Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Paragon NTFS for Mac 9.0 – Már oroszlánul is...

Paragon NTFS for Mac 9.0 – Már oroszlánul is ért

2011. május 18.  11:34
|

Nem egészen egy évvel a 8-as verzió megjelenése után a Paragon bejelentette a Mac OS X-en NTFS partíciókat kezelő szoftverének új, 9-es kiadását. A fejlesztők ügyeltek arra, hogy az új verzió kompatibilis legyen a nyáron megjelenő OS X Lion-nal is. Mint köztudott, az Apple az NTFS partíciók olvasását ugyan támogatja operációs rendszereiben, de azok írását, módosítását nem.

Az előző verzió óta egy dolog nem változott, mégpedig a cupertinoi cég hozzáállása az NTFS partíciókhoz. Az olvasást továbbra is támogatni fogják, a Lion-ban is, az írását viszont nem. Mi bármennyire is nem szeretnénk ezt használni, egészen addig, míg a magyarországi számítógépek 95%-a Windows-t futtat, szinte elkerülhetetlen.

 

Paragon NTFS 9.0

 

Az OS X 10.7 kompatibilitás mellett a Paragon gondot fordított arra, hogy az adatátviteli sebességet is javítsa. Ez különösen az SSD meghajtók, illetve a következő hónapokban érkező Thunderbolt meghajtók megjelenésével fontos, hogy a névleges sebességet minél jobban ki tudjuk használni. A gyártó ígérete szerint az NTFS meghajtók írási és olvasási sebessége meg fog egyezni a HFS+ meghajtókéval, ehhez nyilvánosságra is hozták teszteredményeiket.

Paragon NTFS for Mac Read performanceOlvasási sebesség NTFS fájlrendszerű meghajtóval

 

Paragon NTFS for Mac Write performanceÍrási sebesség NTFS fájlrendszerű meghajtóval

 

Ezen felül a termék tartalmazza a Paragon HFS for Windowst is, amivel a Microsoft operációs rendszerrel telepített számítógépek is könnyűszerrel kezelhetik a HFS+ fájlrendszerű Mac-es lemezeket.


Címkék:   Paragon   Mac   OS X Lion   NTFS   Windows   HFS+   Apple   SSD   Thunderbolt  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

Néha, ha szükség van rá :)
Egy ilyen link... kártyám van. Gyárilag csak LaCie külső lemezeket támogatna, de található hozzá a neten már házilag „tuningolt” driver, azzal 75 MByte/sec sebességet mértem egy inXtron házzal. Van még egy Sonnet eSATA adapterem is (link...), azt többet használom azért.
FeTi |
Neked van USB3 a Mac-eden? :o
Rocky |
10.6-on használom (bár nem sokat) a Paragon NTFS és EXT driver-ét is. Én azt tapasztaltam, hogy USB-n pontosan annyit tud, mint egy Mac-es lemezzel, tehát valószínűleg a MacBook Pro-m USB-s sebessége a szűk keresztmetszet. eSata-n, vagy USB3-on még nem próbáltam, de most kedvet kaptam letesztelni ezeket is :)
FeTi |
.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu