Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Steve Jobs visszavonult…

Steve Jobs visszavonult…

2011. augusztus 25.  15:47
|

Már egy ideje lehetett erre számítani, hogy eljön a nap, amikor az Apple-nek Steve Jobs nélkül kell boldogulnia. Azt, hogy ki is ő, mit is tett le az asztalra az évek alatt, feltételezem senkinek nem kell bemutatni. De vajon mi lesz az Apple-el Steve Jobs nélkül?

Az első alkalom, mikor elhagyta a céget, az majdnem csődbe ment. Erre most biztosan nem kell számítani, bár az interneten sokan temetik már a vállalatot.
Az sem titok, hogy a cupertinoi cég eddigi vezére már régebb óta küzd egészségügyi problémákkal. Először 2004-ben kellett hasnyálmirigy rákja miatt, majd 2009 májátültetése véget kényszerpihenőre mennie. Az idei év elején ismét egészségügyi okok miatt kényszerült  a napi életvitelének megváltoztatására, bár annak oka mai napig nem ismert még.

 

Steve Jobs

 

Az Apple pedig folytatja útját. Akik úgy gondolják, Steve Jobs nélkül megáll az élet tévednek, hisz nem egy ember alkotta meg mindazt ami a céget az utolsó években jellemezte. Nem egy embernek köszönhető az iPhone, az iPad és még sok remekmű megjelenése. Persze szerepe nem tagadható le, de úgy gondolom az elmúlt évek folyamán mind a cég, mind közvetlen környezete felkészült, a vállalat jövőjére, amelybe már nem, vagy kevésbé lesz közvetlen ráhatása Jobs-nak.
Biztosra vehetjük, hogy a sok tízezer alkalmazott között van bőven zseniális koponya még, illetve akad olyan személy is aki mer merészen gondolkodni, vagy épp álmait megvalósítani.

Természetesen nem vonult vissza teljesen. Továbbra is részt vesz a termék fejlesztések körüli munkákban, illetve az igazgatótanács elnöke, míg Tim Cook lett az új vezérigazgató.
Mind a piaci elemzők, mind a szakma Benjáminjai tökéletes utódnak tartják az 1998 óta a vállalatnál vezető szerepet betöltő Cook-ot.

 

Tim Cook and Steve JobsTim Cook és Steve Jobs

 

Az is várható, hogy a bejelentés hatására az Apple részvények esni fognak, bár teljes mértékben a kereskedők túlzott reakciója. Az Apple értéke a következő időkben nőni fog, ezt több nagybank és befektetési guru is így gondolja. A részvények célértéke továbbra is 500 USD felett van, és tudva, sejtve azt, hogy a következő 3–5 év fejlesztései már igen előrehaladt állapotban vannak, nem kell attól félni, hogy hamarosan összedől a világ…Címkék:   Steve Jobs   Tim Cook   Apple   iPad   iPhone   Mac  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu