Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » Apple a szörny, avagy rekord rekord hátán…

Apple a szörny, avagy rekord rekord hátán…

2012. január 25.  10:53
|

Októberben az Apple ikonikus atyja, Steve Jobs halálával sok elemző, illetve iparági „szakértő” már a céget is temette. A lejtmenet teóriát alátámasztani látszott az iPhone 5 helyetti 4S, hiszen sokkal nagyobb durranásra vártak. De erről szó sincs! Az Apple tegnap adta közzé az elmúlt negyedév pénzügyi adatait, ami nemcsak felülmúlt minden várakozást, hanem már a brutalitás határát súrolja.

Már maguk a nyers számok is hihetetlenek! 17 millió eladott iPad, 32 millió eladott iPhone, 4,2 millió eladott számítógép, 70%-kal növekedett a forgalom, a nyereség pedig egyszerűen megduplázódott, és a lendületet az Amazon Kindle Fire sem tudta lassítani. Egyedül a már régebben megfigyelhető iPod eladások csökkenése árnyékolja be egy kicsit a sikereket.

 

Apple


Hazai piacán az Apple a harmadik legnagyobb számítógépgyártóvá lépett előre, ezzel hatalmas konkurenciát állítva a Microsoft-os operációs rendszerrel üzemelő számítógépeknek, ugyanakkor még mindig nem jutott be a nagyok közé.

Tim Cook a pénzügyi adatok bemutatásakor annyit jegyzett meg, hogy „Az Apple rettenetesen erős, és még vannak bámulatos termékek a tarsolyunkban.” Részleteket viszont nem árult el.

Mik lehetnek ezek a bámulatos termékek? Lapértesülések szerint az iPad 3-as gyártása már teljes gőzzel folyik, folyamatosan felmerül a pletyka, hogy az Apple egy TV-n dolgozik, illetve a 15”-os Air is rendszeresen napirendi pont. Ki tudja, lehet olyan termékkel állnak elő, amelyről álmodni sem merünk…

Annyi bizonyos, hogy van miből fejleszteni, beruházni, hiszen a december 31-i állás szerint az Apple 97,6 milliárd USD-t tudna szinte azonnal mozgósítani, ha szükségét érezné. Ennek az összegnek nagy része készpénzben vagy értékpapírban van. Peter Oppenheimer pénzügyi vezető szerint vannak gondolatok, mit kezdjenek a pénzükkel, de nincs mit bejelenteniük ezzel kapcsolatosan.


Címkék:   Apple   iPhone 5   iPhone 4s   iPhone   iPad   iPad 3   Mac   MacBook Air   iPod   Steve Jobs   Tim Cook   Peter Oppenheimer   Apple TV   Amazon Kindle Fire  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu