Kosár: még üres a kosarad
Főoldal » Hírek » A héten várható a Lion és a hardware frissítések, ...

A héten várható a Lion és a hardware frissítések, megjelent az iOS 5 beta 3

2011. július 12.  11:19
|

Lassan letelik a GM kiadásától számított kettő hét, és egyre inkább biztosnak tűnik, hogy nem lesz további huzavona, azaz a héten várható az OS X Lion megjelenése. Ennek előjele, hogy az Apple kiküldött egy levelet, melyben felszólítja a fejlesztőket, mielőbb töltsék fel Lion kompatibilis alkalmazásaikat.

Várhatóan július 14. Környékén fog megérkezni az új operációs rendszer, megannyi új funkcióval, amelyekről pár sorban már írtunk korábban. A megjelenés közelségére utal, hogy sorra frissülnek az alkalmazások. A nevesebb fejlesztők ügyelnek rá, hogy az operációs rendszer megjelenésével az app-jaik is kompatibilis verzióban legyenek letölthetőek. Mindenesetre erre az Apple is felhívta a fejlesztők figyelmét.

OS X LionAz Apple levele a fejlesztőknek

 

Az OS X Lion mellett meg fog feltehetőleg jelenni az új MacBook Air, a Mac Pro és talán a Mac mini is. Ha így lesz, akkor természetesen mindegyik Sandy Bridge-el és Thunderbolt-al szerelve.

 

MacBook AirÚj Mac-ek megjelenésére is lehet számítani

 

De az Apple-nél nem csak a Lion-on dolgoznak, az utóbbi hetekben lázas munka folyik az iOS 5-ön is, így tegnap este elérhetővé vált az új mobil operációs rendszer harmadik bétája és az iTunes 10.5 beta 3 is. Az iOS 5 legszembetűnőbb változása a sebesség növekedés, így kifejezetten jól használható már, a sok hibajavításnak is köszönhetően. Az új funkciók nagy részéről itt olvashattok.

 

iOS 5 beta 3Dolgoznak az őszre ígért mobil operációs rendszeren is


Címkék:   OS X Lion   Apple   GM   Golden Master   iOS 5   beta   MacBook Air   Mac mini   Mac Pro  

Hozzászólások Új hozzászólás írásához be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, itt tedd meg!

.. total-email-bookaszpem.istvan@stardust.hu