Főoldal » Hírek » Új családtag a Denon Home kínálatban: Home Subwoof...

Új családtag a Denon Home kínálatban: Home Subwoofer

2022. március 11.  15:55
|

A Denon – korábban még HEOS néven futó – hálózati zenelejátszói között is létezett már mélynyomó, de amióta HOME-ra változott a termékcsalád elnevezése az almárkának szánt HEOS-ról, néhány korábbi modell még nem „reinkarnálódott”. Mostantól azonban már csak 2 készüléket vehetünk (ki tudja még meddig) HEOS logóval, mivel március 9-én Eindhovenben bejelentették a Denon Home Subwoofer-t!

 

 

A dizájn természetesen az aktuális HOME lejátszókhoz igazodik: vastag szálakkal szőtt előlap, lekerekített szélek, diszkrét kék LED a Denon logó alatt. A Denon Home Sound Bar 550-hez hasonlóan csak fekete színben készül. A korábbi HEOS Subwoofer két darab 13,3 cm átmérőjű mélysugárzója szinte már megmosolyogtatónak tűnhet az új mélynyomó 20,3 cm-es hangszórójához képest, és a tömege is 23%-kal gyarapodott, most 12,5 kg.

 

 

A hátlapon a szokásos 3 gombot találjuk (hangerő +, hangerő - és némítás), illetve a csatlakoztatást/párosítást indító CONNECT-et. Csatlakozók szempontjából sincs meglepetés azok számára, akik láttak már Denon Home vagy HEOS zenelejátszót. A beépített tápegység tápkábel-csatlakozója mellett a jobb oldalon a vonalbemenet (AUX IN), egy USB-port és az ethernet-csatlakozó található:

 

 

Mint minden Denon Home lejátszó, a Subwoofer is képes digitalizálni, és a hálózatunk bármely Home/HEOS lejátszóján (akár többön is egyszerre, szinkronban) megszólaltatni bármely analóg műsorforrást, pl. egy CD-lejátszót, FM-rádiót, stb-t. Hasonló a helyzet az USB-s háttértáron csatlakoztatott zenefájlokkal is. A HEOS mobilalkalmazásban zenei forrásként hangrendszerünk bármely lejátszójára dugott USB-s pendrive, HDD, SSD tartalma böngészhető és lejátszható. Az ethernet csatlakozási lehetőség annak ellenére plusz pontot ér (és nagyon helyesen ez megtalálható minden Denon Home modellen), hogy a Subwoofer Wi-Fi-je 802.11b/g/n szabványokat tud 2,4 GHz-en, és 802.11a/n/ac-t is 5 GHz-es hálózaton!

Ahogy fentebb említettük már, elsősorban a TV-nk hangjának erősítésére készült hangprojektor (Denon Home Soundbar 550) mellett tehet jó szolgálatot az új mélynyomó 2.1-es, vagy akár 5.1-es házimozihangzást létrehozva. De el tudjuk képzelni, hogy van, akinek sztereó zenehallgatáskor is szükségét érzi egy dedikált hangfalnak a mély hangok számára. A Wi-Fi kapcsolatot használva csak egy fali konnektorra van szükségünk a Denon Home Subwoofer közelében, a mély hangok forrását pedig az emberi fül nem igen tudja meghatározni, így igen tág határok között megtalálhatjuk számára a legideálisabb helyet a szobában, akár szem elé tennénk, akár elrejtenénk inkább. A Denon Home Subwoofer 33 × 33 cm alapterületet igényel, és 37 cm magas. Angol nyelvű adatlapja INNEN tölthető le, magyar nyelvű weboldala ITT található.

A Denon Home Subwoofer áráról a folyamatosan változó forint árfolyam mellett még korai beszélni, hiszen hazai megjelenése csak április 15-től várható. Addigra bizonyosan felkerül webshopunk Denon termékei közé is: link...


Címkék:   Denon   Denon Home   HEOS   zenelejátszó   subwoofer   mélynyomó  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu