Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Csúcs AVR a kínálatunkban

Csúcs AVR a kínálatunkban

2013. április 3.  22:33
|

Nem most került a boltokba a Denon legnagyobb házimozi-rádióerősítője, az AVR-4520, de webshopunkban még csak pár perce található meg. Később rukkolt ki ugyan vele a japán gyártó, mint 2013-as sorozatának többi tagjával (típusjele nem is illik azok közé), de persze ez sem mentség számunkra, hogy miért nem ajánlottuk eddig. A végső lökést az adta, hogy a német házimozi-specialista Audiovision magazin áprilisi számában döbbenetesen jól szerepelt...

Nem csak a zászlóshajó, de az AVR-2113 és az AVR-3313 is górcső alá került a német szaklap legújabb kiadásában. Számunkra most a tavaly ősztől kapható csúcsmodell az izgalmas, mivel ez a korábbiaknál is magasabb szintet képvisel – mind képességek terén, mint az árát tekintve. A magazin áprilisi kiadás egy nagy 2013-as rádióerősítő-tesztet ígér az olvasóknak, 13 aktuális modell alapos bemutatásával. A már említett 3 Denon-on kívül a Harman/Kardon AVR 370, a Marantz SR 6007, a Pioneer SC-LX 56, SC-LX 76 és VSX-922, az Onkyo TX-NR 515 és TX-NR 717, a Sony STR-DN 1030, valamint a Yamaha RX-A 2020 és RX-V673 szerepel a kínálatban; azaz az olcsóbbtól a legdrágább típusokig igen széles volt a mezőny.

A Denon AVR-4520-szal kapcsolatosan sokat elárul, hogy a kiemelt hibák felsorolása egyetlen egy bejegyzésből áll: nincs lehetőség wifi-adapter használatára – hálózatba csak a beépített 4-portos ethernet switch segítségével csatlakoztatható a készülék. Ennek ellenére (vagy inkább éppen ezért) a német szaklap az új referencia készülékének tekinti mostantól a 4520-ast!

Összesen 100 pontot szerezhet a teszt során egy készülék, amiből a legnagyobb Denon 96-ot sikeresen be is gyűjtött. Maximális pontszámot kapott a 2.0, 5.1 és 7.1 hangzások terén is, a jel-zajviszony, a torzítás és a hanghűség próbán is hibátlanul szerepelt, de a képfeldolgozással kapcsolatosan is csak 1 pontot veszített a PAL analóg jel felskálázása során.

Egy házimozi-komponens külseje másodlagos a teljesítménye, elektronikája mellett – bár ezen a téren sem kell egyetlen 2013-as Denon-nak sem szégyenkeznie –, így most csak az AVR-4520-as hátlapjával próbálnánk meggyőzni a még mindig szkeptikus olvasóinkat :)

 

Természetesen egy modern házimozi-erősítő már sokkal több annál, mint amit a neve elárul. Az ethernet-kapcsolatnak köszönhetően az AVR-4520 egy tökéletes hálózati zenelejátszó is egyben, amely minden ismert formátumot kezel, beleértve az Apple veszteségmentes ALAC-ját, és a legnépszerűbb FLAC 24 bites, HD-s verzióját is. A lejátszás a fájlok között szünetmentes, így a feldarabolt koncertek is hibátlanul szólalnak meg. Mivel az összes 2013-as Denon AVR AirPlay-kompatibilis, így iOS eszközökön (iPhone, iPad, iPod Touch) tárolt zenék is közvetlenül streamelhetőek az erősítőre. De lehet a zenék forrása DLNA-szerver is pl. egy Synology NAS-on, Windows/Mac OS X/Linux operációs rendszert futtató számítógépen, vagy akár egy USB-s háttértár is. Ha már hálózat, akkor természetes, hogy webrádiókat is hallgathatunk – minden funkciót távvezérelve a Denon ingyenes iOS és Android mobil alkalmazásával.

További fotókkal és részletes leírással a fekete és prémium ezüst kivitelben is kapható, mától rendelhető nagy Denon-ról a termék adatlapján szolgálunk. 

Végezetül még a letölthető teljes német cikk végéről az összefoglaló értékelést ajánljuk mindenki figyelmébe itt a bal oldalon!

 

Denon AVR-4520 a webshopban: link...
Aktuális házimozi-erősítőink 5.1-től 9.2-ig: link...
Valamennyi Denon termékünk: link...


Címkék:   Denon   AVR-4520   AVR-2113   AVR-3313   Onkyo   Marantz   Sony   Pioneer   Yamaha   Harman/Kardon  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu