Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Tovább nyomul a hálózati zenelejátszók piacán a De...

Tovább nyomul a hálózati zenelejátszók piacán a Denon

2011. szeptember 6.  18:37
|

Mini CEOL lejátszója, és az AVR széria hálózatos modelljei révén a Denon már belekóstolt a hálózatos zenelejátszók gyártásába. Most egy szinttel feljebb lép a hamarosan rendelhető DNP720A jóvoltából, amely normál hifi méretű, AirPlay-kompatibilis, csúcsminőségű olyan különleges funkciókkal, mint a wake-on-lan, vagy a belső AM/FM-rádió...

Jól érzi a japán gyártó, hogy nem lehet manapság már kimaradni a hálózatos lejátszásból, mert nem csak hogy ez a jövő, de ez már a jelen is. A vélhetően a Denon Network Player kifejezésből alkotott DNP-720AE széria fekete és ezüst színben készülő tagjai igen meggyőző külső és belső paraméterekkel rendelkeznek. Elegáns, szálcsiszolt fém készülékház (2,9 kg), előlapi USB-bemenet, nagy méretű, 3 soros OLED kijelző, szabványos hifi szélesség (43,4 cm) a DENON AE-sorozatú erősítőihez igazodva – ami első pillantásra látható:

 

A hátlapon az alábbi csatlakozókkal talákozhatunk:

 • Külön antennabemenet az FM (87,5–108 Mhz) és az AM (522 kHz–1611 kHz) rádióhoz
 • Aranyozott RCA sztereó hangkimenet
 • Optikai digitális hangkimenet
 • Wifi antenna csavaros csatlakozója (belső 802.11b/g wifi)
 • 10/100 Mbites ethernet

 

A digitális zene többféle forrásból érkezhet a lejátszóra – ahogy ez manapság már elvárható:

 • DLNA 1.5 szerver (pl. NAS)
 • USB-s háttértár, USB-s MP3-lejátszó
 • iPod/iPhone/iPad USB-n keresztül csatlakoztatva
 • Internetrádió (wifi, ethernet)
 • Online zenei szolgáltatók (pl. Last.fm, Napster)
 • Windows 7 (Windows Media Player 11)
 • iTunes lejátszó (számítógépen, vagy iPod/iPhone/iPad készüléken futó)

Ha AirPlay-en keresztül, vagy a Windows Media Player-ből indítjuk a lejátszást (mindkét esetben megtalálja a lejátszó szoftver a DNP720A-t a hálózaton, mint céleszközt), a wake-on-lan képességnek köszönhetően készenléti állapotból is bekapcsolja magát a Denon. Készenlétben egyébként mindössze 0,2 wattot fogyaszt, használat közben pedig max. 18 wattal beéri. A lejátszható fájlformátumok: WMA, MP3, WAV, AAC, FLAC és 24 bites FLAC egészen 96 kHz-ig. Ahogy az utóbbiból sejthető, a DNP-720AE 24-bit/192kHz-es digitál-analóg konverterekkel van felvértezve a kimagasló, CD-minőségnél is jobb hangzás érdekében. Ha valakinek ez is kevés (mert pl. még komolyabb külső DAC-ot használ, vagy erősítője jobban végzi a konverziót), az optikai kimeneten keresztül digitális formában továbbküldheti a hangot.

 

A hivatalos reklámvideó (akár fullHD-ban is megnézheted)

 

Mint a legtöbb DENON készülék napjainkban, a DNP-720AE is a jel számára a lehető legrövidebb útvonalat garantáló áramköröket tartalmazza, és válogatott alkatrészekből épül fel. Ezen módszer hatékonyságáról a zenei paraméterek adnak visszaigazolást:

 • Frekvenciaátvitel: 2–48kHz (96kHz-es forrásnál) és 2–20kHz (44,1kHz-es forrás esetén)
 • Dinamikatartomány: 98 dB
 • Jel-zajviszony: 110 dB
 • Teljes harmonikus torzítás: 0,003% (1 kHz-en)

Manapság egy hálózatos lejátszónál szinte kötelező funkció az okostelefonról történő távirányíthatóság. A DNP-720AE jelenleg ingyenes iPod/iPhone/iPad alkalmazással rendelkezik azok számára, akik nem a mellékelt infra távvezérlő és az előlapi kijelző használatával szeretnék vezérelni a zenét. Ha internetrádiókat szeretnénk hallgatni, akkor a vTuner webes adatbázis aktuális rádiólistájából tudunk választani. A kedvenc rádiókat az infra távvezérlő 3 darab gyorsbillentyűjére eltárolhatjuk, és azokat bármikor egyetlen gombnyomással indíthatjuk. Ha a hagyományos FM-rádiókat szeretnénk megszólaltatni, akkor kihasználhatjuk az RDS és Radio Text szolgáltatásokat is (ha van ilyen az adott adón), és természetesen az analóg rádiók hallgatása is távvezérelhető az Apple mobiljaira írt alkalamzással. Ha több DENON hálózatos lejátszónk is van otthon, akár 5 darabot is szinkronizálhatunk a DENON Party Mode Plus módszer segítségével, amennyiben minden helyiségben egyszerre szeretnénk ugyanazt a zenét megszólaltatni (pl. házibuli esetén, vagy ha folyamatosan mozgunk a helyiségek között).

A DNP-720AE jelen pillanatban még nem került fel a hivatalos DENON weboldalakra, de október elejétől már kapható lesz – hamarosan rendelhető lesz a webshopunkban is. Ára bruttó 139 990 Ft. Kíváncsian várjuk, mikor hallgathatjuk meg élőben is!

DNP-720AE a webshopban: link...
Angol nyelvű adatlap: link...


Címkék:   Denon   DNP720A   AirPlay   iTunes   FLAC  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu