Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Frissülő Denon AVR-kínálat

Frissülő Denon AVR-kínálat

2017. június 1.  0:01
|

Ahogy azt már megszokhattuk, a nyár elején menetrendszerűen megérkeznek a hírek az új Denon házimozi-erősítőkről. Ha nem is a csúcskategória, de a legnépszerűbb modellek minden évben megújulnak; így júniusban már várható az AVR-X1400H és AVR-X2400H érkezése. A típusjelzés utolsó betűje el is árulja a legnagyobb változást: a HEOS-kompatibilitás megérkezett a legkisebb 7.1-es modellekbe is, de több lehetőségünk lesz ezentúl a precíz hangkalibrálás terén is.

Május 17-én jelentette be „a Denon, mint a világ egyik vezető, kiváló minőségű otthoni szórakoztató elektronikai gyártója” két új, immár 5. generációs házimozi-erősítőjét. Míg az elődök (AVR-X1300W és AVR-X2300W) elnevezésében a WiFi-kapcsolat újdonsága köszön vissza, addig az AVR-X1400H és AVR-X2400H „H” betűje a HEOS funkcionalitásra utal – ahogy ez már az AVR-X4300H és AVR-X6300H tavalyi megjelenése óta köztudott.

 

 

Már az AVR-X1400H elődjének az elődje (AVR-X1200W) is képes volt minden manapság használatos HD-s hangformátum dekódolására, beleértve a 2015 óta hódító, a mennyezeti hangszórókat is kihasználó Dolby Atmos és DTS:X hangsávokat is. Már az is HDMI2.0 csatlakozókat használt, így a 4K-s videójelet is továbbította, akár 60 fps képsebesség esetén is. Etherneten, WiFi-n és bluetooth-on is streamelhettünk rá zenét (bár DSD-t akkor még nem). Így már tavaly sem volt könnyű dolga a Denon-nak, amikor valami újdonságot kellett belepakolnia az aktuális modellbe. Gyakorlatilag csak a szünetmentes zenelejátszás (gapless playback) és a DSD-kompatibilitás (max. DSD5.6-ig) jelentették a fejlesztést.

Hasonló a helyzet idén is, de:

  • Megjött a Denon HEOS hálózati zenelejátszó rendszerrel való kompatibilitás, azaz az erősítőnk is pont úgy kezelhető, mint a többi HEOS lejátszónk a multiroom rendszerünkben. Így pl. szinkronizálható a lejátszás más helyiségek HEOS lejátszóival, illetve a HEOS mobilalkalmazás használható a zenelejátszás vezérlésére.
  • A videóáramkörök már nem csak a HDR10 és Dolby Vision HDR-formátumokat továbbítják de későbbi firmware-frissítés után már a HLG-t (Hybrid Log Gamma) is, amely színdinamika-tartományt növelő eljárás a digitális TV-adások felturbózására lett kifejlesztve.
  • A Denon Audyssey MultiEQ kalibráció nem újdonság, de a pár hete megjelent Audyssey MultiEQ Editor nevű iOS és Android mobilapp most mélyebb szinteken és kényelmesebben teszi lehetővé a precíz hangbeállítást, szobánk tulajdonságaihoz igazítva a hangzást. (Az alkalmazás kompatibilis a korábbi AVR-X1300W és AVR-X2300W modellekkel is, nem csak a most bemutatott utódokkal!)

 

Az AVR-X2300W-t váltó új AVR-X2400H is pontosan a fenti újdonságokat hozza, kiegészülve az Audyssey MultiEQ XT kalibrációs algoritmussal, amely korábban csak az eggyel magasabb kategóriától kezdve volt elérhető. Illetve továbbra is képes bármilyen digitális forrást 4K-ra felskálázni, amit kisebb testvére még nem tud (bár ezt a VXP képjavítással rendelkező médialejátszók – pl. az aktuális Popcorn Hour vagy Dune HD modellek – még jobb minőségben megteszik).

 

 

(Talán nem mindenki értesült róla, de március 1-én a Denon, Marantz és Boston Acoustics márkákat (a D+M Group-ot) megvásárolta az amerikai Sound United, amely már eddig is olyan brandeket birtokolt, mint a Polk Audio, a Polk BOOM és a Definitive Technology.)

A június közepére várható két új erősítő által leváltott tavalyi modellek közül az AVR-X2300W már nem elérhető, az AVR-X1300W pedig a készletek erejéig még akciós, mindössze 149 990 Ft most!

Aktuális Denon-kínálatunk a webshopban: link...


Címkék:   Denon   erősítő   AVR-X1400H   AVR-X2400H   AVR-X1300W   AVR-X2300W   házimozi  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu