Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Apple EFI frissítés egy HW-esnek hitt hibára…...

Apple EFI frissítés egy HW-esnek hitt hibára…

2011. szeptember 19.  11:02
|

Nem kis port kavart fel az Apple felhasználók között, hogy a 17-es MacBook Pro-k esetében a 6 Gbps-es sebességre szánt SATA 3-as csatoló az ennek megfelelő sebességgel bíró SATA 3-as SSD-kkel nem igazán működött megbízhatóan.

Egészen pontosan a 2011-es kiadású, 17-es MacBook Pro esetében mi is tapasztaltuk, hogy hiába tettük bele egy Vertex III-as SSD-t, az nem működött rendeltetés szerűen. Az, hogy ez nálunk miben nyilvánult meg, itt tudjátok elolvasniEFI Update

No de mi a megoldás? Kísérleteztünk heteken át a kábel árnyékolásával, hisz sok helyen lehetett olvasni, a gondot az okozza, hogy az akkumulátor indikátor LED és a SATA kábel interferál, mivel nagyon közel futnak egymás mellett. Semmi megoldást nem sikerült találnunk, így a SATA 3-as merevlemezünk a fiókban kötött ki.

De eljött az ideje, hogy leporoljuk! Ugyanis mint kiderült, a hétvégi EFI Firmware Update nem csak a Thunderbolt-al kapcsolatos hibákat hivatott kijavítani, hanem megoldást nyújt a fentiekben leírt gondokra is. Egészen pontosan itt olvashattok utána.

A szomorú csak az, hogy ennek megoldására hét hónapot kellett várnunk. Szóval a héten megint nekiesünk a szerelésnek, hátha tényleg megoldást nyújt problémánkra, és végre boldogan használatba vehetjük az elvileg iszonyatosan gyors SSD meghajtónkat…


Címkék:   Apple   SATA 3   SSD   EFI Update   MacBook Pro  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu