótermünk „elavult” AVR-3312-es erősítőjével. És valóban: a készüléket nem látja a program, viszont a hálózatunkon elérhető Sonos zenelejátszókat és a Panasonic TV-t igen. :) Bár a Sonos-okat – ahogy az várható volt – nem tudta vezérelni, a TV-t már igen, mindössze a hangerőszabályozás nem működött, de a zenelejátszást el tudtuk indítani a DLNA-szerverként detektált Synology DS712+ NAS-unkról! Láthatóan a Denon egy olyan univerzális alkalmazást feljleszt, amely saját eszközein kívül bármilyen DLNA szerver és DLNA renderer módban működő lejátszó között képes kapcsolatot teremteni. Ezen törekvése dicséretre méltó, de reméljük, hogy csak az első verzió hibája, hogy a korábbi Denon AVR-eket még nem kezeli, mert ez azért több, mint elvárható alapfunkció lenne.

 

 

Ahogy a fenti képeken láthatjuk, grafikai téren nem igazán van különbség az Android és az iOS kiadás között. A Denon Remote App névre hallgató alkalmazás iOS-es verziója azonban már nem új program, csak frissítés. Újdonságai:

  • Jobb eszközdetektálás
  • Orosz és lengyel nyelv ismerete is
  • Külön sleep / auto-lock beállítási lehetőség
  • Egyéb hibajavítások

A felhasználók által megírt probléma általában az alkalmazás kilépése, amikor a zónák gombját lenyomjuk a programban, de más hibára nem panaszkodnak. Nálunk (iPad 2) nem jött elő ez a hiba, bár említést érdemel, hogy nincs optimalizálva az alkalmazás az iPad nagyobb kijelzőjére, csak felnagyított iPhone programként fut rajta.

 

 

Az eddigi használat során nálunk nem jött elő gyakorlatilag semmilyen komolyabb hiba sem az iOS-es Denon távvezérlő használata közben, így mi elégedettek vagyunk vele. A NAS-ról történő zenelejátszás közben megjelennek az albumborítók nem csak a tévén (ha be van kapcsolva), de a programban is, ahogy a fenti képernyőfotók is ígérik. Mindössze a gyorstekeréssel vannak gondok, ha túl hosszú egy szám. Próbáljátok ki Ti is, ha mást tapasztaltok, kommentéljétek ezt a hírt!

Letöltés Andoidra (v1.0.1): link...
Letöltés iOS-re (v3.0.3): link...


Címkék:   Denon   AVR   iOS   Android   távvezérlés  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu